13-04-2021, 10:13
Wracam po tych jak się okazuje równo 3 miesiącach do Ostrzyc, a konkretniej do terenów Starego Miasta. Przebudowie doczekały się okolice pętli przy dworcu, a po drugiej stronie rzeki (przy której również popracuję jeszcze nad nabrzeżami od strony Centrum - chciałbym zrobić tam schodki i zejście bliżej wody, jak to wyjdzie to zobaczymy :P) zaczyna powstawać omawiana starówka. Zaraz za mostem po jego prawej stronie znajduje się obszar dawnego zamku, aktualnie teren Pałacu Prezydenckiego. Jeszcze nie jest w pełni skończony, ale ogólny zarys już widać Po lewej natomiast już nic innego jak gęsta zabudowa miasta. No ale koniec tych pseudo historyjek, pora na screeny
Na początek rzut w stronę pętli - małego rynku
Od wejścia do Dworca aż do samego rynku będzie prowadzić Droga Królewska. Jednocześnie jest to oś widokowa aż na drugi brzeg rzeki - gdzie domyka ją Brama Miejska. Brakuje tu jeszcze mostu łączącego dwa brzegi, szukam pomysłu i ciekawych assetsów :P.
Niestety, nie wiem jak to się stało ale brakuje mi screena przedstawiającego tą perspektywę, później go dorzucę. Tutaj dwa nieco starsze, ale pokazujący zamysł:
Przy czym schody zmieniły już swój model na nieco ładniejszy:
No dobrze, pora na te najciekawsze tereny
Jeden z najstarszych mostów w mieście, łączący dwie części miasta. Kiedyś jego znaczenie było większe, aktualnie po wybudowaniu (no w zasadzie jeszcze jej nie ma, ale dla narracji przyjmijmy że jest ) obwodnicy Śródmieścia służy głównie komunikacji miejskiej, ruchowi pieszemu oraz dostawcom i mieszkańcom tej dzielnicy (poruszanie się po ścisłym terenie Starego Miasta jest ograniczone, nie każdy może tam wjechać). Po prawej wspomniany Pałac.
Już po drugiej stronie pod murami
Z trochę wyższej perspektywy - plac wymaga jeszcze "dopieszczenia"
No i na tym byłby koniec. Zabudowany jest jeszcze co prawda kwartał nad wodą (na lewo od mostu) ale brakuje tam szczegółów i detali aby to pokazać. A będą (przynajmniej taką mam nadzieję) wąskie klimatyczne uliczki
Na początek rzut w stronę pętli - małego rynku
Od wejścia do Dworca aż do samego rynku będzie prowadzić Droga Królewska. Jednocześnie jest to oś widokowa aż na drugi brzeg rzeki - gdzie domyka ją Brama Miejska. Brakuje tu jeszcze mostu łączącego dwa brzegi, szukam pomysłu i ciekawych assetsów :P.
Niestety, nie wiem jak to się stało ale brakuje mi screena przedstawiającego tą perspektywę, później go dorzucę. Tutaj dwa nieco starsze, ale pokazujący zamysł:
Przy czym schody zmieniły już swój model na nieco ładniejszy:
No dobrze, pora na te najciekawsze tereny
Jeden z najstarszych mostów w mieście, łączący dwie części miasta. Kiedyś jego znaczenie było większe, aktualnie po wybudowaniu (no w zasadzie jeszcze jej nie ma, ale dla narracji przyjmijmy że jest ) obwodnicy Śródmieścia służy głównie komunikacji miejskiej, ruchowi pieszemu oraz dostawcom i mieszkańcom tej dzielnicy (poruszanie się po ścisłym terenie Starego Miasta jest ograniczone, nie każdy może tam wjechać). Po prawej wspomniany Pałac.
Już po drugiej stronie pod murami
Z trochę wyższej perspektywy - plac wymaga jeszcze "dopieszczenia"
No i na tym byłby koniec. Zabudowany jest jeszcze co prawda kwartał nad wodą (na lewo od mostu) ale brakuje tam szczegółów i detali aby to pokazać. A będą (przynajmniej taką mam nadzieję) wąskie klimatyczne uliczki