Przedgórz i Region Przedgórski - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Klasyka (https://citiesskylines.pl/dzial-Klasyka) +----- Wątek: Przedgórz i Region Przedgórski (/temat-Przedgorz-i-Region-Przedgorski) |
RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - SZyMeX - 25-02-2020 Fajnie że coś tam idzie do przodu A z tym pantografem to rzeczywiście, w tej wersji tramwaj energię czerpie "bezprzewodowo" ;P Powodzenia w pracach, czekam na końcowy efekt gazowni RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 25-02-2020 (25-02-2020, 18:40)SZyMeX napisał(a): Fajnie że coś tam idzie do przodu A z tym pantografem to rzeczywiście, w tej wersji tramwaj energię czerpie "bezprzewodowo" ;Pdzieki, i tak te tramwaje w realu czerpia energie z 3ciej szyny tak jak np metro, mam nadzieje ze druga wersja ma takie same tekstrury, wtedy skonczy sie na podmieneniu tekstur czlonu z drugiej wersji na moje przemaloweane tekstury i nastepnie zastapienie czlonu z pantografem z mojego tramwaju na ten z tego z drugiej wersji xD RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 27-02-2020 Gazownia nie jest jeszcze skonczona (zaawansowanie oceniam na 50%), ale tak jak zwykle projekty w miescie beda dzielily sie na 3 typy - focusowe z duza iloscia detalu, wazne ze srednia, i wypelniacze z minimalnym lub bez detalu. Gazownia jest jednym z focusowych projektow z duza iloscia detalu, ponadto to dosc spory kompleks wiec fotki beda wrzucane w kilku update'ach. O Gazowni: Budowe gazowni ukonczono w 1875 roku. Produkcje gazu z importowanego wegla kamiennego prowadzono do chwili odkrycia w regionie pierwszych duzych zloz ropy naftowej, oraz nieduzego, ale znaczacego zloza gazu ziemnego. Gaz ziemny jest nadal wydobywany w regionie, specjalna ustawa reguluje odpowiedzialne wydobycie zloza. Wlasne wydobycie pokrywa 80% zapotrzebowania regionu, reszta jest importowana. Panuje calkowity zakaz eksportu gazy poza region. O zlozach ropy naftowej w przyszlosci (te sa duze ). Gazownie zamknieto w 1963 roku, a prowadzaca do zakladu jednotorowa linie kolejowa w wiekszosci rozebrano. Od tego momentu obiekt niszczal, az do roku 2000, kiedy teren wraz z zabudowaniami zostal zakupiony przez lokalna spolke deweloperska. W 2005 roku ukonczono budowe/przebudowe obiektu. Powstal wielofunkcyjny obiekt z galeria handlowa, biurowcami i apartamentami. Sama galeria handlowa jest nietypowa - nie posiada duzego hipermarketu, ale delikatesowy supermarket i dyskont. To co wyroznia ten obiekt to 4 zbiorniki na gaz. W dwoch najstarszych, cegalanych znajduje sie najwiekszy w miescie multiplex i Rodzinne Centrum Nauki. W dwoch nowszych o metalowej konstrukcji powstaly apartamenty/lofty. Fotki - ta juz ukonczona czesc to glowne lobby/hol czesci handlowej kompleksu. Wyroznia sie szklana konstrukcja, szklanymi laczacymi obie strony poziomu antresoli z dawna wieza cisnien (obecnie bar/restauraja z widokiem na miasto) RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 28-02-2020 Nastepna porcja fotek z "Gazowni", glowny plac kompleksu oraz dawna brama glowna, obecnie tylko dla pieszych i pojazdow sluzb, okazjonalnie dla dostawcow. Na placu znajduje sie duza, multimedialna fontanna, pod placem i budynkami w pelni funkcjonalny podziemny parking. RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 04-03-2020 Nastepny, tym razem maly skwerek na terenie Gazowni. Placyk posiada fontanne, z jednej strony laczy sie z glownym placem kompleksy, a po bokach ograniczony jest nowym biurowcem, i zabytkowym budynkiem przemyslowym, w ktorym znajduje sie obecnie bar/restauracja i klub nocny. RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 08-03-2020 taksowki (eko, korporacja miejska i disCcount) , karetki, przystanek autobusowy RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 09-03-2020 "Food Court" Galerii Gazownia, dzieli sie na wewnetrzny i zewnetrzny. Czesc wiekszych fastwoodow posiada lokale dwupoziomowe z wejsciem z poziomu 0 w czesci zadaszonej i z poziomu +1 z placu na zewnatrz. Na parterze biurowca znajduje sie Raccoon Lounge filia z Ksiaza. RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - SZyMeX - 10-03-2020 Ładnie ładnie, poziom detali jak zwykle powala, ale szczególnie podobają mi się te screeny "wnętrz". Tego się zbyt często w Cities Skylines nie spotykało. Oby tak dalej! RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 10-03-2020 (10-03-2020, 21:11)SZyMeX napisał(a): Ładnie ładnie, poziom detali jak zwykle powala, ale szczególnie podobają mi się te screeny "wnętrz". Tego się zbyt często w Cities Skylines nie spotykało. Oby tak dalej! Dzieki Front budynku mieszkalnego w kompleksie "Gazownia" widoczny wjazd do garazu (dzialajacego) RE: Przedgórz i część Obszaru Metropolitarnego Przedgórza - garfield - 11-03-2020 I budynek mieszkalny od tyłu, na poziomie zero znajduje sie garaz (wjazd do garazu widoczny w poprzednim poscie), na dachu garazu plac zabaw oraz czesc mieszkan posiada zielone tarasy. |