Mini konkurs na banner forum! - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Sprawy forum (https://citiesskylines.pl/dzial-Sprawy-forum) +--- Dział: Aktualności (https://citiesskylines.pl/dzial-Aktualnosci) +--- Wątek: Mini konkurs na banner forum! (/temat-Mini-konkurs-na-banner--2775) Strony:
1
2
|
Mini konkurs na banner forum! - SZyMeX - 04-09-2017 Ostatnio wpadłem na (miejmy nadzieję :P) całkiem ciekawy pomysł na lekkie rozruszanie forum. Mianowicie, mini konkurs na banner strony. Aby wziąć w nim udział trzeba zrobić zdjęcie ciekawego miejsca w swoim mieście a następnie wrzucić je do tego wątku. Przykład: Zasady są dosyć proste:
Użytkownik który uzbiera najwięcej głosów dostanie rangę Zasłużony na miesiąc oraz oczywiście jego zdjęcie będzie widniało jako banner strony. Jednak to nie wszystko! Zdjęcia użytkowników z 2 i 3 miejsca również trafią na banner strony. Będzie to działało jak na starym stylu - co odświeżenie strony inne zdjęcie Chyba o niczym nie zapomniałem, w razie pytań pisać w tym wątku. Mam nadzieję że pomysł się przyjmie i będzie jakieś zainteresowanie konkursem Proszę to też brać jako zwykłą forumową zabawę, w końcu nie walczy się o "złote kalesony" RE: Mini konkurs na banner forum! - SZyMeX - 10-09-2017 Domyślałem się że zainteresowanie będzie małe, ale nie że w ogóle go nie będzie :/ No nic, mówi się "trudno". Aczkolwiek jeżeli ktoś byłby zainteresowany zrobieniem screena na banner forum to dalej będzie można tutaj je zamieszczać. Moim zdaniem lepszy banner byłby z gry, nawet jeżeli gorszej jakości, niż aktualny :P RE: Mini konkurs na banner forum! - NKacz - 12-09-2017 Wytom, Skoro nikt się nie odezwał, to może i ja spróbuję... Screen miasta nocą ze starego sejwa, który już jest popsuty niestety... Pokażę oryginalne screen'y i ich "wycięte" wersje. Nie wiem czy jest najwyższej jakości, ale... Warto by spróbować. : Oryginalny screen (1) Wycięta wersja (1) Oprócz tego inny screen, który też ładnie ukazuje moje miasto, ale w wyciętej wersji (1920x300) wygląda fatalnie... Oryginalny screen (2) Wycięta wersja (większa troszku od 1920x300) Pozdrawiam cieplutko :3 RE: Mini konkurs na banner forum! - SZyMeX - 12-09-2017 Super że coś wrzuciłeś Drugie zdjęcie też nie najgorsze, chociaż pierwsze lepsze Z tym przycinaniem chodzi o to, by zdjęcie zmieściło się w "swoje" pole. Tak jak ma to miejsce teraz. Bo nie ukrywajmy, taki cały screen zbyt ładnie by nie wyglądał Ja mogę wrzucić jedno swoje zdjęcie + do tego jedno twoje, i jeżeli ktoś jeszcze by się podzielił jakimś screenem to mógłbym już ustawić ten banner i żeby się wtedy zdjęcie zmieniało co wejście Jednak co do tej "nagrody" w postaci rangi myślę że nawet jakby ktoś jeszcze wrzucił tu screena to i tak było by za mało osób żeby było sens robić te głosowanie na najlepszą fotkę. RE: Mini konkurs na banner forum! - NKacz - 12-09-2017 Mógłbym dorzucić też własny kolejny screeniczek... O ile się ktoś nie zgłosi... Pany, zachęcam do tego RE: Mini konkurs na banner forum! - Piterdaw - 08-11-2018 Banery z naszych miast na pewno dodadzą forum sporo kolorytu. Szybka propozycja ode mnie z Narwijku RE: Mini konkurs na banner forum! - SZyMeX - 09-11-2018 Ktoś jeszcze? RE: Mini konkurs na banner forum! - SZyMeX - 14-11-2018 Banner forum został już zmieniony, aktualnie "randomowo" wyświetlają się 3 zdjęcia podane w tym temacie: moje, @Piterdaw oraz pierwsze zdjęcie @"N-K". Jeszcze raz zachęcam do zrobienia chociażby przy okazji cykania fotek do prezentacji wątku jednej takiej przeznaczonej na banner. Długo to przecież nie zajmuje a na pewno urozmaici naszą stronę RE: Mini konkurs na banner forum! - SZyMeX - 22-07-2019 Od czasu powstania tego wątku na forum pojawiło się wiele ciekawych projektów, a bannery zostały stare :P Co myślicie więc o "reaktywacji" tego pomysłu, może już nie w formie konkursu bo jak doświadczenie pokazuje, nie uzyskamy tutaj wystarczającej liczby "zgłoszeń" Ale mimo wszystko, jeżeli ktoś byłby chętny podzielić się screenem ze swojego miasta i zaprezentować go właśnie jako banner forum to zapraszam do wrzucania fotek w tym wątku Przypominam, że najlepiej jakby zdjęcie zostało już obrobione do rozdzielczości 1920x390px. Resztą zajmę się ja RE: Mini konkurs na banner forum! - garfield - 25-07-2019 |