![]() |
Gdańsk - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Nowe publikacje (https://citiesskylines.pl/dzial-Nowe-publikacje) +----- Wątek: Gdańsk (/temat-Gda%C5%84sk--2693) |
Gdańsk - SZyMeX - 10-06-2017 Po pewnym czasie znowu wróciłem do cities skylines. Jako że mój komp albo gra już powoli nie uciągały Zalesia, z każdym kolejnym wczytaniem miasta pojawiało się coraz więcej problemów postanowiłem że zacznę budować nowe miasto. Niestety z wymyślania historyjek do miast jestem kiepski to musicie mi wybaczyć ich brak ![]() A więc bez dalszego przeciągania czas na screeny: Główny wjazd do miasta [attachment=1639] [attachment=1640] [attachment=1641] [attachment=1642] [attachment=1643] Tym razem nie popełniłem tego samego błędu co w Zalesiu i główne skrzyżowanie w mieście (wjazd z autostrady/Aleja Grunwaldzka - przebiegająca wzdłuż miasta/wjazd do Starego Miasta) zrobiłem trochę większe aby uniknąć w przyszłości korków ![]() [attachment=1644] [attachment=1645] [attachment=1646] [attachment=1647] [attachment=1648] [attachment=1649] [attachment=1650] [attachment=1651] [attachment=1652] Główny deptak w mieście [attachment=1653] [attachment=1654] [attachment=1655] Muzeum oraz teatr miejski [attachment=1656] [attachment=1657] Jeszcze z takich informacji ogólnych, na razie w mieście działa jedna linia autobusowa na trasie dworzec główny - teatr. W planach jest budowa metra oraz rozwój sieci autobusowej. I jeszcze 4 screeny, nie zmieściło się w pierwszym poście ![]() [attachment=1659] [attachment=1660] [attachment=1661] I widok z góry [attachment=1661] RE: Szczawno - Jorogumo - 11-06-2017 zaczyna się nieźle ![]() ![]() RE: Szczawno - SZyMeX - 03-07-2017 Dawno tu nic nie dodawałem ale miasto buduję cały czas ^^ Teraz ma 44 tys mieszkańców, 9 linii autobusowych, 2 metra i jedną "SKM-kę", własne lotnisko oraz port zarówno pasażerski jak i towarowy. To co mnie najbardziej cieszy w tym mieście to to, że praktycznie nie ma tam korków. W całym mieście są w zasadzie tylko dwa miejsca gdzie można nazwać to korkiem. Tak więc ten aspekt mi się udał ![]() Parę screenów, bez ładu i składu bo nie wstawiałem tu zdjęć tylko dlatego że mi się najzwyczajniej nie chciało, :P a teraz tyle by pokazywać że na dwa-trzy posty by zeszło gdybym chciał wszystko ze szczegółami ![]() Na początek widok z góry [attachment=1683] I na korki [attachment=1684] No i teraz wiem, niby miasto bez korków a na czerwono się świeci jak psu jajca że tak powiem. No ale ta zakładka tak w zasadzie pokazuje natężenie ruchu i nawet gdy ten idzie płynnie ale jest to np. 10 samochodów jeden za drugim to ulica świeci się na czerwono. Miejsca gdzie rzeczywiście tworzą się korki to główna aleja w okolicach mostu (tego między chylonią a sławinkiem .... muszę przerobić te nazwy ![]() [attachment=1685] Jest i most w którego obrębie czasem tworzą się korki. Jak widać najgorzej teraz nie jest ![]() Gdańsk Oliwa PKP (tak gdańsk, wzoruje się na w dużej mierze na swoim mieście więc postanowiłem zmienić nazwę również tego w grze, oczywiście nie jest to odwzorowanie w 100% ale co nie co nieco jest wzorowane na gdańskich rozwiązaniach) [attachment=1686] [attachment=1687] [attachment=1688] [attachment=1689] [attachment=1690] [attachment=1691] Lotnisko, jeszcze nie wykończone ale ogólny zarys już jest [attachment=1692] [attachment=1693] Centrum, również nie wykończone ale dużo już zrobione [attachment=1694] Skrzyżowanie ułatwiające bezkolizyjny wjazd i wyjazd z portu [attachment=1695] Sam port i chyba najbardziej zakorkowane miejsce w mieście ![]() [attachment=1696] I parę widoków na starą część miasta [attachment=1697] [attachment=1698] I nowe osiedle, jeszcze nie dokończone ale już coś się pobudowało [attachment=1699] I jeszcze jeden widok na całość [attachment=1700] Na razie tyle, zapraszam do komentowania! RE: Gdańsk - SZyMeX - 19-07-2017 No więc czas na nowe screeny. Problem jest taki że budując nowe tereny często ich nie dokańczam i przechodzę do następnych. Więc od czasu do czasu będzie można zobaczyć jakieś pustki ![]() ![]() Jeżeli zmniejszenie ustawień graf nie pomoże to chyba będę musiał zacząć nowe miasto, a szkoda bo te jak dla mnie jest najbardziej udane. No ale w każdym razie, Na pierwszy ogień idzie nowo wybudowana niedaleko lotniska oczyszczalnia ścieków wraz z mini farmą wiatrową. [attachment=1714] [attachment=1715] [attachment=1716] [attachment=1718] [attachment=1717] W okolicy powstała również mała elektrownia słoneczna zapewniająca jednak wystarczającą ilość energii potrzebnej okolicznym wsiom. [attachment=1719] Coraz więcej inwestycji powstaje w rejonach lotniska, gdzie swoją bazę lotniczą zbudowały również służby ratownicze [attachment=1720] Przebudowany został również węzeł w okolicy lotniska [attachment=1721] Z drugiej strony powstała natomiast droga łącząca lotnisko i autostradę z... [attachment=1722] Nowym osiedlem powstałym po drugiej stronie obwodnicy [attachment=1723] Tak natomiast prezentują się okoliczne farmy oraz w zasadzie przedmieścia miasta [attachment=1724] [attachment=1725] [attachment=1726] Tu widać Otomin, miasteczko liczące kilka tysięcy mieszkańców. [attachment=1727] [attachment=1728] Z góry [attachment=1729] Oraz druga strona obwodnicy [attachment=1730] Budowa mostu pomiędzy Gdańskiem a Otominem [attachment=1731] [attachment=1732] [attachment=1733] Reszta screenów niedługo, tyle ich nacykałem że się nie mieszczą do posta :P RE: Gdańsk - SZyMeX - 19-07-2017 No dobra, kolejne screeny ![]() [attachment=1734] Widok na jeden z nowych wjazdów do miasta, (w sumie to chyba dopiero trzeci a żaden z nich się nie korkuje. Nie wiem jak to działa bo przy każdym wcześniejszym mieście przy tak małej ilości wjazdów do niego te korkowały się jak nie wiem ![]() [attachment=1735] Ten rejon będzie jednym z najbardziej zamieszkanych w mieście. (z resztą już jest, w samych blokach po lewej stronie do torów kolejowych mieszka już 8 tys osób. Za torami powstaje kolejne duże osiedle a teren do obwodnicy również będzie sukcesywnie wypełniany domami) [attachment=1736] [attachment=1737] Estakada, zaczynająca się przed skrzyżowaniem (dla płynniejszego ruchu z obwodnicy do portu i na odwrót), ciągnąca się nad torami kolejowymi i biegnąca już na ziemi bezkolizyjnie do praktycznie do samego portu. [attachment=1738] Oraz widoczna nowa stacja "PKM" (kto z pomorza ten wie ![]() [attachment=1739] A taki widok mają kierowcy wjeżdżający na estakadę ![]() [attachment=1740] A tu widok na Aleję Grunwaldzką w kierunku centrum [attachment=1741] [attachment=1742] I początki nowego osiedla nie daleko portu, na razie zbyt wiele tu nie ma ale docelowo ma to być obszar luksusowych apartamentowców z widokiem na morze ![]() [attachment=1743] Po drugiej stronie, mniej luksusowo ale widok na morze dalej będzie ![]() ![]() [attachment=1744] I tereny starej lokomotywowni, aczkolwiek dalej uczęszczanej (przynajmniej w części ![]() ![]() [attachment=1745] [attachment=1746] [attachment=1747] Kolejne screeny niedługo ![]() RE: Gdańsk - SZyMeX - 22-07-2017 Sprawy forum sprawami forum ale swoje miasto też trzeba prezentować ![]() Ciąg dalszy screenów z dwóch ostatnich postów: Nowe porty w mieście: [attachment=1751] Przymorze: [attachment=1752] [attachment=1753] [attachment=1754] [attachment=1755] [attachment=1756] Skorzewo - małe miasteczko zamieszkujące kilka tysięcy mieszkańców jednak co chwile powstają tu nowe osiedla. Kończy tu (na razie) również bieg "PKM-ka" [attachment=1757] Osiedle "Na Wzgórzu" [attachment=1758] Główny wjazd do miasta [attachment=1759] Stacja kolejowa Skorzewo PKP [attachment=1760] [attachment=1761] Starówka [attachment=1762] [attachment=1763] I widok z góry [attachment=1764] Oraz mała zapowiedź następnych terenów w mieście ![]() [attachment=1765] Oraz widok na całe miasto z góry [attachment=1766] Na razie to tyle. Zapraszam do komentowania! RE: Gdańsk - SZyMeX - 29-07-2017 Tym razem coś innego. Gdańsk nocą ![]() Wjazd na lotnisko [attachment=1793] Port lotniczy [attachment=1794] [attachment=1795] Widok na stadion i centrum miasta [attachment=1796] Obwodnica [attachment=1797] Skorzewo [attachment=1798] [attachment=1799] Otomin i nowo wybudowana oczyszczalnia ścieków. [attachment=1800] Starówka [attachment=1801] Po lewej ratusz a w tle centrum miasta [attachment=1802] Katedra [attachment=1803] Jedna z miejskich plaż [attachment=1804] Przystań [attachment=1805] [attachment=1806] Centrum [attachment=1807] Znowu plaża ![]() [attachment=1808] [attachment=1809] [attachment=1810] [attachment=1811] I widok z góry [attachment=1812] Zapraszam do komentowania! ![]() RE: Gdańsk - Manta - 02-08-2017 urosło Ci to miasto, ciekawa koncepcja, podobają mi się Twoje szczegóły. obserwuję dalej ![]() RE: Gdańsk - SZyMeX - 02-08-2017 Cieszę się że ktoś tutaj jeszcze zagląda ![]() ![]() RE: Gdańsk - SZyMeX - 04-08-2017 Dzisiaj tylko dwa screeny z jednego miejsca - taka zapowiedź nowych terenów ![]() [attachment=1814] [attachment=1815] |