Miasto bankrutuje - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: Miasto bankrutuje (/temat-Miasto-bankrutuje) |
Miasto bankrutuje - Amtrax - 12-07-2016 Cześć! Mam problem, otóż przy około 7.000 mieszkańców miasto (miałem juz takich 6) bankrutuje, tzn. dochód jest na minusie. Podniosłem podatki, itp. Lecz to nie działa. Proszę o pomoc. Mikołaj RE: Miasto bankrutuje - Egoista - 12-07-2016 A nie myślałeś o tym aby zróbic więcej fabryk i podnieść tam podatki i wziąć mały kredyt Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka RE: Miasto bankrutuje - Kuba124 - 12-07-2016 Pokaż zdjęcia miast, może budujesz jakieś niepotrzebne obiekty. RE: Miasto bankrutuje - Amtrax - 12-07-2016 (12-07-2016, 10:21)Egoista napisał(a): A nie myślałeś o tym aby zróbic więcej fabryk i podnieść tam podatki i wziąć mały kredyt Mam tylko przemsył rolniczy i leśny. Z mienie to i zobacze czy cos sie poprawiło RE: Miasto bankrutuje - MadeByKate - 13-07-2016 O właśnie! Mam podobnie. Miasto ma ok 2500 mieszkańców. Buduję tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Minimalizuję budżet. wybudowałam przemysł, handel i mało zagęszczoną strefę mieszkalną. Zaczęłam budować wysoko zagęszczoną i zaczęłam być na minusie... Mimo, że podniosłam dla nich podatki. Znów zaczęłam budować małe osiedla i debet zaczął maleć, ale tylko przez chwilę. Aha, a żadne z pasków się nie podnoszą: ani przemysłowy, handlowy czy mieszkalny. Korków nie ma. Woda czysta. Śmieci wyniesione. Debet się pogłębia, mieszkańcy się wyprowadzają. Jakie jeszcze mogą być tego przyczyny? RE: Miasto bankrutuje - Egoista - 13-07-2016 Nie wiem czy to pomoże ale zamiast budować tak szybko duże zagęszczanie mieszkalne skup się na razie na jednorodzinnych domach , buduj nawet jeśli nie ma na nich popytu. Tak do 5k i można myśleć o wysokiej zabudowie. Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka RE: Miasto bankrutuje - MadeByKate - 13-07-2016 W porządku. A co do budowania - chociaż nie ma popytu na mieszkalną to spróbowałam tak robić, ale nic się nie budowało. Ale rzeczywiście, wstrzymam się jeszcze z wysoką zabudową. Wrócę do wcześniejszego zapisu i jak nie zapomnę to zamelduję. Tylko myślałam, że jak wybuduję wysoką i podwyższę nieco podatek to trochę grosza wpadnie, a tu nie... RE: Miasto bankrutuje - Amtrax - 14-07-2016 (13-07-2016, 13:56)MadeByKate napisał(a): O właśnie! Mam podobnie. Ja już ten problem rozwiązałem. Na początku podnies podatki do ok. 12 %. Potem wyznacz strefy: dośc dużo mieszkalnej, mało handlowej, dość dużo przemysłowej (tylko typowy 'śmierdzący' przemysł. Staraj się stawiać parki (park Paradox najlepszy) i w miarę rozbudowy wuj miasto. kiedy będziesz mieć możliwość sprawdzenia jakie surowce masz pod swoim miastem zobacz. Kiedy będziesz wiedzieć czy masz rope rude wyznacz tam strefę przemysłową w tym właśnie kierunku, a sam przemysł będzie przynosił ogromne zyski i miasto będzie się rozbudowywać. Mogę dołączyć zdjęcia miasta Pozdrawiam Mikołaj RE: Miasto bankrutuje - MadeByKate - 14-07-2016 Popróbuję Amtrax, dzięki. Co do miasta to chętnie zobaczę Twoje. Uwielbiam oglądać czyjeś miasta. RE: Miasto bankrutuje - Amtrax - 15-07-2016 temat do zamknięcia |