Problem z wydajnością - Wersja do druku +- Cities Skylines - Polskie forum gry (https://citiesskylines.pl) +-- Dział: Cities Skylines I (https://citiesskylines.pl/dzial-Cities-Skylines-I) +--- Dział: Sprawy techniczne (https://citiesskylines.pl/dzial-Sprawy-techniczne) +---- Dział: Problemy z grą (https://citiesskylines.pl/dzial-Problemy-z-gra) +---- Wątek: Problem z wydajnością (/temat-Problem-z-wydajnoscia) Strony:
1
2
|
Problem z wydajnością - Srebrzysty_Nap - 21-06-2020 Witam, Posiadam laptopa Lenovo y50-70 z procesorem i7-4720hq, karta graficzna gtx960m ramem 16GB i pamięcią 512gb ssd. Niestety podczas gry wykorzystywanie procesora nie przekracza 50/60% oraz taktowanie wynosi 2,6ghz a w trybie turbo powinno być 3,6, wykorzystanie karty graficznej tak samo a fps w grze wynoszą 20/30. Czy ktoś z Was wie dlaczego tak się dzieje? Dodam ze to nie wina przegrzewania. Z góry dziękuje za odpowiedz RE: Problem z wydajnością - PanKrzysztofTM - 21-06-2020 No ja mam tak samo Myślę że zależy to od ilosci używanych rzeczy (mam wł 330 i jakoś ciągnie) Ale już pow 400 to kaplica Pomogłem ? RE: Problem z wydajnością - Srebrzysty_Nap - 21-06-2020 (21-06-2020, 18:47)PanKrzysztofTM napisał(a): No ja mam tak samoAle właśnie chodzi o to ze wszystkie moje podzespoły maja zapas mocy i nie są używane w 100% :/ RE: Problem z wydajnością - SZyMeX - 21-06-2020 Powiem tak, 30 FPS w Cities Skylines to jest na prawdę dobry wynik Ja mam z reguły ok. 10 a nawet mniej (prawie 3800 obiektów, 71 modyfikacji, miasto 20-30k). Pamiętaj że nie jest to żadna gra FPS żeby koniecznością było posiadanie co najmniej 60 fps-ów. Jeżeli podzespoły nie są zużywane w 100% to wiesz, że masz jeszcze zapas mocy i możesz spokojnie budować miasto, nie myśląc jeszcze o ograniczeniach żeby zaoszczędzić kilka klatek. Jedyne co ci mogę doradzić to pobranie mini FPS booster-a, zawsze kilka fps więcej, ale generalnie to mając tyle klatek ile masz, nie masz się czym przejmować Taki urok tej gry. RE: Problem z wydajnością - Srebrzysty_Nap - 21-06-2020 (21-06-2020, 20:12)SZyMeX napisał(a): Powiem tak, 30 FPS w Cities Skylines to jest na prawdę dobry wynik Ja mam z reguły ok. 10 a nawet mniej (prawie 3800 obiektów, 71 modyfikacji, miasto 20-30k). Pamiętaj że nie jest to żadna gra FPS żeby koniecznością było posiadanie co najmniej 60 fps-ów. Jeżeli podzespoły nie są zużywane w 100% to wiesz, że masz jeszcze zapas mocy i możesz spokojnie budować miasto, nie myśląc jeszcze o ograniczeniach żeby zaoszczędzić kilka klatek. Jedyne co ci mogę doradzić to pobranie mini FPS booster-a, zawsze kilka fps więcej, ale generalnie to mając tyle klatek ile masz, nie masz się czym przejmować Taki urok tej gry.W sumie to masz racje, gra nie jest zbyt dobrze zoptymalizowana, a z drugiej strony jest wymagająca bo jest bardzo rozbudowana. Dzięki za moda, nie słyszałem o nim RE: Problem z wydajnością - krzychu124 - 22-06-2020 Niestety prace nad FPS_Booster się trochę przeciągają w czasie (mało czasu), ale efekty są obiecujące Na konfiguracji jednego z testerów, Ryzen 5 2600x, 32GB RAM, 1080Ti, rozdz. 2K (2560x1440), max detale, Dynamic Res. Kamera swobodna jak i First Person Cam efekt poniżej, w trybie normalnym (z interfejsem) stabilne 60-80FPS. RE: Problem z wydajnością - SZyMeX - 22-06-2020 @krzychu124 Zapowiada się świetnie! Ciekawe ile fps dałoby na moim save-ie. Wiadomo ile mniej więcej czasu może zająć dokończenie moda czy raczej to jeszcze otwarta kwestia? RE: Problem z wydajnością - krzychu124 - 22-06-2020 Ciężko powiedzieć, jest jeszcze kilka dziwnych bugów i brakuje kilku prostych funkcji, choćby informacji, że działa i wszystko poszło zgodnie z planem podczas patchowania gry podczas uruchomienia RE: Problem z wydajnością - PanKrzysztofTM - 11-08-2020 Ja w sprawie tego Citeskowego Optifina > jeszcze w Sierpniu będzie można już ten twój mod pobrać ? pozdrawiam , RE: Problem z wydajnością - kabexxx - 11-08-2020 Ogólnie gra jest dobrze zoptymalizowana, ale raczej podejrzewam, że twórców gry po prostu przerosła popularność modowania i to, że gracze weszli tak głęboko w bebechy, przez co oryginalna optymalizacja okazała się chybiona. |