ELDORADO kontynuacja - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Klasyka (https://citiesskylines.pl/dzial-Klasyka) +----- Wątek: ELDORADO kontynuacja (/temat-ELDORADO-kontynuacja) |
RE: ELDORADO kontynuacja - Manta - 16-09-2017 zaczyna brakować pamięci w lapku i coraz częściej wysiada, tak więc trzeba się pospieszyć i pokazać to co do tej pory udało się stworzyć. dodam jeszcze, że cały czas gram na tej samej mapie, zmieniają się tylko miejscówki na pierwszy rzut dzielnica z mieszkaniami dla niewykształconego społeczeństwa pięć stref rekreacyjno-sportowych oraz park modułowy, posterunek policji, 3 sklepy, mc donald, ogródek gastronomiczny [attachment=1900] [attachment=1894] [attachment=1896] [attachment=1897] [attachment=1898] [attachment=1899] w dzielnicy znajduje się główna stacja autobusowa w której splatają się 4 linie [attachment=1895] RE: ELDORADO kontynuacja - SZyMeX - 16-09-2017 Podoba mi się twój styl budowania, na prawdę wszystko to ładnie się prezentuje Może to też dlatego że masz takie bardziej "amerykańskie" (nie wiem czy trafne określenie, w każdym razie chyba wiesz o co chodzi :P) miasto, jakaś odskocznia od tego co mam u siebie Zaciekawiło mnie natomiast skrzyżowanie czy rondo czy właśnie nie wiadomo co na 5 screenie po lewej. Mógłbyś przybliżyć to coś? Oraz jako że twój post był tym 50 a wyświetleń masz ponad 2,5 tys. twój wątek również idzie do "bestsellerów" Edit: No ta gra zżera duużo pamięci. Mój komp też ledwo co już wyrabia to co dopiero lapek Można wiedzieć jaki masz? Btw. U siebie zaczynam zabudowywać wschodnią część miasta (przy bramkach), gdy skończę tamto osiedle to też wrzucę jakieś fotki ^^ RE: ELDORADO kontynuacja - Manta - 16-09-2017 aktualnie dell precision m6700 miasto 10tyś i po dłuższej grze już niestety wywala... masz na myśli 5tego screena w kolejności czy nr005? RE: ELDORADO kontynuacja - SZyMeX - 16-09-2017 To lapek wcale nie najgorszy. Masz wersję 16 czy 32 GB RAM? Dziwne tylko że miasto ma ledwo 10tys i już jest tak źle. Ile masz subskrypcji na steam? :P Ja mam około 1900 z czego 61 modów i 95 tys miasto i dopiero niedawno zaczęły się takie cyrki dziać. Chociaż po wyłączeniu filtrowania anizotropowego jest lepiej ^^ Mam na myśli piąty w kolejności RE: ELDORADO kontynuacja - Manta - 16-09-2017 niestety tylko 16gb, i całe nic w ekwipunku: ponad 400 przedmiotów, 20 modyfikacji. Myślisz, że przy takich liczbach jest sens coś odrzucić z przedmiotów? może i ze dwa mody bym poświęcił, tylko czy to coś może pomóc? Póki co ograniczyłem rozrost miasta, skupiłem się na detalach. a krzyżówka najzwyklejsza bez przeróbek (nie mam takich możliwości jak Ty), dodany pas lewoskrętny co bardzo usprawnia tranzyt. [attachment=1901] ocb z tym filtrowaniem?? RE: ELDORADO kontynuacja - SZyMeX - 16-09-2017 Bardzo dziwne że lapek już nie daje rady. A powinien. Może ustawienia graf trzeba w dół? Przede wszystkim cienie. Zmniejsz je do minimum. Wyrzucać mody zawsze można. Jeżeli masz jakieś których nie potrzebujesz na 100% to się ich pozbądź. Wszystkie wyłączone też odsubksrybuj. Akurat nie o to mi chodziło z tym zdjęciem :P Ale już chyba wiem co to było. Te duże rondo. Jest jego screen gdzieś tu w wątku. Z perspektywy tego 5 screena wyglądało to dziwnie dlatego cb o to poprosiłem O co chodzi z filtrowaniem? O to że jest to opcja graficzna :P Wpisz w googla filtrowanie anizotropowe i jeżeli uznasz że nie jest to konieczne to też wyłącz. Mi pomogło nieco z tą pamięcią RE: ELDORADO kontynuacja - Manta - 17-09-2017 Przyszła pora wejść do miasta. Sporo prac zostało wykonanych, ale ze względu na pogłębiającą się "nie pamięć" lapka nie zwlekam z publikacją, miasto jest dobrze zorganizowane i mam nadzieję, że jeszcze parę elementów przybędzie. Pokazałem Wam poprzednio pierwszą dzielnicę, a teraz wejdziemy do miasta od wschodniej strony [attachment=1903] znajomo wygląda? to malutkie osiedle na skraju miasta, zamieszkują tu głównie pracownicy pobliskiego przedsiębiorstwa wyrobów z drewna połowa osiedla powstała niedawno stąd też brakuję tu zieleni [attachment=1904] rzut beretem i są w pracy [attachment=1905] w tle główny dworzec kolejowy [attachment=1906] nadal ten sam włoski styl oraz kolor, który jak się przekonacie będzie kolorem miasta [attachment=1907] [attachment=1908] a zaraz za min zaczyna się strefa biurowo-handlowa [attachment=1909] Po drugiej stronie znajduje się również komisariat główny, zajezdnia autobusów miejskich oraz cmentarz z parkiem aa za plecami mamy wodociągi z pierwszego odcinka [attachment=1910] a tak wygląda początek głównej ulicy biegnącej przez środek miasta - tu też widać brak zasadzonej zieleni, w biurach dopiero zaczęto wstawiać nowe meble [attachment=1911] [attachment=1912] [attachment=1913] (przed wejściem do kolejnej strefy 30min czas wolnego dla całej wycieczki) RE: ELDORADO kontynuacja - Manta - 18-09-2017 ta część miasta już zaliczona [attachment=1914] pora na dzielnicę centralną [attachment=1915] [attachment=1916] [attachment=1917] [attachment=1918] [attachment=1926] [attachment=1924] [attachment=1925] [attachment=1922] [attachment=1923] RE: ELDORADO kontynuacja - Manta - 19-09-2017 a co z tym począć?? [attachment=1927] RE: ELDORADO kontynuacja - SZyMeX - 19-09-2017 Znany i lubiany błąd mogący oznaczać wszystko Zaloz wątek, jak się wróci ze szkoły to coś się pokombinuje |