(27-09-2019, 19:32)SZyMeX napisał(a): Osobiście mi się te autobusy jako model nie podobają. Zdecydowanie lepsze są solarisy IV, nowe many czy mercedesy. Ale malowanie jest spoko, może ciut za jasne ale i tak daje jeszcze większy klimat do tego projektu to jest jeden z niewielu modeli z WS z tak krotka wersja (ten maly ma chyba 8,6m) a ja chcialem takie malenstwa na linie dowozowe no linie "staromiejskie" A kolor to od LUT zalezy w photo real robi sie zgnilo zielony a w polnocnym (ktorego czasami uzywam) jest praktycznie bialy :-S Troche myszka traca bo je w takiej formie tluka chyba od 2002 roku .
Tramwaje przedzej czy pozniej bede zmienial tez beda zielone, jedyne co zostanie w innym kolorze to ta kolejka podwieszana (czyli metro M1 i M2) pozostana niebieskie bo to jest tak unikalny srodek transportu ze powinien miec takie bardzo odrebne malowanie
(27-09-2019, 19:32)SZyMeX napisał(a): Osobiście mi się te autobusy jako model nie podobają. Zdecydowanie lepsze są solarisy IV, nowe many czy mercedesy. Ale malowanie jest spoko, może ciut za jasne ale i tak daje jeszcze większy klimat do tego projektu
w swojej brzydocie nawet ładniejsze są od Ursusów
(28-09-2019, 19:16)Manta napisał(a): (27-09-2019, 19:32)SZyMeX napisał(a): Osobiście mi się te autobusy jako model nie podobają. Zdecydowanie lepsze są solarisy IV, nowe many czy mercedesy. Ale malowanie jest spoko, może ciut za jasne ale i tak daje jeszcze większy klimat do tego projektu
w swojej brzydocie nawet ładniejsze są od Ursusów nie sa takie zle https://www.truck1-pl.com/img/Autobus_Mi...896943.jpg sa bardzo proste/neutralne troche traca myszka i tyle. Urusy sa poprostu paskudne to taki krasnal ogrodowy w swiecie autobusow miejskich xD
Z ciekawości, jakiego używasz LUT ? czy tylko mi się wydaje, że fotki są zbyt jaskrawe/słodkie ?
29-09-2019, 14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2019, 14:35 przez garfield.)
(29-09-2019, 13:51)Mario napisał(a): Z ciekawości, jakiego używasz LUT ? czy tylko mi się wydaje, że fotki są zbyt jaskrawe/słodkie ? ,
zalezy mam kilka ustawien zmieniam, average2, north2, photorealistic, sa bardzo jasne , ja lubie duzo swiatla , ale napewno nie sa jaskrawe/slodkie, kolory sa naprawde zimne, cieple barwy raczej do wieczornych i nocnych fotek wchodza
Mocno? Śweitnie! Nie pomyślałem nawet żeby sammeu tak dekorować balkony, domyślam się, że cierpliwości trzeba sporo! Czy to jakiś ogólnodostępny set bloków? Byłbym zainteresowany
(06-10-2019, 15:13)lukaszartyszuk napisał(a): Mocno? Śweitnie! Nie pomyślałem nawet żeby sammeu tak dekorować balkony, domyślam się, że cierpliwości trzeba sporo! Czy to jakiś ogólnodostępny set bloków? Byłbym zainteresowany
ten fragment kompleksu bazuje na dosc mocno zmodyfikowanym secie https://steamcommunity.com/sharedfiles/f...1819839616
|