Canlio > Cannburg > Kanno - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Moje miasto w grze (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-grze) +---- Dział: Moje miasto w formie pamiętnika (https://citiesskylines.pl/dzial-Moje-miasto-w-formie) +----- Dział: Nowe publikacje (https://citiesskylines.pl/dzial-Nowe-publikacje) +----- Wątek: Canlio > Cannburg > Kanno (/temat-Canlio-Cannburg-Kanno) |
Canlio > Cannburg > Kanno - daqwid2727 - 22-09-2018 Cześć wszystkim! Prezentuję wam moje miasto które znacie z prezentacji projektów w workshopie. Canlio. A właściwie, Cannburg. Od niedawna Kanno. Dlaczego te 3 różne nazwy dla jednego i tego samego miejsca? Trzeba by było zapytać czemu np.: Calisia, Kalisch i Kalisz? Wojny, migracje i zmiany rządów nie ominęły mojego miasta w Cities Oto mapka historyczna, na wstęp, po niej wszystko będzie jasne: Tak przechodząc z rąk do rąk, miasto dalej się rozbudowywało. Jedni robili to lepiej, drudzy gorzej. Efekty tego widać na obecnych screenach. Obserwujcie względem mapy historycznej i "google maps" który obiekt gdzie się znajduje, będzie lepsza immersja Mapa: Zdjęcia: 1. Widok z samolotu (ptak by raczej się na tej wysokości udusił, aczkolwiek dupa a nie ornitolog jestem, więc nie wiem) 2. Widok z nad Kołczyc 3. Stare miasto. Manufaktura w centrum obrazu. - obecnie centrum handlowe... (pfu!). Widoczne wszystkie 3 budowle zachowane z czasów Rzymskich (pomińmy czy style architektoniczne się zgadzają, wiem że gotyk z renesansem to raczej nie to, ale cholera pasują tutaj wizualnie, mkey?!) 4. Widok po wysiadce na dworcu głównym 5. Dawny przemysł 6. Komunistyczna zabudowa wgryzająca się w dawne obrzeża miasta. 7. Postmodernistyczne bloki wymieniane stanowczo na późnodeweloperystyczne gów... "apartamenty". Pytanie co gorsze. 8. Kolejna dawka wolnej deweloperki, tym razem od północy: 9. Centrum, drapacze chmur od północy 10. Nowoczesna uczelnia po chamsku wlepiona w historyczną zabudowę. A jak! Ja nie mogę?! Zaraz obok, dawne rogatki miasta. 11. Przykład jak plombować dziury po nazistowskich k*****h/bombach... 12. Stadion bitew morskich, odrestaurowany i zmodernizowany. Głowna atrakcja miasta. Rzymianie mieli rozmach. 13. Nowe doki, rekreacja i luksusowe apartamenty, tym razem z prawdziwego zdarzenia. 14. Centrum od południa 15. Widok na miasto od północnego zachodu: 16. Widok nocą z nad dzielnicy Nowej Huty Dzięki za uwagę! Mam nadzieję że taka forma budowania i prezentacji miasta Wam odpowiada. Za jakiś czas dodam aktualizację kiedy miasto rozrośnie się jeszcze bardziej. Pamiętajcie aby odwiedzić mój Steam Workshop i pomóc mi przeżyć idiotycznie wysoki czynsz za mój 10m2 pokój we Wrocławiu :C Ah! Mam też Patronite, jeśli chcecie uczestniczyć w tworzeniu obiektów do gry. Mkay. Enough! Over and out. RE: Canlio > Cannburg > Kanno - garfield - 22-09-2018 @daqwid2727 spore juz to miasto faktycznie widoczna historia i zmiany w architekturze. Odnosnie co lepsze - modernistycznej zabudowy wielorodzinnej nie nalezy mylic z bloczydlami z wielkiej plyty , osiedla z wielkiej plyty maja zalety w postaci infrastruktury (zwykle sklepy, szkola etc.) i dosc luznej zabudowy z duza iloscia zieleni (zwykle w watpliwym stanie) nowe budynki sa zwykle ladniejsze i energooszczedne RE: Canlio > Cannburg > Kanno - SZyMeX - 22-09-2018 Super pomysł z tą mapką i stadionem morskim. Czegoś takiego na forum jeszcze nie było Fajnie że masz pomysł na historię tego miasta, dzięki temu ma się wrażenie że wszystko do siebie pasuje a cała zabudowa ma sens i jakieś uwarunkowanie historyczne No i na pochwałę zasługuje też wielkość tego miasta, patrząc po satelicie jest tego ogrom. Ile masz teraz mieszkańców? Powodzenia w rozwoju no i oczywiście czekam na więcej RE: Canlio > Cannburg > Kanno - Astrokuba - 22-09-2018 Super miasto. Podoba mi się w nim najbardziej to, że widać jak miasto się rozwijało, tj. zmiany w tkance miasta, nowa zabudowa pomieszana w starej, gdzieś w oddali nowe drapacze. Dobra robota, czekam na dalsze efekty prac! RE: Canlio > Cannburg > Kanno - daqwid2727 - 22-09-2018 Dzięki za miłe słowa. Miasto ma ok 200 tyś obecnie (nie mam dokładnej liczby bo bym musiał odpalać teraz to monstrum, a to chwilę zajmuje) RE: Canlio > Cannburg > Kanno - maciov - 23-09-2018 ten stadion morski mnie rozwalił używasz luta? czy sam sobie poustawiałeś suwaczki? ładnie to wygląda RE: Canlio > Cannburg > Kanno - daqwid2727 - 25-09-2018 tak, LUT Realistic Sun Reaper. (nie mam linku teraz, ale te słowa kluczowe powinny go znaleźć) RE: Canlio > Cannburg > Kanno - dagedy - 01-10-2018 Siemka, Możesz zdradzić nazwę mapy? RE: Canlio > Cannburg > Kanno - daqwid2727 - 03-10-2018 (01-10-2018, 22:26)dagedy napisał(a): Siemka, Mapa jest moja własna, robiona na bieżąco pod potrzeby miasta. Może to trochę oszustwo, ale przynajmniej wygląda tak jak chce w danym momencie :P RE: Canlio > Cannburg > Kanno - daqwid2727 - 29-10-2018 Miasto dorobiło się lotniska i nowych dzielnic. Niedługo pewnie uderzę w limit budynków i propów niestety... |