10-06-2016, 08:11
hej, co to za aktualizacja?
Rush Hour?
Rush Hour?
Stalowa Wola
|
10-06-2016, 08:11
hej, co to za aktualizacja?
Rush Hour?
10-06-2016, 10:21
Nie. Musicie wejść w DLC w Steamie i pobrać Cities: Skylines - Match Day.
http://store.steampowered.com/app/456200/ Żeby postawić stadion trzeba wejść w budynki unikatowe (czy jakoś tak) i w zakładkę ze stadionem. Tam będzie tylko jeden rodzaj stadionu Stadion piłkarski. Od teraz macie własną drużynę piłkarską . Przed meczem duża część mieszkańców chodzi w klubowych kolorach. Jak drużyna przegra to w całym mieście pojawiają się smutne buźki, a jak wygra to do budżetu trafia jakaś tam ilość pieniędzy. Oczywiście można odpowiednimi premiami przekonać zawodników, aby dawali z siebie 100%, a także można dawać 3 nowe rodzaje przepisów bezpośrednio ze stadionu, to jest: darmowa komunikacja w czasie meczu, zwiększone środki bezpieczeństwa, program sportowy dla młodzieży.
10-06-2016, 10:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2016, 11:01 przez martinez76.)
ja pierdziele fajne to to
nigdzie nie widzialem informacji o tym ale niespodzianka ciekawe czy wyjdzie dlc na igrzyska ale jest to dobry znak - jak pojawila sie dodatkowa zakladka to moze bedzie wiecej takich obiektow - tak jakby zaimplementowali mod rush hour
26-09-2016, 13:32
Dawno nie aktualizowałem miasta, gdyż zająłem się tworzeniem krajobrazu podmiejskiego. Przygotowałem już sobie materiały na przynajmniej 10 postów i będę się starał pokazać teraz miasteczka i wsie znajdujące się w okolicach Stalowej Woli. Nie wiem czy uda mi się jeszcze pograć z tym miastem, gdyż sami możecie zwrócić uwagę jak mało mam FPS-ów. Ponadto zaczynam mieć problemy z uruchomieniem miasta. Wracam teraz już do opisu regionu. Pierwszym miastem, a zarazem drugim co do wielkości, liczącym blisko 17,6 tys. mieszkańców jest Nisko.
Panorama miasta od strony autostrady. Widok osiedla domków jendorodzinnych Centrum miasta stanowi rynek położony na wzgórzu, posiadający zabytkową architekturę z neogotyckim kościołem pw. św Józefa, oraz Biblioteką Powiatową będąc niegdyś Domem Partii oraz teatrem w okresie rozbiorów. Widok z więzy kościelnej. W Nisku znajduje się również pałac rodziny Tarnowskich, pełniący obecnie funkcję sądu. Nisko charakteryzuje się dość gęstą zabudową, jednak tylko przy kilku ulicach. W porównaniu do Stalowej Woli w Nisku występuje duża ilość wolnej przestrzeni pomiędzy osiedlami, co zapewnia dobre tereny inwestycyjne ze względu na bliskość autostrady. W mieście znajduje się Szpital Powiatowy oferujący pacjentom wiele usług medycznych i reprezentującą dobry poziom kadrą fachowców. Jednym z najważniejszych zabytków jest pochodząca z drugiej połowy XIX w. i dostarczająca do tej pory świeżej i zdrowej wody dla mieszkańców, wieża ciśnień przy al. Batalionów Chłopskich. Nisko posiada dobre połączenia drogowe ze Stalową Wolą oraz innymi miastami w regionie, dzięki węzłowi autostradowemu „Nisko”. Niestety przez miasto nie przebiega linia kolejowa, jednak w zamian kursują tu autobusy komunikacji aglomeracyjnej Stalowa Wola- Nisko, łączące oba miasta jak i stanowiące alternatywę dla samochodów w celu przemieszczania się po samym Nisku. W mieście funkcjonują także szkoły podstawowe i licea, a w weekendy mieszkańcy mogą wesprzeć miejscowy Orzeł w rozgrywkach IV ligi.
11-10-2016, 19:50
Kolejnym miastem w regionie jest Przyszów, liczący sobie 8500 mieszkańców. Przyszów sąsiaduje z Rudnikami ( 785 mieszkańców) stanowiącymi centrum przemysłu hutniczego i wydobywczego żelaza i ołowiu w regionie. Przyszów pełni głównie rolę noclegowni dla pracowników pobliskiego przemysłu wydobywczego oraz drzewnego. W Przyszowie znajduje się biura oraz sklepy zaopatrujące mieszkańców w towary jak i szkoła kształcąca młodzież z okolic. Przyszów jest małą spokojną mieścinką, która uległa rozbudowie po podjęciu decyzji o uruchomieniu wydobycia w pobliskich górach, dlatego nie stanowi większej atrakcji dla turystów. Rudniki to wieś ulicówka, położona przy trasie międzynarodowej E231. Przez Rudniki przebiega tranzyt tirów zmierzających z północy na południe, oraz w kierunku dworca towarowego w Miechowicach. Na jej terenie położone są niewielkie huty jak i prowadzone jest wydobycie rud metali.
