![]() |
Usunięty obiekt/modyfikacja - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: Usunięty obiekt/modyfikacja (/temat-Usuniety-obiekt-modyfikacja) |
Usunięty obiekt/modyfikacja - jaslaveq - 19-06-2019 Usunąłem z menadżera treści kilka modów, których nie używałem, choć były włączone. Teraz nie chce mi się odpalić zapis gry, za pewne z powodu brakującego propa (nie jestem pewien do końca, czy to były tylko jakieś propy). Pytanie mam takie, czy istnieje jakiś sposób, na znalezienie usuniętego moda z menadżera treści? Bardzo boli brak możliwości odpalenia zapisu, ponieważ to było moje pierwsze miasto ![]() Dodam jeszcze, że mod nie posiadał miniaturki, więc nawet nie wiem co to było, bo nazwa też nie była, że tak powiem "zwykła" RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - SZyMeX - 19-06-2019 Podeślij obydwa pliki log. RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - jaslaveq - 19-06-2019 (19-06-2019, 16:53)SZyMeX napisał(a): Podeślij obydwa pliki log. Obydwa? Widzę tylko jeden, chyba że źle patrzę RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - SZyMeX - 19-06-2019 W tym samym folderze z którego wziąłeś ten plik masz jeszcze taki o nazwie error.log ![]() RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - jaslaveq - 19-06-2019 Nie ma takowego :/ Pisząc, że nie opala mi się zapis gry, miałem na myśli, że gdy go wczytuję, on ładuje się i ładuje, bez końca. Więc sądzę, że jest uszkodzony własnie brakiem jakiegoś moda RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - SZyMeX - 19-06-2019 Hmm, ciekawe. W każdym razie, usunięcie modów, nawet jeżeli się ich nie używało ale były włączony najczęściej skończy się brakiem możliwości odpalenia save-a. Wątpię by problemem był tutaj jakiś obiekt, bo te z reguły problemu nie stanowią, po prostu nie będą widoczne w grze. Niestety raczej nie ma możliwości "przywrócenia" odsubskrybowanych modyfikacji/obiektów więc musisz sobie przypomnieć co to konkretnie było. Log sypie strasznie dużą ilością nieodnalezionych prefabów, możesz go przejrzeć i spróbować dodawać te obiekty ale nie wiem czy jest sens. Ewentualnie spróbuj zainstalować Loading Screen Mod i zobaczyć co się stanie, a potem pobawić się jego ustawieniami. Generalnie, tak już na przyszłość, zrób sobie kolekcje na steam do której będziesz dodawał wszystkie zasubskrybowane rzeczy z workshopa dzięki czemu w każdym momencie będziesz mógł je znaleźć ponownie a oprócz tego na wszelki wypadek takie "czystki" rób w momencie gdy będziesz wiedział że zaczynasz np nowy save. Unikniesz w ten sposób takich sytuacji ![]() RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - jaslaveq - 19-06-2019 A mógłbyś jakoś nakreślić działanie Loading Screen Mod'a? Bo średnio pojmuję jego działanie z filmów na yt ![]() RE: Usunięty obiekt/modyfikacja - lukaszartyszuk - 24-06-2019 W "menadżerze treści" jest taka zakładka jak "zapisane gry". Możesz tam sprawdzić swój save, pod savem powinien się pojawić przycisk "zasubskrybuj wszystkie" - ta opcja pozwoli Ci zasubskrybować wszystkie dodatki za jednym zamachem jakie miałeś w czasie zapisywania tego save. |