Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów (/temat-Brak-mozliwosci-korzystania) Strony:
1
2
|
Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - maniek00 - 23-09-2018 Cześć Wam Od jakiegoś czasu niestety nie mam możliwości korzystania z Edytora Obiektów w grze. Wiem, przeglądałem wątki z podobnym problemem i zapewne któraś modyfikacja (albo asset, w co jednak wątpię) blokuje tenże dostęp. Czy jedynym wyjściem jest sukcesywne wyłączanie modyfikacji w celu znalezienia tej, która powoduje blokowanie? Czy może znacie takie powszechnie używane modyfikacje, które nie dają możliwości korzystania z edytora? Poniżej spis modyfikacji, które posiadam:
Z góry serdeczne dzięki za pomoc i pozdrawiam! RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - SZyMeX - 23-09-2018 W jakim sensie nie masz dostępu? Nie możesz go w ogóle włączyć czy gra ci np. crashuje? RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - maniek00 - 23-09-2018 A, wybacz. Włączyć mogę i gra mi się nie crashuje. Wejść mogę w narzędzia i Edytor Obiektów, ale po prostu nie mogę niczego stworzyć - żadnego parku itd. Nie mam możliwości stawiania żadnego obiektu już w Edytorze. RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - SZyMeX - 23-09-2018 Zrób screena jak to wygląda. Z edytora obiektów korzystaj najlepiej bez żadnych modyfikacji - "-noWorkshop" albo "-disableMods" (opcje uruchamiania) RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - maniek00 - 23-09-2018 Tak to wygląda - na dole nie ma żadnych opcji wstawiania jakichkolwiek obiektów (drzew, dróg, ławek itd.). Ok, to jest jedna opcja, ale rozumiem, że jeszcze nikt nie wykrył, która modyfikacja stawia takiego "kwiatka"? RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - SZyMeX - 23-09-2018 Nie, patrząc po twoich modyfikacjach nie widzę nic niepokojącego więc albo tak jak mówiłeś, po kolei wyłączać modyfikacje albo edytor odpalać bez nich z ustawieniami uruchamiania o których pisałem RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - daqwid2727 - 27-09-2018 Mam ten sam problem, dlatego zawsze jadę na --noWorkshop kiedy przygotowuje modele dla was Nie mam pojęcia który mod to powoduje, zgaduję że każdy który modyfikuje układ UI ma w tym swój udział. RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - Astrokuba - 30-09-2018 Ja mam identyczny problem, w tym, że nawet grać nie mogę, bo całe UI się zblokowało i nic na mapię położyć nie mogę A wszystko się w tym tygodniu zepsuło i nie mam pojęcia dlaczego. Natomiast z mojej kilkudniowej walki już wiem, że przynajmniej u mnie przyczyną jest RICO. Nie wiem tylko dlaczego akurat ten mod. Jak coś wymyślę to dam znać, bo przez to nie mam za bardzo jak grać RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - bartossz34 - 30-09-2018 Tak, to przez RICO. Kiedyś też miałem z tym problem i odkryłem że to ten mod, dlatego teraz włączam edytor na noWorkshop RE: Brak możliwości korzystania z Edytora Obiektów - maniek00 - 30-09-2018 Ale to żebym dobrze zrozumiał, bo ja z tych mniej kumatych w życiu - najpierw odpalam Cities przez noWorkshop (ok, wiem jak to ogarnąć, mniejsza), wchodzę sobie w Edytor Obiektów, robię sobie co tam chcę i jak chcę, następnie wychodzę, zamykam grę i odpalam już bez tego noWorkshop? |