Ciekawa koncepcja Egoisty
. Jednak ja akurat lubię rozwiązywać problemy komunikacyjne, a w moim nowo budowanym mieście Iława stworzyłem podobne skrzyżowanie, które na razie w miarę funkcjonuję proponuje taki oto sposób ( hehe
) . Starałem się jak najbardziej czytelnie to w paintcie rozrysować, ale sam nie jestem pewien czy się zorientujesz co i jak. Zostawiamy taki system dróg jaki już masz. Za marketem (ten czerwony kwadrat) łączymy dwie boczne uliczki i wywalamy światła tworzymy skrzyżowanie droga główna i drogi podporządkowane, gdzie w traffic managerze znakami dajemy znaki pierwszeństwa oraz jakaś opcja niżej jest chyba zarządzanie skrzyżowaniem czy coś takiego i dajemy zezwól na wjazd na zablokowane skrzyżowanie. Jeszcze tylko trzeba połączyć strzałki pasów i wszystko gotowe
. Oczywiście jest to dość czasochłonne i długie i w sumie sam nie wiem czy będzie działać xD, ale trochę sobie czasu zajmiesz w grze, a i skrzyżowanie będzie tak bardziej realistycznie wyglądać, a nie ciągle tylko autostrady, co któryś z forumowiczów kiedyś zarzucał tej grze
.