SZyMeX-owe obiekty - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Nasza twórczość (https://citiesskylines.pl/dzial-Nasza-tworczosc) +--- Dział: Projekty w przygotowaniu (https://citiesskylines.pl/dzial-Projekty-w-przygotowaniu) +--- Wątek: SZyMeX-owe obiekty (/temat-SZyMeX-owe-obiekty) |
SZyMeX-owe obiekty - SZyMeX - 15-09-2017 Pora trochę uporządkować ten wątek Słowem wstępu, tutaj będę wrzucał wszystkie swoje postępy z prac nad modelami. Wydane:
RE: SZyMeX-owe obiekty - KOKOSEK - 15-09-2017 Precz ze stolikiem. Potem trzeba sie bawic z PropIt Up'em i usuwac :-) RE: SZyMeX-owe obiekty - SZyMeX - 15-09-2017 Spokojnie :P To miało być tylko do porównania skali tego kolosa :E RE: SZyMeX-owe obiekty - NKacz - 15-09-2017 No yyy także tego spoko kolos kurde :P Zapisz wersję dużą i mniejszą... Ciekawe, jak to bydzie wyglądało w grze. xD RE: SZyMeX-owe obiekty - SZyMeX - 16-09-2017 Halo halo Tym razem wrzuciłem do gry gdański "żuraw". Na początku nawet myślałem ze wszystko jest okej (no może minimalnie za duży). Niestety tym razem o ile tekstur może i nie brakuje to niestety nocą to nie wygląda on zbyt dobrze :/ No nic, będę próbował dalej ^^ Przód plus parę propów i droga. Myślicie że jest trochę za duży czy może tak zostać? Tył No i noc, tu niestety tak średnio bym powiedział Kiedyś mi się uda ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W końcu jakiś sukces!!!
Udało mi się wrzucić "Allcon-a" do gry i szczerze mówiąc nie wygląda nawet źle Muszę go jeszcze trochę dopracować ale generalnie jeżeli na save-ie będzie wyglądał tak jak w assets edytorze to będzie zaje... super!
RE: SZyMeX-owe obiekty - SZyMeX - 16-09-2017 I jak to wygląda? Zrobię jakieś screeny w grze, zobaczę czy na save-ie wszystko działa i chyba go udostępnię ^^ Najpierw tu na forum a potem może i nawet na Steam? RE: SZyMeX-owe obiekty - maciov - 17-09-2017 o kurde, witam sąsiada! szymex, studiujesz architekturę może, że operujesz na skeczu i 3dsie? zajebiście, że robisz bramę i żurawia. od paru dni planuje sobie po sesji zrobić miasto, którego zalążkiem będzie taki grzebieniowy układ starego miasta jak u nas btw. nie wiem czy już to puściłeś w workshopa, ale żuraw też moim zdaniem za duży. spróbuj zrobić takie przeskalowanie, że jak masz parasole restauracyjne, to ich czubek kończy się gdzieś w 3/4 wysokości tych pionowych belek wspierających czarną drewnianą konstrukcję no i niestety ta tekstura cegieł świeci jak jajca psu RE: SZyMeX-owe obiekty - SZyMeX - 17-09-2017 A no witam witam Nie nic nie studiuje, jeszcze daleka droga do tego Takie hobbystyczne "zabawy" :P Żeby nie było, obiekty generalnie pobieram z warehouse, potem może trochę je przerabiam jak trzeba, no a 3ds max no to już wszystko co trzeba to robię Żurawia jeszcze nie puściłem, przeskalować go to nie problem, z teksturami też sobie raczej poradziłem (z tym że nie świecą) więc w sumie mogę go wrzucić nie długo. Zastanawiam się tylko czy takie tekstury będą do gry pasować. Btw. Czyli ty też z Gdańska czy ogólnie Trójmiasta? ^^ RE: SZyMeX-owe obiekty - maciov - 17-09-2017 z gdańska a tak pytałem o te programy, bo te, co wymieniłeś są najpopularniejsze u mnie na studiach RE: SZyMeX-owe obiekty - SZyMeX - 17-09-2017 Spoko ^^ Tym czasem wziąłem się za żurawia od trochę innej strony, zacząłem przerabiać tekstury Mam nadzieję że teraz wygląda ogólnie lepiej. Co myślicie? |