![]() |
RiverValley 2.0 ;) - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Klasyka (https://citiesskylines.pl/dzial-Klasyka) +----- Wątek: RiverValley 2.0 ;) (/temat-RiverValley-2-0) |
RE: RiverValley 2.0 ;) - SZyMeX - 06-10-2018 Wiochy ciąg dalszy ![]() Tak jak mówiłem, powstały dwa miasteczka. Jedno mniejsze, ot zwykła wiocha, drugie już nieco większe, zbudowane jako miasto robotnicze dla pobliskiej kopalni. Posiada swój własny dworzec kolejowy pozwalający na szybki i łatwy dojazd do RiverValley. Linia kolejowa oczywiście była (i zresztą dalej jest) pociągnięta nieco dalej - do kopalni by zapewnić bezproblemowy wywóz wydobytych surowców. Jednak wraz z kończącymi się surowcami oraz coraz gorszym stanem budżetowym zdecydowano się na zamknięcie wyrobiska co powoli doprowadzało do upadku miasteczka. Po parunastu latach oraz po zmianie władzy przypomniano sobie o podupadłym miasteczku i kopalni w pobliżu. Jako że budżet był już nieco większy a rozrastającemu się RiverValley potrzeba było coraz więcej węgla do zasilenia elektrociepłowni a co za tym idzie, zapewnienia miastu ogrzewania postanowiono o wznowieniu działania wyrobiska. Kopanie rozpoczęto nieco dalej na południe. Do nowej kopalni wydłużona została linia kolejowa a miejski dworzec powiększono o nowy peron. W najbliższej przyszłości planuje się odtworzenie starej linii SKM. Całe miasto odżyło a po jego wschodniej stronie za torami kolejowymi, obok starych osiedli pracowniczych (których jeszcze nie ma xD) zaczynają powstawać nowe budynki. Tak się to prezentuje: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dawna bocznica kolejowa do starego wyrobiska: ![]() ![]() Oraz nowa kopalnia: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilka screenów z całego rejonu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnie screeny jak zwykle z lotu ptaka ![]() ![]() ![]() ![]() Tak na koniec jeszcze pytanie, jak nazwać te dwie miejscowości? Z góry dzięki za propozycje ![]() Zapraszam do komentowania i oceniania! ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - garfield - 06-10-2018 Miasteczko - Ruda Kamienna ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - SZyMeX - 06-10-2018 Może być i Ruda Kamienna ![]() ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - garfield - 06-10-2018 (06-10-2018, 15:29)SZyMeX napisał(a): Może być i Ruda Kamienna A co oni w tej wiosce robia, jakies krowy wyganiaja, prosiaki tucza ? cos od glownego zajecia mieszkancow jak sa smakoszami napojow wyskokowych to jest taka wies gdzies - Zimna Wodka ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - maciov - 06-10-2018 bardzo fajna ta odkrywkowa kopalnia ![]() a co do nazw miejscowości, to bardzo inspirujące (przynajmniej dla mnie) są czechy. tak sobie wczoraj oglądałem google mapsy i co chwilę trafiałem na jakieś fajne. tak na szybko - nowa wieś xd, brambory, dymokury (nie chcę wiedzieć skąd się wzięła xd), miłowice, dobrowice itd itp. wystarczy kilka minut posiedzieć i coś się znajdzie fajnego ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - SZyMeX - 13-10-2018 Dzisiaj nieco inaczej, mianowicie głównie nocne widoki miasta a przede wszystkim starówki ![]() Zacznijmy jednak od tego co rzeczywiście jest w mieście nowe, czyli ...blokowisko xD Z racji powiększenie strefy przemysłowej na szybko musiałem gdzieś postawić parę bloczków, padło na okolice szpitala wojewódzkiego: ![]() ![]() No i wspomniana strefa przemysłowa: ![]() ![]() ![]() No i kilka (a w zasadzie kilkanaście xD) zdjęć nocnych: Na początek z lotu ptaka ukazujące cały region: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oraz screeny przeważnie z pierwszej osoby, głównie ze Starówki i Centrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i to tyle. Budowa idzie niestety baaardzo powoli z powodu braku czasu więc i fotki są znacznie rzadziej. Aktualnie zajmę się pewnie dokończeniem strefy przemysłowej przy porcie oraz kolejnymi wiochami w regionie ![]() Jak tylko coś wybuduję to pojawią się nowe screeny, tymczasem jak zwykle zapraszam do komentowania, oceniania i krytykowania ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - garfield - 13-10-2018 smieszne jak lut zmienia wyglad budynow jedna z fabryk sowieckich wogole nie poznalem przez pierwsze kilka chwil bo masz inny lut ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - SZyMeX - 20-10-2018 Z racji coraz większej ilości turystów odwiedzających RiverValley, głównie za sprawą budowy nowego lotniska oraz portu pasażerskiego, w mieście powstał nowy park rozrywki. Zlokalizowany jest niedaleko Szpitala Wojewódzkiego - po drugiej stronie torów a dojazd jest tam zapewniony poprzez dwie linie autobusowe. Największą atrakcją nowego parku jest rollercoaster - jeden z największych w kraju oraz "Wieża swobodnego spadania" z której rozpościera się całkiem niezły widok na miasto jednak po paru sekundach jest się już na dole ![]() Oprócz mniejszych atrakcji w parku znajduje się również koło widokowe pozwalające się już nieco dłużej podelektować pięknymi widokami ![]() Po drugiej stronie ulicy znajduje się również spory parking dla turystów i mieszkańców a sam park ma zarezerwowane miejsca pod przyszłościową rozbudowę. Czas na screeny: ![]() ![]() Wspomniany wcześniej parking: ![]() ![]() Oraz screeny parku: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na koniec jeszcze dwa spojrzenia z góry: ![]() ![]() I to by było na tyle. Niestety ostatnio mam coraz mniej czasu dlatego screeny pojawiają się tak rzadko jednak postaram się wrzucać update-y jak najczęściej W każdym razie, zapraszam do oceniania i komentowania! ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - garfield - 20-10-2018 Fajny park, i parking jest fajny ![]() ![]() RE: RiverValley 2.0 ;) - Piterdaw - 20-10-2018 Świetne detale na parkingu, szkoda tylko że użyłeś tych oczojebnych krzaczków. Rozumiem, że park zbudowany przy pomocy Parklife? Zobaczymy co w takim razie pokażesz jak wyjdzie Industries ![]() |