30-12-2020, 22:50
lubię modern, i też mam kilka z tych budynków w użyciu ale tak przemiksowane w PO, że sam ich nie poznaję
Ostrzyce
|
||||
30-12-2020, 22:50
lubię modern, i też mam kilka z tych budynków w użyciu ale tak przemiksowane w PO, że sam ich nie poznaję
31-12-2020, 12:47
Ja jakoś nie mogę się przekonać do tego PO jeżeli chodzi o modyfikowanie budynków :P Jak już jeden znalazłem co bym go z chęcią skrócił (w sumie zostawił sam "front" i jako kopię przeniósł na drugi koniec oryginału) to tak mi wszystko zaczęło zamulać że się poddałem
Ale do tworzenia różnych wypełnień, kładek, czy podwyższonego terenu itp. sprawdza się idealnie
13-01-2021, 00:14
Hmm, miasto całkiem ładnie się rozrasta, ale w taki sposób, że w zasadzie nie wiem jak to pokazać na screenach :P
Ot, kolejne osiedla, miejsca bardziej lub mniej klimatyczne. Teraz stawiam głównie na to, by miasto zaczęło "żyć". Pojawiają się więc kolejne ważne obiekty - np. stadion, poprawiony dworzec, zajezdnia mpk, wszelakie instytucje, służby itp. Staram się aby miało to ręce i nogi w przestrzeni, ale żeby tak z bliska szczegóły pokazać to w sumie.. nie ma czego :P Ale muszę powiedzieć, że idzie to w dobrym kierunku. Najbliższą większą "inwestycją" będzie ogarnięcie portu rzecznego i strefy przemysłowej wokół. Jak to wyjdzie, zobaczymy Póki co kilka bardziej ogólnych screenów:
13-01-2021, 10:52
fajnie juz miasto wyglada, bardzo polsko bo wbrew pozorom zabudowa jest dosc luzna a centrum szybko przechodzi w bolki, wiec klimat oddany swietnie
13-01-2021, 13:13
Dzięki
Swoją drogą, może ktoś będzie wiedział, co któreś wczytanie save-a wszystkie skrzyżowania edytowane przez Node Controller/IMT się... hmm.. "psują". Mam na myśli to, że tak jakby zapominane są ustawienia w szczególności te dotyczące cornerów, przez co wracają one do domyślnych (albo jakichś jeszcze innych, przypadkowych) ustawień, i całe skrzyżowanie się rozjeżdża. Łatwiej byłoby na screenie, ale nie posiadam chwilowo takiego :P. Poprowadzone linie, przejścia itp. zostają (oczywiście powyginane razem ze skrzyżowaniem), ale najciekawsze jest to, że wystarczy takie skrzyżowanie raz otworzyć w NC i nagle powraca do normalnego stanu. Ewentualnie można też moveit-em dosłownie o milimetr przesunąć jakiś segment (nawet będący gdzieś w pobliżu, a nie należący bezpośrednio do skrzyżowania) i również wszystko się aktualizuje. Cóż, może jakoś strasznie uciążliwe to nie jest, ale w miarę rozwoju miasta pojawia się coraz więcej takich krzyżówek, które za każdym razem trzeba "odkliknąć" aby wyglądały tak jak powinny. Może ktoś spotkał się z takim problemem i będzie wiedział, co go powoduje. Z góry dzięki
13-01-2021, 15:53
Subskrybowałeś jakieś nowe mody?
13-01-2021, 16:56
Nic nowego. Ale nie wykluczam, że w tych starych coś się może gryźć, tylko co?
13-01-2021, 18:28
Mimo to spróbuj.
1. Gra wyłączona Steam uruchomiony 2. Wyłącz subskrypcję Node Controller i Harmony 3. Wyłącz Steam i ponownie uruchom 4. W podanej kolejności: 4a) Subskrybuj Harmony 4b) Subskrybuj Node Controller Może coś to da. Kiedyś w podobny sposób, naprawiałem działanie innego moda, ale jakiego, nie pamiętam. Już go nie używam.
13-01-2021, 20:00
moze to byc zwiazane z kolejnoscia ladowania modow, jesli chcesz to Ci podesle load order mod (beta)
|
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.