Rynek w Przyszowie Węzeł autostradowy Przyszów, znajdujący się w Rudnikach Skrzyżowanie w Rudnikach, za nim znajduje się już Przyszów Kościół parafialny w Przyszowie Osiedle domków jednorodzinnych w Przyszowie, powstałe dla pracowników hut Panorama Rudników i Przyszowa, w oddali kolorowe pola Kłyzowa Wjazd do Rudników od strony Niska Spokój na przedmieściach, czy nie lepiej mieszkać z dala od wielkiego miasta? W mieście wybuchł pożar! Na szczęście w Przyszowie jest Komenda Straży Pożarnej, która w kilka minut upora się z problemem
13-10-2016, 13:58
Powiecie mi jak zrobić taką mapę? Bo chciałabym się zacząć w to bawić
14-10-2016, 23:59
28-10-2016, 21:36
Kolejna dawka zdjęć z mojej gry.
Przędzel mała wioska położona w lesie w niedalekiej odległości od węzła autostradowego. We wsi znajduje się kościół parafialny. Powstały tu też niewielkie tartaki i obiekty przemysłu drzewnego. Przędzel liczy sobie około 500 mieszkańców. Kolejną miejscowością jest Racławice. Jest to jedna z mniejszych wiosek , w której nie ma większych zakładów. Mieszkańcy żyją z pracy w okolicznych miejscowościach. W Racławicach znajduje się około 40 budynków, a ważna dla miejscowej społeczności jest kaplica św. Jura, postawiona w miejscowości pod koniec XVII w. w hołdzie za wyzwolenie z tatarskiego jasyru przez chłopów osadzonych w tej miejscowości, dzięki licznym cudom została przebudowana przez ród Jacuńskich w latach 80 XVIII w. Miechowice to ostatnia miejscowość. Dzieli się ona dwie części, Stare Miechowice i Miechowice Stalowe. Miechowice uległy rozbudowaniu po odkryciu w pobliskich górach złóż ołowiu, dzięki czemu we wschodniej części zlokalizowano strefę przemysłową. Jednak sama miejscowość nie uległa rozbudowaniu, gdyż władze zdecydowały o rozbudowie Przyszowa, dzięki czemu Stare Miechowice nadal są spokojną ulicówką, która nie jest rozjeżdżana przez tiry zmierzające po surowce i do Dworca Towarowego i Pasażerskiego zlokalizowanego w północnej części wioski.
10-11-2016, 23:52
Kłyzów to wieś rolnicza położona na północy-wschód od Stalowej Woli. W Kłyzowie znajduje się Dworzec Kolejowy pasażerski oraz Dworzec Kolejowy Towarowy dla eksportu produktów rolniczych wytwarzanych w miejscowości. Sam Kłyzów powstał w 1512 r. z inicjatywy rodu Potockich. Przez wiele lat stanowił on trzon kompleksu majątkowego rodu. W 1736 r. W Kłyzowie powstał pałac, który obecnie pełni funkcję hotelu oraz miejsca na organizowanie imprez. Na tyłach pałacu znajduję się wspaniały park, w którym występuje blisko 100 gatunków roślin. Kłyzów jest ważnym miejscem na mapie turystycznej regionu, ponad to stanowi odskocznie dla życia w mieście. Do Kłyzowa można dojechać komunikacją autobusową, jak i 1 linią kolei regionalnych.
18-11-2016, 00:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2016, 00:10 przez matthew94s.)
W kolejne paczce zdjęć chcę przedstawić 3 wioski: Zbydniów, Wólkę Turebską i Turbie. Wioskie te oddziela od siebie autostrada, która przebiega przez region. Są to kolejne przedmieścia Stalowej Woli, w której czas biegnie powoli, a mieszkańcy przede wszystkim zajmują się gospodarką i troszczą się o rodzinę oraz o sprawy duchowe. W Wólce Turebskiej dominują uprawy zbóż przede wszystkim jęczmienia i pszenicy, z kolei w Zbydniowe i Turbii znajdują się liczne sady oraz pola makowe. Pragnę zauważyć, że tereny te stoją na wysokim poziomie pod względem rozwoju rolnictwa, dzięki pozyskanym środkom z Unii Europejskiej. Produkty rolnicze eksportowane są głównie na rynki wschodnie, choć można je spotkać w okolicznych sklepach. Zapraszam do oglądania. Wólka Turebska Zbydniów Turbia |
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.