![]() |
problem ze zmarłymi - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: problem ze zmarłymi (/temat-problem-ze-zmar%C5%82ymi) |
RE: problem ze zmarłymi - abracadabra17 - 29-11-2015 (29-11-2015, 21:22)lordsnown napisał(a): Szybkie pytanie czy dużo masz dróg jednokierunkowych ?no bardzo chętnie, ale nie mam dróg jednokierunkowych, nie robie ich bo boje sie własnie że to utrudni kominikacje RE: problem ze zmarłymi - lordsnown - 29-11-2015 Poniżej masz moje miasto w ostatniej fazie (na forum jest wcześniejsza jego budowa), co do Twojego problemu, ja mam ponad 50 tyś ludzi i 1 cmentarz i 8 krematorium, jak widzisz nie wszędzie jeszcze i tak nie dojeżdżają karawany, masz tak samo zdjęcia zdrowotności ludzi która jest dosyć wysoka. Moim skromnym zdaniem Twoim problemem są drogi i ich złe rozplanowanie a nie ilość posiadanych cmentarzy i krematoriów. RE: problem ze zmarłymi - abracadabra17 - 29-11-2015 No bardzo chetnie. Dróg jednokierunkowych nie robie bo się boje się ze to utrudni komunikacje Bardzo ładne miasto:-) dziekuje. No to chyba zrobię jeszcze raz miasto. Może i rzeczywiście nie umiem rozplanować dróg bo mi się korkuja:/ RE: problem ze zmarłymi - lordsnown - 29-11-2015 Sam sobie odpowiedziałeś jeżeli masz duże korki to służby miejskie nie umieją dojechać na czas do problemu i w ten sposób nawarstwia się problem, zgonów, chorób, śmieci, pożarów i itp, dobra siatka dróg, która nie powoduje zakorkowania się miasta to podstawa tej gry. RE: problem ze zmarłymi - Pawel - 29-11-2015 (29-11-2015, 22:46)lordsnown napisał(a): Sam sobie odpowiedziałeś jeżeli masz duże korki to służby miejskie nie umieją dojechać na czas do problemu i w ten sposób nawarstwia się problem, zgonów, chorób, śmieci, pożarów i itp, dobra siatka dróg, która nie powoduje zakorkowania się miasta to podstawa tej gry. kolega ma rację, pewnie krematoria i cmentarze nie wypuszczają więcej pojazdów, bo zostały już wypuszczone i stoją w korkach. Jeśli pojazd na długo nie dojeżdża na miejsce, to może się zdążyć, że gra go wycofa do miejsca startowego i próbuje go jeszcze raz wysłać. Prześledź trasę konkretnego pojazdu i sama sprawdź. RE: problem ze zmarłymi - Kuba124 - 30-11-2015 Ja myślę, że za dużo tych cmentarzy i krematoriow. Zauważyłem, że zawsze jest po równo podzielona na wszystkie krematoria ilość karawanów w użyciu. Dlatego zdarza się, że karawan jedzie z drugiego końca miasta tylko dlatego, że akurat w tamtym krematorium było mniej karawanów niż w pozostałych. Miałem sytuacje, że w budynku położonym w sąsiedztwie kreamtorium był problem ze zmarłymi- karawany w użyciu dwa... jak się okazało karawan przyjechał z innej dzielnicy. W obecnym mieście mam malo krematoriów i problemów ze zmarłymi nie ma. Możliwe że korki takie coś powodują ale po tym 2/13 sądze że chodzi o to o czym napisałem. ![]() RE: problem ze zmarłymi - abracadabra17 - 01-12-2015 (30-11-2015, 20:22)Kuba124 napisał(a): dziekuje wam bardzo za odpowiedzi ;-) RE: problem ze zmarłymi - Pawel - 02-12-2015 abracadabra17 zwracaj uwagę jak odpisjesz, bo każdy Twój post poprawiałem ![]() jak kogoś cytujesz, to musisz pod cytatem odpowiedzieć, zobacz powyżej jak to wygląda. RE: problem ze zmarłymi - bolo2015 - 09-12-2015 (29-11-2015, 21:20)abracadabra17 napisał(a): Po analizie zdjęcia można stwierdzić że przesadziłeś mocno z ilością cmentarzy. Nie wiem jaki masz poziom populacji w całym mieście, ale po ilości zmarłych ponad 7500 tyś. to swobodnie powinno ci wystarczyć jakieś 3-4 cmentarze i kilka spalarni na całe miasto. Problem pojawia się wtedy gdy cmentarz zapcha się do 3000 pojemności i karawany przestają wyjeżdżać po zmarłych, trzeba wypakować cmentarz do spalarni zwłok. Zwracaj uwagę jaka jest dostępność karawanów we wszystkich obiektach, opieka zdrowotna, hałas w domach mieszkalnych [np. stacja metra, stacja kolejowa itp.], korki na drogach powodują opóźnienia karawanów po odbiór zwłok. RE: problem ze zmarłymi - FALKOR V8 - 10-12-2015 Ogólnie "przemysł cmentarny" w grze moim zdaniem trochę kuleje. Zapchane cmentarze zachowują się jak wysypiska - opróżnić w spalarni i zapełniasz znowu. Zapełniony cmentarz nie powinien być kulą u nogi. W rzeczywistości jest to miejsce w którym odwiedza się zmarłych, a nie traktuje jako "wysypisko zwłok". Autorzy powinni zadbać o to, aby zapełniony cmentarz był pożyteczny dla miasta (np działał jak park?). U mnie w mieście w pewnym momencie stawiam już tylko krematoria, bo zmarłych mieszkańców nie można traktować inaczej jak "odpady produkcyjne", co jest brutalne ![]() Cmentarze się zapełniają, przestają spełniać swoją funkcję, zajmują dużo miejsca, karawany nie jeżdżą i na dodatek ta wkurzająca ikonka o zapełnieniu ![]() |