Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Swobodna rozmowa (https://citiesskylines.pl/dzial-Swobodna-rozmowa) +--- Wątek: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze (/temat-Cities-Skylines-opinie) |
Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - istari - 11-03-2015 Bartek napisał(a):Początkowo zwykłe skrzyżowanie istari, które z całą pewnością nie obsłuży dużego ruchu, ale z biegiem jak odblokujesz dodatkowe opcje to można np zrobić rondo autostradowe i od niego drogi rozchodzące - brak świateł = lepsza przepustowość Zauważyłem też, że poszerzając drogę wcale nie poprawisz sytuacji z korkami a wręcz przeciwnie - ruch będzie jeszcze większy tak jak w realnym świecie co mi się niesamowicie podoba. Klucz do sukcesu? Drogi jednokierunkowe Dzięki No tak... mechanikę ruchu znam, ale jednak troszkę zdenerwowało mnie narzucenie tych 2 jezdni na samym początku Z pewnością jak rozwinie się bardziej miasto to dopiero zacznę kombinować z rozwiązaniami komunikacyjnymi Drogi jednokierunkowe to owszem świetna rzecz, ale tu wymagane jest dokładne planowanie ruchu co nie jest takie proste To co mam nadzieję, że zostanie naprawione lub dodane w jakimś DLC to dokładna możliwość ustalania odstępu czasowego kolejnych autobusów wyjeżdżających z zajezdni, jakiegoś poniekąd rozkładu jazdy czy cos, bo jak postawiłem pierwszą linię autobusową to autobusy jechały niemalże jeden za drugim, zamiast np. w odstępach 1-2 przystankowych od siebie. No ale może zrobiłem też coś nieprawidłowo P.S. Czy zajezdnia autobusowa sama w sobie stanowi przystanek i np. 1 przystanek przy drodze stawiać zaraz przy niej czy gdzieś dalej, traktując zajezdnię jako przystanek? Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - Shattered - 11-03-2015 Szkoda, że nie ma jakichś parkingów, aby zabrać te samochody z ulic. Szkoda również, że rolnictwo to tylko małe poletka, a nie rozległe pola Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - istari - 11-03-2015 Shattered napisał(a):Szkoda, że nie ma jakichś parkingów, aby zabrać te samochody z ulic. Mody z pewnością to poprawią Wierzę, że już niedługo parkingi zobaczymy i wielkie pola Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - Bartek - 11-03-2015 Zajezdnia to nie przystanek. Linie autobusową mozna zacząć gdziekolwiek chcesz, autobusy wyjadą z zajezdni do pierwszego przystanku i stamtąd będą kursować po danej linii. Jeśli chcesz zbudować drugą linię nie musisz budować drugiej zajezdni, bo ona jest pojemna i obsłuży nawet kilka. Dopiero jak będziesz mieć dużą siatkę połączeń, warto dodać koleją zajezdnię aby autobusów było więcej i miały mniejszy dystans do przejechania z zajedni do pierwszego przystanku na linii. Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - istari - 11-03-2015 Bartek napisał(a):Zajezdnia to nie przystanek. Linie autobusową mozna zacząć gdziekolwiek chcesz, autobusy wyjadą z zajezdni do pierwszego przystanku i stamtąd będą kursować po danej linii. Jeśli chcesz zbudować drugą linię nie musisz budować drugiej zajezdni, bo ona jest pojemna i obsłuży nawet kilka. Dopiero jak będziesz mieć dużą siatkę połączeń, warto dodać koleją zajezdnię aby autobusów było więcej i miały mniejszy dystans do przejechania z zajedni do pierwszego przystanku na linii. A czy da się łączyć przystanki/linie w tym samym punkcie? Bo jak chciałem nanieść przystanek na przystanek to wyskakiwała mi opcja czy chcę przenieść przystanek a mi chodziło, by konkretnie na danym przystanku były np. 2-3 linie Może trochę w pośpiechu to robiłem i czegoś nie dopatrzyłem, ale miałem wrażenie, że chyba się nie da Jeszcze 30 minut pracy i lecę testować grę A tymczasem pozdrawiam z centrum Stolicy z wieżowca WFC (21 piętro) Może przy okazji zamieszczę fotkę dla zainteresowanych... z jednej strony dzielnica WOLA gdzie trwa boom inwestycyjny dzięki budowie metra a z drugiej strony w oddali Stare Miasto Jak się tylko rozwiną mody to z pewnością postaram się w grze odtworzyć choćby siatkę ulic, niektóre znane obiekty oraz parki warszawskie Taka mini makietka miasta w grze mi się marzy. Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - Pawel - 11-03-2015 istari napisał(a):A czy da się łączyć przystanki/linie w tym samym punkcie? Bo jak chciałem nanieść przystanek na przystanek to wyskakiwała mi opcja czy chcę przenieść przystanek a mi chodziło, by konkretnie na danym przystanku były np. 2-3 linie Może trochę w pośpiechu to robiłem i czegoś nie dopatrzyłem, ale miałem wrażenie, że chyba się nie da Da się, tylko musisz zacząc nową linię i miejscu, gdzie nie ma innej linii, a w wtedy następne przystanki mogą być dublowane - tylko dlaczego automatycznie kolor linii się nie zmienia? Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - kadros28 - 11-03-2015 po paru godzinach grania stwierdzam że gra jest no trudna, więcej opcji i wgl to nie to co te łatwe simcity Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - Brind - 11-03-2015 Uruchomione i mogę nareszcie grać .na początku trochę mi zacinało ale już działa płynnie i jest dobrze. Według mnie to bardzo fajna gra, ma trochę niedorubek ale po jakimś czasie pewnie to poprawią. Gra jest dość trudna i prawdopodobnie założę kolejne miasto bo pierwsze nie zbyt wyszło :| . Plusy to dzielnice, polityka, symulacja i wiele nowych budynków takich jak cmentarz czy zaawansowana turbina wiatrowa i drogi z drzewami oraz trawą i ogólnie tego jest tak durzo że nie sposób wymienić. Minusy to niewielkie niedorubki, ale zabrakło mi trochę czegoś takiego jak P&R choć pewnie modeży niedługo się tym zajmą. Brakuje mi także pogody i cyklu dnia i nocy, mile widziane były by też pory roku. To tyle, gra moim zdaniem bardzo udana i wciągająca na wiele miłych godzin Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - Marcin65 - 11-03-2015 Czy ktos wie jakim klawiszem robi sie zdjecie bo szukam i za diabla nie moge znalezc Widzialem tylko opcje zdjecia mapy w Map Edytorze ale nie wiem jak strzelic fotke w grze. Trzeba sie posilkowac Print Screen czy jest jakis klawisz? Re: Cities: Skylines - opinie na świeżo po premierze - kadros28 - 11-03-2015 f12 sprubuj albo f10 lub zobacz w opcje ustawienia klawiszy może tam jest coś o tym |