![]() |
Zalewa Miasto - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: Zalewa Miasto (/temat-Zalewa-Miasto--3423) Strony:
1
2
|
Zalewa Miasto - Janek125p - 13-05-2019 włączam sobie gre i zalewa miasto jakies sugestie? RE: Zalewa Miasto - SZyMeX - 13-05-2019 Coś więcej? Jakieś screeny albo chociaż dokładniejszy opis? Zalewa miasto z rzeki czy jak? Możliwości jest parę, jeżeli masz dodatek Natural Disasters to mogło przejść po prostu tsunami. Zalewanie miasta może być również spowodowane kształtowaniem terenu w rejonie rzek czy też morza. Jeżeli "zasypałeś" rzekę to ta woda musi gdzieś uciec, nie zniknie tak po prostu ![]() Daj screeny i przedstaw dokładniej problem to pomyślimy co z tym zrobić. RE: Zalewa Miasto - Janek125p - 13-05-2019 nie mam tego dlc co napisałesz bo mi sie nie podoba. dzisz włączam i raczej to z rzeki moze byc RE: Zalewa Miasto - SZyMeX - 13-05-2019 Prosiłem cię o screeny albo chociaż konkretny opis w jakim miejscu i w jaki sposób zalewa tobie miasto. Na prawdę możliwości jest tak wiele że z fusów nic nie wywróżymy.. RE: Zalewa Miasto - Janek125p - 13-05-2019 ![]() ![]() ![]() RE: Zalewa Miasto - SZyMeX - 13-05-2019 Ehh.. na prawdę nie pomagasz w rozwiązaniu problemu... Pomijając to, że na screenach prawie nic nie widać, to woda ewidentnie "wylewa się" z rzeki. Patrząc na jej ilość na myśl nasuwają mi się dwie opcje: Albo bawiłeś się z ukształtowaniem terenu i przeorałeś rzekę przez co "zasypana" woda zaczęła zalewać miasto, albo (czego na screenach oczywiście nie widać...) zbudowałeś gdzieś niżej tamę przez co woda zaczęła zbierać się w tym miejscu i doprowadziło to do powodzi. RE: Zalewa Miasto - Janek125p - 13-05-2019 nie umiem tereny kształtowac a tamy nie mam wogóle RE: Zalewa Miasto - SZyMeX - 13-05-2019 Hmm.. no to kolejne opcje.. Przesuwałeś może albo wręcz usuwałeś z tamtego rejonu ostatnio pompy wody? To również może doprowadzić do wzrostu poziomu a w efekcie zalania. A może... Sam nam nieco dokładniej przedstawisz problem, opiszesz co ostatnio robiłeś, czy pobierałeś jakieś modyfikacje, kiedy wystąpił problem i w jakich okolicznościach? No chyba że wolisz abyśmy sobie tutaj tak dywagowali co to mogło podziać się na twoim save-ie.. Tylko wiesz, kryształowe kule na prawdę już się nam skończyły.. RE: Zalewa Miasto - Janek125p - 13-05-2019 pobierałem jedynie tramp depot. a w tamtym jedynie wode doprowałem do rejonu przemysłowego RE: Zalewa Miasto - SZyMeX - 13-05-2019 Tak tak.. Polska jenzyk trudna jenzyk.. Cytat:a w tamtym jedynie wode doprowałem do rejonu przemysłowego rozumiem że miało być coś w stylu "a w tamtym miejscu jedynie wodę doprowadziłem do rejonu przemysłowego" ?? Jeżeli tak to napisz jeszcze w jaki dokładnie sposób ją doprowadziłeś i o co ci konkretnie chodzi... P.S Jeżeli w dalszym ciągu nie będziesz zamierzał podać jakichkolwiek konkretnych informacji i zacząć chociaż trochę współpracować to temat pójdzie do kosza a jedyną radą jaką dostaniesz będzie "przeczekaj, woda kiedyś odpłynie a to że masz pół miasta zniszczone to już nie nasz problem" |