![]() |
Nowe Miasto - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Bestsellery (https://citiesskylines.pl/dzial-Bestsellery) +----- Wątek: Nowe Miasto (/temat-Nowe-Miasto--3523) |
RE: Nowe Miasto - SZyMeX - 27-04-2020 Jeszcze kilka ujęć z plaży :P Z góry przepraszam za widoczne kratki stref, ale czasem mi się bugują i wyświetlają cały czas i tego nie zauważyłem. Wymieniłem też budynek mcdonald'a, ten moim zdaniem lepiej tu pasuje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilka "niższych" ujęć z poziomu drogi. ![]() ![]() ![]() Szybki rzut oka na nowy fragment obwodnicy, jest to teren dość surowy ale myślę, że węzły wyglądają całkiem przyzwoicie ![]() Jak widać autostrada będzie w przyszłości (być może :P) biec dalej na południe, zastanawiam się czy może nie wywalić stamtąd paru gór i nie zrobić tam lotniska ![]() ![]() ![]() Udało mi się też po na prawdę długich bataliach zmusić port do działania... Nawet nie wiecie ile razy musiałem go burzyć, przekształcać teren i stawiać na nowo by było i efektywnie i efektownie ![]() ![]() ![]() Kolejne skrzyżowanie w mieście doczekało się sygnalizacji czasowej, niby nic szczególnego ale nad nią też chwilę siedziałem żeby się nie korkowało :P A co najlepsze, później okazało się, że w TM:PE wszystkie opcje od zaawansowanej inteligencji pojazdów miałem wyłączone XD A ja jak głupi się zastanawiałem czemu oni się jednym środkowym pasem wszyscy pchają... ![]() ![]() ![]() I na sam koniec, ostatnia działka w okolicy stadionu doczekała się zabudowy - powstał tam jeden z wyższych budynków w mieście, który aktualnie jest przeznaczony pod miejsca hotelowe i apartamenty. ![]() ![]() Czy tam pasuje? Ciężko powiedzieć. Jedni cieszą się, że okolica się rozwija, drudzy narzekają, że budynek jest zwyczajnie nudny i w dodatku przytłacza okolicę. Wszystkim nie dogodzisz ![]() P.S A, no i można powiedzieć, że witam sam siebie w bestsellerach ![]() RE: Nowe Miasto - garfield - 28-04-2020 calkowicie zmienil sie odbior fotek z tym nowym niebem, swietnie RE: Nowe Miasto - Astrokuba - 30-04-2020 A mi się ta dominanta bardzo podoba. Nwm czemu, ale lubię takie samotne punktowce. A ogólnie całość super wygląda RE: Nowe Miasto - kabexxx - 01-05-2020 Skoro jesteś taki szczegółowy w realizmie (i dobrze ci to idzie), to mam jedną radę - znaki ze strzałkami umieszczaj najlepiej w pachołkach (bollard) - czy to domyślnych z gry, czy ulubionych z Warsztatu :P RE: Nowe Miasto - SZyMeX - 01-05-2020 Masz na myśli te dwa znaki z "11" zdjęcia? (Lewy górny jest licznik). Z nimi coś muszę zrobić bo wstawiłem je tam tak na szybko i jakoś tak już zostały :P Generalnie to zastanawiam się czy tego skrzyżowania lekko nie przebudować. RE: Nowe Miasto - SZyMeX - 03-05-2020 Pora na kolejną porcyjkę zdjęć ![]() Zaczniemy od nowego pojazdu który zagościł w moim mieście ![]() ![]() ![]() Teraz przechodzimy do dzielnicy, której jeszcze chyba nie pokazywałem. Nie jestem dobry w wymyślaniu historyjek, godzina też już niezbyt sprzyjająca twórczości więc ograniczę się do stwierdzenia, że powoli przechodzimy do przedmieść, a okolice ze screenów są nieco bardziej zaniedbaną częścią miasta. Cały czas też eksperymentuję z kolorem asfaltu czy chodnika, i ten ciemny jest chyba póki co najlepszy. Tylko teraz chodnik zaś mi nie pasuję i ten też będę musiał zmienić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przechodzimy do "główniejszej" drogi w okolicy, jak widać starówka została już tutaj dociągnięta, dzięki czemu z jednej strony jest już ukończona. ![]() ![]() ![]() Kilka szerszych spojrzeń na Stare Miasto: ![]() ![]() ![]() Tak natomiast prezentuje się okolica z mostu kolejowego: ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, ciekawy budynek ukazał mi się po wczytaniu gry ![]() ![]() No i ostatnie screeny czyli trochę infrastruktury - w tym czuję się zdecydowanie najlepiej, mimo że czasem niektóre skrzyżowania są tak poplątane że sam się w nich nie odnajduję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i jeden rzut na drugą część miasta - ciemny asfalt według mnie duuużo daje do finalnego efektu fotek. Teraz pozostaje, tak jak wspomniałem wcześniej, znaleźć jakąś ciemniejszą teksturę "chodnika", może z jakąś fakturą itp. ![]() RE: Nowe Miasto - garfield - 04-05-2020 fajnie ![]() ![]() RE: Nowe Miasto - SZyMeX - 04-05-2020 Dzisiaj nieco inaczej, bowiem nie będzie zmian w mieście samym w sobie, a w grafice citiesków. Nie wiem jak wy ocenicie ten efekt, ale ja chyba nie wyolbrzymię mówiąc że jestem wniebowzięty tym co już teraz udało się osiągnąć! Kilka modów, zabawa ich ustawieniami i efekt jest niesamowity, kompletnie zmienia się odbiór gry i miasta. FPS-y może odrobinę na tym ucierpiały ale jak patrząc się w stronę centrum i tak miało się ich mniej niż 10 to różnica jest niezauważalna ![]() ![]() Fotki bez żadnego opisu, zresztą nie ma też co ich komentować, po prostu zlepki z mojego latania po mieście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Market świąteczny dalej stoi, mimo że święta już dawno się skończyły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parę rzutów z góry na miasto: ![]() ![]() ![]() Kilka fotek komunikacji miejskiej: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i jeszcze parę innych screenów ![]() ![]() ![]() ![]() Ustawieniami jeszcze będę się pewnie bawił, teraz można powiedzieć że jest "wieczór", taka dość mocno hmm.. "pomarańczowa" temperatura, ale w porównaniu z poprzednimi fotkami jak dla mnie te wyglądają 100x lepiej ![]() ![]() RE: Nowe Miasto - garfield - 04-05-2020 swietnie wyglada bez porownania wkoncu widac detal na elewacjach budynkow ![]() RE: Nowe Miasto - SZyMeX - 04-05-2020 Na pewno będę jeszcze testował różne ustawienia, ale uznałem że w porównaniu do poprzednich screenów efekt jest tak dobry, że nie mogłem powstrzymać się od wrzucenia ich już teraz ![]() |