19-02-2016, 11:25
Hej, powiem tylko jedną rzecz z mojej strony, dobry SSD to podstawa do CS z modami. Ja mam Cruciala BX100 (256GB) i jest bomba, o wiele szybciej ładuje się CS niż w przypadku HDD.
Komputer pod Cities: Skylines
|
19-02-2016, 11:25
Hej, powiem tylko jedną rzecz z mojej strony, dobry SSD to podstawa do CS z modami. Ja mam Cruciala BX100 (256GB) i jest bomba, o wiele szybciej ładuje się CS niż w przypadku HDD.
Szybciej się ładuje to prawda ale podstawa w Cities Skylines, zwłaszcza przy grze z modami to dużo RAMu - 16GB, przy modach właśnie i większym mieście 8GB to za mało
Oczywiście najlepiej mieć też SSD ale jak ktoś ma ograniczone finanse to w pierwszej kolejności zdecydowanie doradzam powiększenie RAMu. Też mam SSD i to na łączu M2 (jest szybciej) ale ważniejszy jest RAM - Cities Skylines wraz z przybywaniem DLC i modów zwiększa zapotrzebowanie, tak jak przy podstawce i małej ilości modów wystarczało 8GB tak teraz sensowne minimum to 16GB - tym bardziej że to tańsza inwestycja niż SSD.
19-02-2016, 13:00
SDD to tylko wygoda, ale tak jak gerth wspomniał, ram jest ważniejszy.
Kupiłem dość potężny komputer, i w pewnym momencie gra zaczęła się lekko przycinać. Pierwsze co, to zmniejszyłem jakość tekstur na średnie, i gra pod względem płynności działała tak samo! \ Prawdopodobnie jakiś mod lub obiekt był sprawcą tego działania. Przeciążony był procesor, nawet jego podkręcenie do 4,5 GHz (i5) nie pomogło. Dlatego myślę nad modem do forum, w którym będziemy zbierać informacje o modach (z workshop), bo jeden zwykły mod może nam spowolnić całą grę.....
10-03-2016, 14:58
W sumie macie rację, bo to tylko przy ładowaniu ten SSD jest wygodniejszy. Ja mam 8Gb ram i cała pamięć jest wpierniczona jak gram w CS + masa modów.
12-03-2016, 11:23
Mam core2duo 3.16GHz, 8GB ram, ssd, radeon hd7750 i przy >100k mieszkańców mam 15-25 fps (wszystko ustawione na minimum lub wyłączone). Jak gram to procesor na 90%, pamięć nawet niewiele bo sama gra zabiera 2.5GB, reszta z 1-2GB.
Niby sprzęt mam tylko o trochę lepszy od minimalnych wymagań ale spodziewałem się lepszej optymalizacji. Zabawa tak na prawdę dopiero się zaczęła a już prawie nie ma jak grać. Gram bez modów (na razie).
12-03-2016, 11:39
Niestety tak już chyba musisz mieć.
Twoja karta graficzna jest poniżej wymagań zalecanych, wymagana Karta grafiki: Radeon HD 7870, a ty masz HD 7750 W 3d mark 11 Twoja karta jestr ponad połowę słabsza http://www.benchmark.pl/ranking/porownan...on-hd-7870 A procesor? http://www.benchmark.pl/ranking/porownan...-duo-e8400 Nie wiem dokładnie jaki typ masz, ale różnica jest jeszcze większa Gra Ci działa, ponieważ spełniasz wymagania minimalne, które właśnie gwarantują grę bez modów do 100 tys mieszkańców
Przed zakupem gry posprawdzałem i nawet pograłem jak był darmowy weekend czy coś takiego. Nie spodziewałem się że tak siądzie wydajność przy większym mieście.
Procesor mam E8500 i wygląda na to, że on jest ograniczeniem, dają go jako wymaganie minimalne ale pewnie dodatkowe kory i wątki w i5 są bardzo potrzebne do płynnej gry, ciekawe czy gra obsługuje i7. co do benchmarków to mogę polecić user benchmark, porównuje do rzeczywistych komputerów innych osób, np. to mój komp: http://www.userbenchmark.com/UserRun/661376 pogram jeszcze by dojść do 200k i zobaczę ile fps będzie
13-03-2016, 13:02
powodzenia, może zmniejsz sobie tekstury i inne opcje graficzne.
17-03-2016, 21:23
Wy tu tak gadu gadu o nowych komputerkach a mi ślinka leci żeby dokupić kolejne 8Gb ram. Obecnie mam Kingstony HyperX w czterech slotach, 2Gb x 4, 1600mhz CL9 (9x9x9x29). Na allegro interesują mnie owe pamięci, uprzedzam od razu że nie chcę zostawić 2 kości żeby mieć 20Gb bo to już na pewno nie będzie potrzebne :P , wolę sprzedać wszystkie 4 kości i dodać CRUCIALe, przynajmniej pamięci będą mnie kosztować tylko 100zł, o ile je sprzedam moje
Zobaczyłem na allegro że ktoś taką samą kość 2Gb sprzedaję za 59zł + transport, ja za 50zł bym puścił, to też taka moja reklama jak by ktoś był zainteresowany , za wszystkie 4 kości 200zł i transport darmowy , nie były też nigdy podkręcane, po jakiego grzyba przy takim sprzęcie Dobra przejdźmy do rzeczy i pytam was.... czy ładowanie w CS tymi 16Gb byłoby szybsze w tedy? Bo wydaje mi się że obecnie, podczas ładowania całe 8Gb są wykorzystane i dlatego ten czas się wydłuża, nie wiem, nie znam się i może wy mnie oświecicie. Nie wiem też czy to ma jakieś znaczenie ale timingi się różnią tą ostatnia cyferką, CRUCIAL ma 9x9x9x24 a moje 9x9x9x29, pewnie nic znaczącego, ale kto wie. Zostawiam was z moimi niepewnościami
18-03-2016, 10:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2016, 10:51 przez martinez76.)
ja mam 16GB i miasto ładuje sie ok. 1minuty - miasto ok. 40-50 tyś no i sporo modow i obiektow
|
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.