Vice City - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Nowe publikacje (https://citiesskylines.pl/dzial-Nowe-publikacje) +----- Wątek: Vice City (/temat-Vice-City) Strony:
1
2
|
Vice City - umotex12 - 21-03-2015 Siemka! Dziś chciałbym wam zaprezentować moje pierwsze miasto, jakim jest Vice City. Nazwa jest przypadkowa, miasto prawie w niczym nie odnosi się do GTA 8-) Jest to moje pierwsze i pół miasto w grze (dlaczego pół? tuż po odpaleniu gry zrobiłem małe miasto, z pół godziny budowałem karykaturalną i nieogarniętą metropolię która urosła mi do drugiego kamienia milowego po czym uznałem że opanowałem już nieco grę i wzniosłem to- dlatego mogę je nazwać niemalże pierwszym). W mieście bardzo przykładam wagę do dzielnic i fajnych rozwiązań, a kilka rzeczy wzoruję na tym, co wypatrzyłem w miastach zagranicą (np. w Antwerpii) czy większych w Polsce (Kraków). Jak na (prawie) pierwsze moje miasto o statusie miasta stołecznego wydaje mi się, że jest nieźle Do rzeczy: [ATTACHMENT NOT FOUND] Przy dzielnicy osiedlowej widać spalarnie, które obecnie przemieściłem koło autostrady. Mają swoje własne rampy i są odizolowane od miasta. Sprawdza się to świetnie. [ATTACHMENT NOT FOUND] Miasto podzielone jest na kilka dzielnic: przemysłowe to Syfy (Wschodnie i Zachodnie) oraz górniki przy Buzajnes Kłarter (niewidoczne na zdjęciu, dobudowane chwilę po screenschocie) domkowe to Łest Cołst i malutki Park Ludowy, osiedlowe to Miasteczko Akademickie i Łest Cołst Osiedla a biznesowa jest jedna- Buzajness Kłarter. [ATTACHMENT NOT FOUND] Łest Cołst. Dzielnica, która powstała jako pierwsza. Same domki i średnia komunikacja publiczna, którą zamierzam rozbudować. Przy rzece ciągnie się bulwar. [ATTACHMENT NOT FOUND] Syfy Wschodnie i Syfy Wschodnie Park. Główna dzielnica przemysłowa. Bliskość tartaku i takiego syfu nie wpływa prawie wcale na jakość drzew [ATTACHMENT NOT FOUND] Syfy Zachodnie. Minidzielnica rolnicza, którą czeka wielka rozbudowa. [ATTACHMENT NOT FOUND] Park Ludowy. Zakaz ruchu ciężarowego, malutka i zielona dzielnica która miała być początkiem zagospodarowania drugiego brzegu rzeki, ale zająłem się rozwojem pierwszego. [ATTACHMENT NOT FOUND] Buzajness Kłarter. W założeniu dzielnica usługowa, w praktyce więcej usług narobiło się w Osiedlach. No, ale i tak są tu skupione prawie wszystkie biura i usługi [ATTACHMENT NOT FOUND] Miasteczko Akademickie. Kupa zieleni, bloki, uniwerek. Zalegalizowane używki. Wiadomo o co chodzi [ATTACHMENT NOT FOUND] Łest Cołst Osiedla! Moja ulubiona dzielnica, którą czeka wielka ekspansja za brzeg rzeki i w stronę autostrady. Świetna komunikacja, liczba mieszkańców taka, jak we wszystkich małodomkowych dzielnicach razem wzięta. Dochodzi pasażerska linia pociągowa (Osiedla <> Buzajnes Kłarter <> Syfy). A to mój ulubiony budynek- węzeł komunikacyjny autobusów niczym z Krakowa albo z jakiegoś zachodniego miasta Kiedy zobaczyłem taką stację w Workshopie, od razu zabrałem się do roboty (bo nie chciałem ściągać, tylko sam zbudować 8-) i powstało to: [ATTACHMENT NOT FOUND] Tadam Ponieważ usunąłem wszystkie poprzednie linie i zrobiłem nowe na potrzeby stacji, z komunikacja u mnie chwilowo kiepsko. Mam również niewielkie problemy z korkami przy zjazdach. Obecny przychód to około 10k z powodu rozwiniętego handlu i przemysłu, więc niczym Dubaj wydaję kasę na różne głupoty Re: Vice City - Krecik1218 - 21-03-2015 A już myślałem, że zobaczę prawdziwe słoneczne Vice City z GTA Ale nie zawiodłem się - miasto jest świetne i nie widać tu przypadkowości. Wg. mojej opinii to chyba obecnie najładniejsze miasto na forum. Nazwy dzielnic - Re: Vice City - umotex12 - 22-03-2015 Ostatnio doszło kilka fajnych rzeczy! Oto Portland, które zamierzam