Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Pytania i Porady (https://citiesskylines.pl/dzial-Pytania-i-Porady) +--- Wątek: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji (/temat-Gra-chodzi-strasznie) |
Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - robcen - 25-02-2020 Witam, Czy ktos ma rowniez problem po ostatniej aktualizacji z plynnoscia dzialania gry, do tej pory wszystko chodzilo plynnie ale ostatnio nie da sie w ogole grac. Moj sprzet: MSI GE72 7RE Intel® Core™ i7 processor 7700HQ 2.8GHz GeForce® GTX 1050 Ti with 4GB GDDR5 RAM 16GB M.2 SSD 500GB + SSD esata 2TB RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - tymrazemten - 14-03-2020 Mam podobnie. Gra straciła w ogóle płynność. Poradziłeś sobie z tym jakoś? RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - robcen - 15-03-2020 (14-03-2020, 13:55)tymrazemten napisał(a): Mam podobnie. Gra straciła w ogóle płynność. Poradziłeś sobie z tym jakoś?niestety, nadal jest kicha. Jestem na prawde zly bo wydalem troche kasy na gre i wszystkie dodatki i nie moge z tego korzystac. RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - Manta - 15-03-2020 zakup gry należy zacząć od kompa, bujałem się jak sierota dopóki nie kupiłem "stacjonarki" za 6taka i dopiero mogę przysiąść i powiedzieć, że gram!! RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - garfield - 15-03-2020 O jakiej aktualizacji mowicie? ostatnia byla pod koniec stycznia Patch 1.12.3-f2 . Patch wprowadzal tylko i wylacznie launcher .... RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - robcen - 16-03-2020 (15-03-2020, 12:13)Manta napisał(a): zakup gry należy zacząć od kompa, bujałem się jak sierota dopóki nie kupiłem "stacjonarki" za 6taka i dopiero mogę przysiąść i powiedzieć, że gram!!Bzdura, na moim laptopie inne gry jakos smigaja bez zarzutu tylko z ta jest problem. (15-03-2020, 13:40)garfield napisał(a): O jakiej aktualizacji mowicie? ostatnia byla pod koniec stycznia Patch 1.12.3-f2 . Patch wprowadzal tylko i wylacznie launcher ....u mnie ostatni raz udalo mi sie zagrac (i wszystko smiagalo) na poczatku stycznia. RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - SZyMeX - 16-03-2020 Co jak co ale Cities Skylines to wbrew pozorom na prawdę wymagająca gra, śmiem stwierdzić że nawet bardziej niż nie jedne bf-y cod-y itp. Chociaż w twoim przypadku @robcen powinna działać bez problemu. Rozumiem że grasz na laptopie tak? Sprawdź w takim razie parę rzeczy związanych z jego optymalizacją, bo wina na 99% leży w sprzęcie a nie w samej grze. 1. Sprawdź ustawienia zasilania (największą wydajność + graj na podłączonym zasilaczu) 2. Sprawdź czy gra na pewno korzysta w pełni z karty graficznej (nie wiem czy masz tam integre, ale jeżeli tak to może z jakiegoś powodu korzysta właśnie z niej) 3. Upewnij się że nie masz żadnych programów w tle, na prawdę żadnych. Nie pograsz sobie w Cities przeglądając jednocześnie Chroma. 4. Sprawdź temperatury, może po prostu się przegrzewa... 5. Mając już odpaloną grę, sprawdź w menedżerze zadań co gra wykorzystuje ci najbardziej (np. czy procesor albo karta graf. nie wchodzi ci na 100%) RE: Gra chodzi strasznie wolno po ostatniej aktualizacji - tymrazemten - 20-03-2020 Mam peceta, może nie jest demonem, ale nie narzekam. Zobaczę co będzie po Sunset Harbour. Intel i5-4690 Radeon R9 200 RAM 16 GB DDR3 |