![]() |
Ksantri Miasto nad morzem - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Nowe publikacje (https://citiesskylines.pl/dzial-Nowe-publikacje) +----- Wątek: Ksantri Miasto nad morzem (/temat-Ksantri-Miasto-nad-morzem) Strony:
1
2
|
RE: Ksantri Miasto nad morzem - Egoista - 21-02-2017 No tak wiadomo z kasą gra się lepiej , jest jakieś utrudnienie i trzeba się pilnować . Ale wtedy też nie możesz puścić wodzy fantazji i zbudować tego czego się chce . A co do kamieni to faktycznie mam jakieś bzika , czasem się dziwie ile ich daje . momentami jest nawet ich za dużo , ale co poradzę , każdy gra po swojemu i tak jak umie ![]() A teraz czas na kolejne zdjęcia ![]() A tutaj ogólny widok na miasto , również w nocy i nowa powstała rzeka . RE: Ksantri Miasto nad morzem - Manta - 21-02-2017 te kamyki są ładne, widać, że starannie je układasz, ale taka ich ilość w mieście nie wygląda naturalnie według mnie. No i w końcu pokazałeś satelitę - daje pogląd na miasto i okolice. a tu? Stary, przed Tobą kupa roboty jeszcze! jaki masz plan na to miasto?? Powoli się rozrasta. Mam podobnie jak Ty i pewnie wielu innych budowniczych, mianowicie "ściskanie" zabudowy. Walczę z tym i powoli widzę efekty. Mapa jest ogromna i ciężko ją jak dla mnie w połowie zabudować w detalu. Zrezygnowałem z tego powodu z wysokiej zabudowy, z dużego miasta (walczę z nawykami), by skupić się na detalu. Jak sam zauważyłeś przynosi to efekty. Budujemy! ![]() RE: Ksantri Miasto nad morzem - Egoista - 21-02-2017 To co pokazałem na sacelicie to jest mały pikuś , mapa jest znacznie większa. Jak wrócę do domu to dodam cała mapę i napisze o planach na każdy region , ale coś czuję że chyba jeszcze kilka miesięcy spędzę na tej mapie . Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka RE: Ksantri Miasto nad morzem - Egoista - 24-02-2017 Manta chciałeś wiedzieć jakie mam plany związane z miastem , teraz trochę ci je przedstawię , ale uprzedzam one są długo dystansowe . Na początek sama matka , żeby było wiadomo o czym mówię i jej prawdziwy rozmiar Zacznę od rolników , bo bez nich to nawet nie ma co zaczyń , bo wszyscy by zdechli z głodu , ale póki co mam import więc nie muszę się przejmować : ![]() Zaraz nad nimi pojawią się luksusowe hotele wypoczynkowe i kluby nocne , tak by turyści mieli się gdzie zabawić , wiem miejsce trochę nie takie , ale innego już nie miałem . następnie mamy biura i osiedla , póki co jest takie założenie , ale jeszcze sam niewiem do końca czy tak będzie . Powyżej są osiedla , na razie ten teraz stoi pusty , bo nie mam na niego pomysłu . pierwotnie miały tu być własnie hotele i kluby ale je przeniosłem . po drugiej stronie miasta będą biura , żeby ta hołota miała gdzie pracować , ale po za tym najlepiej sprawdzają się na zapełnienie miejsca gdy nie mam pomysłu. Seaport włąsnie teraz nad nim pracuje , i efekty powoli widać , ale tak mam że w jeden dzień coś zbuduje , a na drugi dzień już mi to się nie podoba i zmieniam na coś innego . A zawsze chcę dożyć do takiego poziomu jak ci z YT i nie zawsze mi to wychodzi , i dlatego zawsze buduje coś kilka dni . Airport no to jest już bardzo duży projekt i nawet do nie go się teraz nie zabieram , bo pewnie zajął by mi tydzień, a po drugie nawet jeszcze nie mam żadnych obiektów z warsztatu do jego budowy . Ale plan jest taki aby zbudować coś podobnego do tych z YT . podobnie jest z portem towarowym , mam już na niego pomysł , oglądałem trochę prac graficznych na stemie i zdjęć w google i już wiem jak to zrobię , bo materiały też już zebrałem tylko brakuje jak zawsze jednego CZASU . Później jeszcze opiszę o co z chodzi z tymi dwoma hasłami , centrum i italian city . RE: Ksantri Miasto nad morzem - Manta - 25-02-2017 Manta chciałeś wiedzieć jakie mam plany związane z miastem , teraz trochę ci je przedstawię , ale uprzedzam one są długo dystansowe . Na początek sama matka , żeby było wiadomo o czym mówię i jej prawdziwy rozmiar oooo wcale nie wygląda na dużą mapę wręcz przeciwnie Zacznę od rolników , bo bez nich to nawet nie ma co zaczyń , bo wszyscy by zdechli z głodu , ale póki co mam import więc nie muszę się przejmować : ![]() jak na mój gust to miejsca wydzieliłeś zdecydowanie za mało, ale masz gdzie powiększać na szczęście (w danii są malutkie wioski umiejscowione na jeszcze mniejszych wyspach - może pójdziesz tym tropem?) Zaraz nad nimi pojawią się luksusowe hotele wypoczynkowe i kluby nocne , tak by turyści mieli się gdzie zabawić , wiem miejsce trochę nie takie , ale innego już nie miałem . chyba lepszym miejscem będzie to przy strefie rozrywki (zamiast biur np). oddalisz tyrystów od fabryk i będą mieli bliżej do miejsc gdzie na bank będą chodzić się zabawić następnie mamy biura i osiedla , póki co jest takie założenie , ale jeszcze sam niewiem do końca czy tak będzie . Powyżej są osiedla , na razie ten teraz stoi pusty , bo nie mam na niego pomysłu . pierwotnie miały tu być własnie hotele i kluby ale je przeniosłem . po drugiej stronie miasta będą biura , żeby ta hołota miała gdzie pracować , ale po za tym najlepiej sprawdzają się na zapełnienie miejsca gdy nie mam pomysłu. Seaport włąsnie teraz nad nim pracuje , i efekty powoli widać , ale tak mam że w jeden dzień coś zbuduje , a na drugi dzień już mi to się nie podoba i zmieniam na coś innego . A zawsze chcę dożyć do takiego poziomu jak ci z YT i nie zawsze mi to wychodzi , i dlatego zawsze buduje coś kilka dni . nie ma się co spinać - osiwiejesz ![]() ![]() RE: Ksantri Miasto nad morzem - Egoista - 27-02-2017 Chwilowo zdjęć nie będzie , wystąpiły problemy z modami i muszę to naprawić ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka |