Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? / Tempo rozgrywki - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? / Tempo rozgrywki (/temat-Jak-podnosic-i-opuszczac) Strony:
1
2
|
Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? / Tempo rozgrywki - Gabrielle - 18-07-2017 Cześć Morze ktoś wie jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? Nie mam pojęcie jak to robić i w ustawieniach tego nie widzę. Bilbordy są na polowe w ziemie i na ściany budynków nie nakładają się tak jak w edytorze obiektów. Proszę o rady i pomoc w tym temacie. pozdrawiam RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - Egoista - 18-07-2017 Gabriela twoim rozwiązaniem jest move it! Dzięki niemu możesz dosłownie wszystko chwytać w grze . Możesz także kopiować stworzone obiekty pojedynczo lub cała grupę . Na yt na krótkie tutoriale Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - Gabrielle - 18-07-2017 (18-07-2017, 14:20)Egoista napisał(a): Gabriela twoim rozwiązaniem jest move it! Dzięki niemu możesz dosłownie wszystko chwytać w grze . a jak podnosić obiekty w gore w powietrze budynek czy reklamę? (18-07-2017, 14:38)Gabrielle napisał(a):(18-07-2017, 14:20)Egoista napisał(a): Gabriela twoim rozwiązaniem jest move it! Dzięki niemu możesz dosłownie wszystko chwytać w grze . RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - Egoista - 18-07-2017 A zapomniałem o tym . Na klawiaturze nad strzałkami masz takie dwa klawisze UP Page i Page down i nimi ustawiasz wysokość każdego obiektu . Czasem się zdarzy że nie które elementy nie chcą się podnieść czy obniżyć ale to rzadko Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - SZyMeX - 18-07-2017 I tu pomoże prop snapping. Dzięki niemu możesz stawiać obiekty na dachach, innych obiektach itp. RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - Jorogumo - 18-07-2017 *pomoże bo pomorze to może Gdańskie RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - SZyMeX - 18-07-2017 Rzeczywiście Na szybko pisane to się wkradł błędzik, już poprawione RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - Gabrielle - 20-07-2017 Nie wiem dlsczego, ale u mnie klawisze Page Up i page down nie działają w grze. RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - SZyMeX - 20-07-2017 Na niektórych obiektach te klawisze nie zadziałają. Ich się nie da podnieść. Za to inne już jak najbardziej. Spróbuj parę obiektów potestować czy działa czy nie, a najlepiej modem move it zaznacz jakikolwiek budynek i wtedy page up page down i musi zadziałać A żeby obiekty móc stawiać np. na dachach (nawet jeżeli pg up nie działa na nich) to jest mod prop snapping. RE: Jak podnosić i opuszczać obiekty w rozgrywce? - Gabrielle - 22-07-2017 Wszystko pielnie zaczęło działać i w codowny sposób samo z siebie działa Rico i wszystkie inne mody.bez błędów. Jestem w szoku. Teraz mam tylko jedna zagwostkę ludzi za szybko biegają jest cis co może nadać grze realne tępo a nie takie enertne zasuwanie ? Ogrobnie ci dziękuję SzyMeX ze można liczyć tu na twoja pomóc. Pozdrawiam |