uczynić centralą transportu turystycznego, czekam tylko na lotnisko bo na razie ruch jest słaby [ATTACHMENT NOT FOUND] Jest bardzo daleko od miasta. Poza tym pyknąłem kilka widoczków miasta z poziomu ziemi Metropolia widziana z portlandu: [ATTACHMENT NOT FOUND] Osiedle Łest Cołst widziane z poziomu głównej arterii 8-) [ATTACHMENT NOT FOUND] Całe miasto z góry [ATTACHMENT NOT FOUND] Uniwerek [ATTACHMENT NOT FOUND] Kraina autostrad, czyli przejazdy syfy<> reszta miasta [ATTACHMENT NOT FOUND] Park Ludowy [ATTACHMENT NOT FOUND] Re: Vice City - Marov - 22-03-2015 Bardzo fajne zdjęcia . Bardzo podoba mi się pomysł budowy spalarni koło autostrady. Sam stosuję ten pomysł, bo rzeczywiście dobrze się sprawdza. Na budowę takiego węzła komunikacyjnego nie wpadłem . Bardzo podoba mi się ten pomysł. Wygląda to jak prawdziwa zajezdnia autobusowa wzięta prosto z Polski . Świetnie. Rozwijaj swoje miasto tak dalej Re: Vice City - Krecik1218 - 22-03-2015 Ta zajezdnia jest popularna na workshopie aczkolwiek ty ciekawie połączyłeś to z miastem. Bardzo fajnie prezentuje się twoje miasto z lotu ptaka Re: Vice City - umotex12 - 22-03-2015 @up no przecież piszę: kiedy znalazłem ją na Workshopie tak mi się spodobała, że zbudowałem własną bo nie chciałem kopiować gotowca Re: Vice City - umotex12 - 28-03-2015 Miasto po ostatnim update nieco się rozrosło. Ostatnio nie miałem jakoś okazji grać, więc postępy nie są olbrzymie, ale za to jakie spektakularne! Kiedy Łest Cołst Osiedla zetknęły się z Miasteczkiem Akademickim pomyślałem o stworzeniu nowej, bardzo wieżowcowej dzielnicy. Taki Buzajness Kłarter z dwa razy wyższymi budynkami. I oto jest- Pyrkowice Stadion, nowoczesna dzielnica wspierająca dużych przedsiębiorców, wysoką zabudowę i posiadająca stadion oraz halę expo [ATTACHMENT NOT FOUND] Willis Tower, olbrzymia budowla ze Steam Worskshopu nadała miastu wygląd prawdziwej metropolii. Teraz można moje miasto w końcu nazywać "megalopolis" (wiem, ten termin nie oznacza dużego miasta tylko zespół kilku dużych 8-) ). Kilka screenów miasta i nowej dzielnicy: [ATTACHMENT NOT FOUND] [ATTACHMENT NOT FOUND] I mój absolutny faworyt, widok z autostrady biegnącej do miasta [ATTACHMENT NOT FOUND] A poza tym... kojarzycie parki handlowe IKEI z czerwoną torebką, które budowane są koło obwodnic? U mnie jest coś podobnego [ATTACHMENT NOT FOUND] Generalnie gra zaczęła mnie lekko dezorientować natłokiem obowiązków, ale odkryłem jakie świetne obiekty są w workshopie i znowu się chce grać Na chwilę obecną (nad) używam parkingów, Willis Tower, Rural Station, mod na zwykły stadion piłkarski (o niebo ładniejszy od tej futurystyki w obiektach specjalnych) obowiązkowy McDonald i budynek biedronki oraz pałac ZUSu. Re: Vice City - umotex12 - 30-03-2015 Do miasta zawitał nowy budynek. Po godzinie zbierania na 1 500 000 centów jest! Dążę do uzyskania w dzielnicy Stadium drugiego Manhattanu, nie zważam na kwestie praktyczne Na razie jest New Chicago-Dubai York... [ATTACHMENT NOT FOUND] [ATTACHMENT NOT FOUND] Poza tym sama dzielnica rozrosła się za brzeg. Ale o tym później Re: Vice City - Kettger - 06-04-2015 Bardzo ciekawe miasto. NCDY i Willis Tower robią piorunujące wrażenie w obecnych zabudowaniach, a przecież to nie koniec. ;] Re: Vice City - Dels - 11-04-2015 Bardzo ładne miasto,fajnie rozplanowane choć osobiście wole maksymalnie mieszać parcele usługowe z mieszkalnymi.NO i rzeczywiście sie rozrosło nabrało wielkomiejskiego charakteru. Świetne foty ! To z pociągiem jest the best, mysle,że świetnie wyszło a z nową dzielnicą jest godne miana stolicy bo sa symboliczne budynki no i coraz bardziej megalopolisowy charakter WIeżowce robia wrażenie, tez jestem ciekaw jak sie dalej rozrośnie. |