![]() |
Książ - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Klasyka (https://citiesskylines.pl/dzial-Klasyka) +----- Wątek: Książ (/temat-Ksiaz) |
RE: Książ - Mario - 18-08-2019 (18-08-2019, 13:07)garfield napisał(a): mhm to juz ten schylkowy gdzie o modernizimie juz sie nie myslalo tylko gdzie by tu jaka dziure gazeta lub kufajka zapchac ![]() ![]() Wszystko fajnie gdyby nie ten wkur....ący UNITY ![]() ![]() RE: Książ - garfield - 18-08-2019 (18-08-2019, 13:16)Mario napisał(a):niestety, ale nie oszukujmy sie to nie jest symulator samochodu, czy strzelanka tego typu gry zawsze beda mialy problemy z plynnoscia,zeby to poprawic hmm mozna by np wprowadzic dwa rodzaje agentow dummy ktory nie bylby symulowany tylko aby sie przemieszc bez sensu, i normalny z glebsza symulacja moze to by zdjelo troche z grzbietu, poprostu za duzo jest symulowane w tle. Ram to swoja droga ale to juz "wina" tysiecy wspanialych assetow na WS(18-08-2019, 13:07)garfield napisał(a): mhm to juz ten schylkowy gdzie o modernizimie juz sie nie myslalo tylko gdzie by tu jaka dziure gazeta lub kufajka zapchac ![]() RE: Książ - Mario - 18-08-2019 Unity to jeden z najgorzej zoptymalizowanych silników. Spójrzmy choćby na Planet Coaster (z równie dużą ilością assetów w WS) zbudowanym na silniku 3D Cobra, czy jedna z moich ulubionych serii ANNO i nowe Anno 1800 ![]() Wg mojej obserwacji wynika, że najwięcej do powiedzenia ma platforma jak i RAM. Największym strzałem w kolano było kupno przeze mnie nowego GeForce RTX 2080, który strasznie nudzi się w C:S, dosłownie niema co robić, dlatego uprzedzam zawczasu z własnej autopsji, że do C:S to max GeForce GTX 1060/1080. Kartę upłynnię bo nudzi się ona w zasadzie we wszystkich 3 grach o których piszę powyżej z C:S włącznie. RE: Książ - garfield - 18-08-2019 (18-08-2019, 14:08)Mario napisał(a): Unity to jeden z najgorzej zoptymalizowanych silników. Spójrzmy choćby na Planet Coaster (z równie dużą ilością assetów w WS) zbudowanym na silniku 3D Cobra, czy jedna z moich ulubionych serii ANNO i nowe Anno 1800tutaj nie grafika sama w sobie jest problelem ale liczba symulowanych elementow, non stop symulowani sa cimowie maja swoje "zycia" samochody, ruch uliczny etc. w innych grach tego nie ma, unity ma swoje za uszami ale to nie tylko wina silnika taka specyfika tego gatunku RE: Książ - kabexxx - 18-08-2019 Unity jest wybrany, ponieważ dużo funkcjonalności wykorzystywanych w grze jest już "w pakiecie", w tym modowanie. Natomiast aspekty graficzne zostały bardzo uwstecznione w stosunku do poprzednich części i tutaj logika rozgrywa pierwsze skrzypce (tylko że właśnie zastosowanie korekcji kolorów i innych narzędzi Unity sprawia, że ta gra wygląda bardzo ładnie). I akurat na konfiguracji ze średniej półki można grać płynnie na ustawieniach z ultra i modami oraz assetami. RE: Książ - garfield - 20-08-2019 tak na szybkiego co myslicie o tym zielonym szkle ? Opinie mile widziane zanim wszystko nim pokryje (kolor zmieniony w PO wiec pomysly mile widziane ) ![]() RE: Książ - befsztyk - 21-08-2019 Powiedziałbym, że to jest raczej limonkowy lub bardziej cytrynowy ![]() ![]() ![]() RE: Książ - garfield - 21-08-2019 (21-08-2019, 18:31)befsztyk napisał(a): Powiedziałbym, że to jest raczej limonkowy lub bardziej cytrynowy zgadza sie to limonkowy kolor, w tym kolorze mam meble w kuchni (tj w pudelkach bo kuchnie nie tylko remontuje ale wogole przenosze na druga strone domu ![]() Ze zmiana koloru juz troche za pozno bo stacja w 70% gotowa bedzie nietypowa ![]() A co do zmian kolorow w PO - taka mozliwosc jest tylko w wersji testowej beta, w panelu dodawania napisow mozna ustawic czworobok o wybranym kolorze / stopniu przejrzystosci, testy PO powoli dobiegaja konca wiec niedlugo powinna sie ta opcja pojawic razem z update'm PO RE: Książ - garfield - 22-08-2019 Nastepny element kompleksu Ksiazanskiego Uniwersytetu Medycznego KUM - Szpital Uniwersytecki jest gotowy . Nie mam sily strzelic fotek jak sie uda pierwsza czesc update'a bedzie jutro. Narazie zapowiedz - pociag na wylocie ze stacji SKM Poliklinika KUM ![]() RE: Książ - garfield - 22-08-2019 Przyszedl czas na kolejna czesc kompleksu Ksiazanskiego Uniwersytetu Medycznego - Uniwersytecki Szpital Kliniczny. To dosc spory obiekt wiec updatey beda sie pojawialy co jakis czas dzis zaprezentuje glowne budynki szpitala. Jest to 2 pod wzgledem wielkosci szpital w miescie i w regionie i jednoczesnie jeden z najlepszych szpitali w kraju. Wielokrotnie rozbudowywany i przebudowywany. Obecny wyglad szpital zawdziecza gruntownej modernizacji zakonczonej w 2009 roku. Z ciekawych rozwiazan - SOR jest 2 poziomowy, gorny poziom przeznaczony jest dla ciezkich karetek ratunkowych i najciezszych przypadkow. Na dachu najwyzszej czesci szpitala znajduje sie ladowisko dla smiglowcow ratunkowych ktore jest polaczone ze szpitalem szybka winda. W 2007 roku otwarto nowy oddzial / szpital - Szpital Dzieciecy (w oddzielnym updatcie), obecnie trwa budowa duzego obiektu - powstaje Szpital Onkologiczny KUM (oddzielny update). W bezposrednim sasiedztwie szpitala znajduje sie niedawno gruntownie zmodernizowana i powiekszona futurystyczna stacja SKM (oddzielny update). Ogolny widok na szpital : ![]() i mix fotek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |