Galaxar7 napisał(a):ja bym chciał multiplayera. coś takiego jak było w sc5 czy cities xl. czyli handel miedzy miastami(surowcami, miejscami pracy, itp). a tak dostajemy odizolowane miasto i niema co do roboty poza ciągłym budowaniem, i dbaniem o miasto. przydały by się też zakłady przetwórcze, np. jak zrobimy specjalizacje naszych fabryk żeby produkowały drewno jak w filmiku skystorma, to przydałyby sie je zawieść do zakładu przetwórczego(tartaku, fabryki mebli, itp) przydał by się większy przemysł produkcyjny jak w C xl.
z tego co wyczytalem to jest na zasadzie "umowmy sie" po za miastem tzw reszta swiata.
to co wyprodukujemy w pierwszej kolejnosci idzie na zaspokojenie potrzeb naszego miasta wszelkimi srodkami transportu w nastepnej kolejnosci jesli mamy nadprodukcje srodki transportu wysylane sa po za teren naszego miasta czyli po za umowne 9 plytek inaczej po za nasze granice.
powiem szczerze ze ja dziekuje Studiu Collosal Order za to ze nie ma multi.
gralem w Simcity i jeszcze nigdy w zyciu sie tak nie denerwowalem na graczy
handel znikomu rozgrzebane pozostawione miasta...nie no nie bede pisal bo jak sobie przypomne to mnie trafia
w Cities XL natomiast tez handlowac mozna bylo z "reszta swiata" tzw korporacja Omnix czy cos takiego
ceby z kosmosu wogole ie zbalansowane a handel miedzy miastami...
pomysl zetonow do dzis niezrozumialy dla wielu graczy.zamiast wymyslec cos co jest norma w swiecie opracowano zetony
nie o tym jednak
co do Skystorma
buduje i ladnie opowiada i jest moim faworytem ale powiem szczerze..budowac toon nie umie
..znaczy budowac moze tak ale planowac ni cholery
no kto to widzial postawic stacje cargo w centrum miasta z dala od przemyslowej dzielnicy w tym momencie wiadomym jest ze zakorkuje mu sie dzielnica cala lacznie z pociagami ktore czekaja na przywiezienie przez producentow towaru.
Co do lancucha gospodarczego
Wszystko fajnie i tu pelna zgoda ale to powodowaloby coraz wieksze obciazenie procesora nastepnymi tabelkami i wykresami co kto wyprodukuje i kiedy i ile
Ale..ale mam nadzieje ze cos takiego moze sie pojawi w jakims DLC
Suma IQ na Ziemi jest wielkością stałą. Problem w tym, że liczba ludzi stale rośnie