Szczecin - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Bestsellery (https://citiesskylines.pl/dzial-Bestsellery) +----- Wątek: Szczecin (/temat-Szczecin) |
RE: Szczecin - SZyMeX - 24-09-2017 Właśnie rzecz w tym że nie jest to jeszcze starówka Główne stare miasto będzie (a w zasadzie już w większości jest) po prawej stronie tej głównej drogi. Tak więc aż tak w oczy razić nie powinno A co do pytania to tak, linia kolejowa była już na starcie razem z główną drogą (na początku autostradą, potem przerobiłem na 3 pasmówkę) RE: Szczecin - kamil_m97 - 24-09-2017 Mimo, że to dopiero początek, to już nie mogę wyjść z podziwu. Czekam z niecierpliwością na zapowiedziane centrum RE: Szczecin - SZyMeX - 25-09-2017 Starówka jeszcze nie w pełnej okazałości aczkolwiek Rynek i tereny w okół są już gotowe, więc wstawiam parę screenów Zanim jednak przejdziemy do starówki, - z powodu dużego ruchu "południowa" część Starego Miasta (ta z której już były screeny) została wyłączona z ruchu pojazdów (nie dotyczy służb, komunikacji miejskiej i mieszkańców). Przyniosło to efekt i skrzyżowanie, do którego swoją drogą został dobudowany tunel ułatwiający przebicie się przez nie, jak i sama dzielnica nie korkuje się już tak bardzo No dobra, czas już na właściwe screeny : Widok od strony wyjazdu z miasta. Po lewej widoczna tymczasowa pętla tramwajowa (docelowo linia ma być pociągnięta dalej za rzekę) Początek "Drogi Królewskiej" Kierunek Rynek Boczne uliczki też mają swój urok Jest i Rynek Trwają przygotowywania do festynu, więc na razie jeszcze pusto Najstarsza katedra w mieście Widok w kierunku ronda - centrum tej części Starego Miasta. Tamte rejony są jeszcze niedokończone więc screeny pojawią się później. Kolejna z uliczek Przy której leży mały skwer "Główna" ulica wzdłuż której kursuje linia tramwajowa Oraz na koniec widok od strony rzeki: Mam nadzieję że się podoba ^^ RE: Szczecin - Jan123 - 26-09-2017 świetnie to wygląda RE: Szczecin - KOKOSEK - 26-09-2017 (26-09-2017, 15:18)Jan123 napisał(a): świetnie to wygląda Szymex, jestem daleki od dawania Ci rad, bo Twoje miasta wygladaja o niebo lepiej niz moje ale pozwole sobie na sugestie uzycia decal'a kostki brukowej do pokrycia tego asfaltu na uliczkach okolorynkowych. Wtedy ten screen pod "kierunek Rynek" zwali z nog (jak pocztowka sprzed lat). RE: Szczecin - maciov - 29-09-2017 dwa pytania 1. czemu te budynki jak są w cieniu są takie czarne? można je jakoś kontrastem poprawić czy one "już tak mają"? 2. screen 4. od dołu - jak robisz takie zjazdy z "chodniko/ulicy" w jezdnie? RE: Szczecin - SZyMeX - 29-09-2017 @KOKOSEK Zobaczę co da się zrobić ^^ @maciov 1. Kwestia pewnie motywu mapy/LUTa/samej mapy. Ogólnie zazwyczaj staram się też "bawić" ustawieniami z moda (zapomniałem nazwy :P) żeby słońce świeciło na budynki i potem ładnie wyglądało na screenach Tym razem jakoś mi to wyleciało więc jest trochę ciemno. 2. Network Extensions Project 2 RE: Szczecin - WujoWielkaBroda - 29-09-2017 Fajnie widzieć czyjąś wizje miasta, w którym się mieszka Szczecin jest zupełnieeeeeee inny. Ale wyśmienita robota! Z chęcią bym podstawił Twój Szczecin na kilka tygodni zamiast obecnego Z niecierpliwością czekam na rozwój a już niebawem moja wersja Szczecina. RE: Szczecin - SZyMeX - 29-09-2017 Cieszę się że się podoba Nazwa Szczecin wzięła się dlatego że gram na mapce tego miasta. Ale nie zamierzam się wzorować na prawdziwym Szczecinie. Na razie trochę mniej gram w C:S ale jak coś wykombinuję to wrzucę jakieś screeny. Czekam na twoją wersję miasta RE: Szczecin - SZyMeX - 06-10-2017 Czas trochę odświeżyć wątek Miasto rozrasta się, chociaż ostatnio trochę mniej gram w cities. W każdym razie aktualnie biorę się za drogę w kierunku portu (i stadionu :P) oraz otoczenie w okół niej. Tak więc teren w okół centrum trochę się zmienił. Prosto - droga w stronę Dworca PKP W lewo - nowy, największy park w mieście, który dodatkowo ulokowany jest praktycznie w centrum przez co przyciąga sporo turystów jak i mieszkańców Na wprost - nowa droga prowadząca docelowo do portu/stadionu Trasa tramwajowa oczywiście również tam biegnie, aczkolwiek zaczyna trochę "z boku". Dzięki temu jest lepsze połączenie z pętlą (końcową dla linii z portu) a przy okazji powstał.... .... mały deptak (tam w oddali :E Nie wiedzieć czemu głupi nie zrobiłem więcej zdjęć :P Widok w stronę starówki: Oraz w stronę dworca: Wyjazd nowej trasy tramwajowej. Od teraz do samego portu będzie już biec między jezdniami. Te tereny jak zresztą widać, jeszcze w fazie "produkcji" I jeszcze parę screenów z samego parku: Ze szczytu widocznej góry rozciąga się widok na centrum... ...ale przede wszystkim w stronę stadionu oraz portu (na razie trochę tam pusto :E). I na koniec widoki z góry: Komentujcie, krytykujcie i oceniajcie! |