Blender Szarej Wydry - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Nasza twórczość (https://citiesskylines.pl/dzial-Nasza-tworczosc) +--- Dział: Projekty w przygotowaniu (https://citiesskylines.pl/dzial-Projekty-w-przygotowaniu) +--- Wątek: Blender Szarej Wydry (/temat-Blender-Szarej-Wydry) |
RE: Blender Szarej Wydry - SZyMeX - 01-01-2021 (01-01-2021, 15:23)SzaraWydra napisał(a): W ogóle wykminiłem czemu wcześniej miałem assety z low res teksturą jak importowałem pliki. Trzeba w ustawieniach grafiki przestawić by tekstury były wysokiej jakości, a ja po czyszczeniu kompa zresetowało mi się do low xd Dokładnie, też miałem to samo jakiś czas temu i gdzieś o tym chyba nawet pisałem. Swoją drogą dziwne, że tekstura zaimportowanego już do gry obiektu zależy od ustawień graficznych przy jego dodawaniu. Ustawienia powinny wpływać raczej tylko na efekt wizualny w danym momencie, a nie na to jak finalnie obiekt wygląda, nawet jeżeli później da się ustawienia na max. RE: Blender Szarej Wydry - SzaraWydra - 03-01-2021 Stojaczki z Wrocławskiego Starego Miasta RE: Blender Szarej Wydry - SzaraWydra - 08-01-2021 Trochę słupów, znaków i drogowskazów. RE: Blender Szarej Wydry - SzaraWydra - 17-01-2021 Ostatni przystanek przed uploadem na workshop Tak naprawdę to prawie. Wiaty AMS. Będą dostępne w 4 modelach. Wąska bez ścianek bocznych, wąska ze ścianami bocznymi, normalna i długa. W dwóch wersjach kolorystycznych: srebrna i ciemno-brązowa. Oczywiście rotor shader i additive shader będzie użyty. Oprócz nich będę robił jeszcze nowy model wiat stosowany w całym Wrocławiu w w wersji kolorystycznej srebrnej i zielonej tramwaj z plusem razem z dynamicznymi tablicami przystankowymi, spocznikami i innymi duperelami. Ostatnia rzecz jaką zrobię zanim zabiorę się za płoty będzie dynamiczny wyświetlacz miejsc parkingowych. RE: Blender Szarej Wydry - SzaraWydra - 17-01-2021 Z teksturami RE: Blender Szarej Wydry - PanKrzysztofTM - 19-01-2021 Świetna wiata Gdańskie wiaty tramwajowe/autobusowe są też ciekawe Szara Wydro > a może by taka seria Wiaty przystankowe z różnych miast Polski ? ) Pozdrawiam i czekam na twoją odpowiedź RE: Blender Szarej Wydry - SZyMeX - 19-01-2021 Akurat gdańskie wiaty to w większości właśnie AMS, ewentualnie te nowsze na linii na Morenę, czy Ujeścisko mają nieco zmienioną formę - głównie są podwyższone by zmieścić wyświetlacz informacji pasażerskiej. Ciekawsze wiaty znajdują się jedynie w paru miejscach, np. na przystanku Warneńska, pętli Siedlce, Ujeścisko czy Stogi Plaża. Jakieś przykładowe zdjęcia z neta: I w sumie nie ukrywam że sam (szczególnie tą ostatnią) zobaczyłbym z chęcią w Cities Skylines. Wiaty to jest coś, czego brakuje. Może się jeszcze zmuszę do powrotu do blendera i coś wyskrobię RE: Blender Szarej Wydry - PanKrzysztofTM - 19-01-2021 takie wiaty też są ciekawe najlepsze wiaty to te są > takie klimatyczne aczkolwiek te modele wiat Gdańskich są do pobrania > kilkaset pobrań SZyMeX , Myślę że można je opublikować w Citeskach ) GAiT je oficjalnie tam dał do pobrania. RE: Blender Szarej Wydry - SZyMeX - 19-01-2021 No i te wiaty to jest praktycznie 1:1 to, co stworzył @SzaraWydra, tylko z gdańskimi tabliczkami. Nie widzę sensu by powielać tak podobne obiekty. A co do ich pobrania... już kiedyś na ten temat rozmawialiśmy... Samo pobranie wiat nie wystarczy, trzeba je dostosować do Cities-ów, być może również odchudzić (nie wiem jak wygląda sam model). Jeżeli uważasz, że to takie proste, to zrób to Wszyscy na tym skorzystają. RE: Blender Szarej Wydry - PanKrzysztofTM - 19-01-2021 Chętnie bym je dodał do gry ale w jaki sposób mam je wstawić w pliki gry i potem umieścić na steamie? ktoś wie? > chętnie bym to zrobił tylko potrzebuję pomocy |