![]() |
Moskwa czyli długa historia bloków - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Nowe publikacje (https://citiesskylines.pl/dzial-Nowe-publikacje) +----- Wątek: Moskwa czyli długa historia bloków (/temat-Moskwa-czyli-d%C5%82uga-historia) |
RE: Moskwa czyli długa historia bloków - garfield - 20-12-2018 fajnie fajnie, nawet jest niva i wolga ![]() ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - Astrokuba - 03-01-2019 Hejka, kontynuuje zaczętą dawno temu budowę centrum miasta, tj. Dystryktu Centralnego. Obecnie skupiam się na części dzielnicy, w której znajduje się Centralny Dworzec Kolejowy. 1. Dystrykt Centralny Układ tej części dzielnicy składa się na ogół z niskiej zabudowy kamienicznej, z pojedynczymi blokami. Ogólnie jazda samochodem po tej części miasta to będzie horror. Dużo jednokierunkowych ulic, szerokich bulwarów i na dodatek tramwaje. ![]() Kilka screenów z Placu Międzynarodówki - dużego parku/placu w tej części miasta. Na pierwszym widoczny jeden z przystanków tramwajowych na tym placu, na drugim jedna ze ścian placu, oraz szeroki bulwar Stary Skwer. ![]() ![]() Stary Skwer to jeden z większych bulwarów w tej części dzielnicy. Na pierwszym screenie perspektywa ulicy w kierunku północnym, na drugim i trzecim screenie widok w kierunku południowym. ![]() ![]() ![]() W tej części miasta znajduje się wiele urokliwych (i często zakorkowanych uliczek) ... ![]() ![]() ![]() ... oraz podwórek, które są ostoją spokoju w tym pełnym życia mieście. ![]() ![]() Na zakończenie trzy zdjęcia: 1. Panorama Kremla i Placu Czerwonego 2. Pożar zabudowań przy Szosie Kijowskiej - mieszkańcy miasta mają dostęp do najnowocześniejszych wozów strażackich, jakie wyprodukowało byłe ZSRR, więc ochrona przeciwpożarowa stoi na wysokim poziomie ![]() 3. Panorama dzielnic Dystryktu Puszkińskiego (po lewej i na środku) oraz Dystryktu Nowomiejskiego (po prawej) znad Ringu Sadowego. ![]() ![]() ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - garfield - 03-01-2019 fajnie to wyglada klimatycznie, troche wielkomiejsko troche prowincjonalnie, takie wschodnie troche zapyziale ![]() ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - Astrokuba - 03-01-2019 Dzięki, taki jest cel tej części centrum, żeby chociaż wyglądała na spokojniejszą ![]() Na tą chwilę zajmuje się rejonem dworca, potrzebuje tam trochę niewielkiego przemysłu wybudować, chciałbym też powoli zamykać Ring Sadowy, aby wyrzucić tranzyt z centrum miasta. RE: Moskwa czyli długa historia bloków - Astrokuba - 06-01-2019 Jeszcze więcej z rozbudowy starego miasta ![]() Na początek zdjęcie lotnicze. Bardzo ładnie widać już na nim Ring Sadowy oraz kształtujące się główne trasy wylotowe z miasta. ![]() 1. Dystrykt Centralny Dzisiejsze screeny są w większości z granicznej części tej dzielnicy, co widać już po mieszającej się zabudowie kamienicznej i blokowiskach. Plac Międzynarodówki - tym razem screen od strony torów kolejowych. Na drugim widoczny teatr koło placu. ![]() ![]() Na kolejnych screenach widok z okolicy placu (słynne jednokierunkowe bulwary) - po prawej Prospekt Ryski, po lewej Prospekt Bolszoj. na drugim screenie perspektywa Prospektu Bolszoj w kierunku Ringu Sadowego (okolice punktowca w tle). Na trzecim screenie widok od strony punktowca. ![]() ![]() ![]() Dworzec Centralny im. Lenina - główny dworzec miasta, przyjmuje pociągi międzymiastowe, a w przyszłości i pociągi Moskiewskiej Kolei Aglomeracyjnej. Wraz z rozbudową miasta, tereny w pobliżu dworca stały się terenami fabrycznymi. Największą fabryką w tym rejonie jest stara fabryka traktorów, która w czasie II W. Ś. zajmowała się produkcją czołgów i pojazdów wojskowych. Jej kominy do niedawna dominowały w tej części miasta do momentu wybudowania nowoczesnych apartamentowców. Obok fabryki znajdują się stare zabudowania kolejowe, oraz mniejsze obiekty przemysłowe. Tutaj jeszcze muszę trochę obiektów dobudować. ![]() ![]() ![]() ![]() Widoki ogólne - wybudowałem kolejne osiedle, które jest mieszanką zabudowy kamienicznej, przemysłowej i blokowiska. ![]() ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - garfield - 06-01-2019 fajnie fajnie nabiera ksztaltu RE: Moskwa czyli długa historia bloków - Astrokuba - 25-01-2019 Dziś tylko mały dodatek do tematu ![]() Pobawiłem się modem CLS Map View i wygenerowałem poglądową mapę miasta. Aktualna populacja to nieco ponad 40 tyś mieszkańców. Obecne prace budowlane skupiają się w rejonie Kremla i Biblioteki Lenina. Jak tylko czas pozwoli, to niedługo może pojawią się kolejne screeny. ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - Astrokuba - 14-02-2019 Hejka Dziś kilka fotek z małego placu w okolicach Biblioteki im. Lenina i Kremla, które wypadało wreszcie dokończyć xD 1. Dystrykt Centralny Widok ogólny na plac od strony Kremla. Nowoczesny budynek na środku zdjęcia do biblioteka im. Lenina ![]() Widok na zabudowę kamieniczną w tej części placu oraz bardzo popularne w mieście małe kioski. ![]() Przy murze kremlowskim znajduje się duży park miejski, który jest oazą zieleni w ściśle zabudowanym centrum. W parku wybudowany został pomnik ku czci bohaterów Wielkiej Wojny, który obecnie jest jednym z ważniejszych miejsc wycieczek turystów po mieście. Na końcu parku znajduje się gmach, który jest siedzibą władz miasta. ![]() ![]() ![]() Dodatkowo dzięki życzliwości pani z urzędu ![]() ![]() Aktualne prace to dalsze wykańczanie okolic Kremla oraz zabudowa kolejnego obszaru centrum, który będzie tematem kolejnego posta ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - Astrokuba - 03-03-2019 Hejka, dziś tylko małe info że prace nad miastem będą wstrzymane. Trochę zmęczyła mnie próba odwzorowania miasta i związane z tym ograniczenia. Do tego efekt nie jest w 100% dla mnie zadowalający. Może kiedyś zajmę się dalej budową tego miasta ![]() Na tą chwilę mam już nowy projekt, który daje mi wreszcie wolną rękę w budowie na mapie i mam nadzieje, że nie długo będę mógł zaprezentować jego pierwsze efekty - tematyka oczywiście dalej wschodnia :P Tak więc do zobaczonka niedługo w nowym mieście ![]() RE: Moskwa czyli długa historia bloków - garfield - 04-03-2019 szkoda, ale trzymam kciuki za nowy projekt ![]() |