![]() |
Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Swobodna rozmowa (https://citiesskylines.pl/dzial-Swobodna-rozmowa) +--- Wątek: Cities: Skylines - nasze oczekiwania (/temat-Cities-Skylines-nasze) |
Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Pawel - 07-03-2015 Fajnie byłoby wybudować wielokulturowe miasto - od początku pojwienia się możliwości "malowania dzielnic" - myślałem o tym ![]() PS. fajnie byłoby zobaczyc bilboard z forum citiesskylines.pl ![]() Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Biorn - 07-03-2015 Marcin65 napisał(a):Pawel napisał(a):Biorn napisał(a):Co do moich oczekiwań i chęci.Też o tym myślałem Nie chodzi mi o sterowanie sygnalizacją (przełączać) tylko o ustawianie pracy sygnalizacji. cosik jak ustalanie sieci połączeń komunikacji miejskiej. (ustalanie tzw. zielonej fali). Ustalanie jaki kierunek jest uprzywilejowany , a które drugorzędne. Ale to już mogło by być dla niektórych za skomplikowane. Co do przemysłu to jedna z rzeczy, która podobała mi się w C XXl - różne rodzaje przemysłu. Co do dzielnic fajnie by było w prowadzić rozróżnienie stylu zabudowania. (chińska dzielnica, włoska, itp.) . To bu trochę urozmaiciło wygląd miasta. ciekawym pomysłem była by możliwość ustalania różnych wartości podatków zależnych od dzielnicy. No i jeszcze jedna rzecz , aby budynki budowały się w miarę rzeczywiście (budynki użyteczności publicznej trzeba by planować) Aby np. taka szkoła nie powstawała w 5 sec. tylko np w rok - lub dwa czasu gry. We wszystkich builderach to mnie trochę denerwuje ( trzeba posterunek policji - pyk już jest) , a gdyby budowa trwała np pół roku to było by fajne. Budynki mieszkalne i inne też było by fajnie widzieć kolejne etapy budowy. a tu pyk i już jest. Może się troszku zagalopowałem Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Pawel - 07-03-2015 Biorn napisał(a):ciekawym pomysłem była by możliwość ustalania różnych wartości podatków zależnych od dzielnicy. To akurat chyba jest możliwe ![]() Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Avalkiz - 07-03-2015 Garstka screenshotów! ![]() Zwróćcie uwagę na zapory na rzece: (trochę mi się screenshot źle obciął) A tutaj mała fala powodziowa po zburzeniu jednej z nich: To chyba wyjaśni kwestię "małych map" w grze ![]() (tak, na szczycie góry w tle jest również małe miasteczko, a oprócz tego zabudowania które widać zajmują niecałą połowę miejsca które mogę wykorzystać) A na deser latający strażacy polewający wodą tłum uczniów świętujących pożar szkoły ![]() p.s. Przy okazji w prawym dolnym rogu widać ilość FPS w grze. Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Gizmo - 07-03-2015 @Avalkiz wrzuciłbyś nowy filmik na yt a nie ![]() Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - P4TR1CK - 07-03-2015 Pawel napisał(a):Biorn napisał(a):ciekawym pomysłem była by możliwość ustalania różnych wartości podatków zależnych od dzielnicy. Tak, jest. W okienku z podatkami suwakami ustawiamy podatki globalnie a dodatkowo dla konkretnej dzielnicy możemy je podnieść lub obniżyć o 2 % dla wybranego rodzaju stref. Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Galaxar7 - 08-03-2015 zauważyliście w tej grze brakuje oczyszczalni ścieków? wysypisko jest pewnie spalarnia też. ale o oczyszczalni zapomnieli. zastanawia mnie po kiego grzyba jest lotnisko skoro nie ma miasta żeby sie z nim połączyć, chyba że to lotnisko towarowe. Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - Avalkiz - 08-03-2015 Galaxar7 napisał(a):zauważyliście w tej grze brakuje oczyszczalni ścieków? wysypisko jest pewnie spalarnia też. ale o oczyszczalni zapomnieli. zastanawia mnie po kiego grzyba jest lotnisko skoro nie ma miasta żeby sie z nim połączyć, chyba że to lotnisko towarowe.Jest coś w rodzaju oczyszczalni ścieków. Do rzeki zamiast ścieku wylewana jest wtedy prawie czysta woda. Widać te ustrojstwa na dwóch screenach parę postów temu. Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - P4TR1CK - 08-03-2015 Powstał już mod odblokowujący wszystkie 25 kwadratów. Jest podobno do ściągnięcia w warsztacie na Steamie. Źródło: http://www.skylinescity.com/2015/03/how ... lines-map/ Re: Cities: Skylines - nasze oczekiwania - marcinbvb - 08-03-2015 Marcin65 napisał(a):Z tego co zrozumiałem to chodziło mu o to aby zmniejszyć korki i zamiast transportować wszystko samochodami, chciał przewieźć produkty z dzielnicy przemysłowej do centrum koleją, a następnie z stacji porozwozić je po sklepach itd.Galaxar7 napisał(a):co do Skystorma |