02-07-2017, 21:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2017, 21:35 przez Egoista.)
Witaj w klubie długiego wczytywania do 20 min
A po za tym masz wszystkie obiekty włączone? Bo to one spowalniają cały proces wczytywania . Z samymi modami powinno być o wiele krócej , skoro to w nich jest problem.
Obiekty na razie możesz wyłączyć .
Szkoda że do laptopach nie można mieć dwóch dysków .
Bo by ci się przydał taki mały Dysk SSD wtedy wczytywanie jest o połowę szybsze .
Ale jak się poszuka to pewnie są jakieś kieszenie na Dyski
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
(02-07-2017, 21:29)Egoista napisał(a): Witaj w klubie długiego wczytywania do 20 min
A po za tym masz wszystkie obiekty włączone? Bo to one spowalniają cały proces wczytywania . Z samymi modami powinno być o wiele krócej , skoro to w nich jest problem.
Obiekty na razie możesz wyłączyć .
Szkoda że do laptopach nie można mieć dwóch dysków .
Bo by ci się przydał taki mały Dysk SSD wtedy wczytywanie jest o połowę szybsze .
Ale jak się poszuka to pewnie są jakieś kieszenie na Dyski
Mam ssd i zwyczajny, niestety nie jest szybciej z nim w grze, a może jak by nie on byłoby 30 min )))))
Hehe pewnie by tak było, jak nie dłużej
Ale to trochę dziwne, że przy tak małej kolekcji musisz czekać tyle czasu . Ja kiedy miałem taką ilość wystarczyło 10 min może mniej i byłem w grze . Ale czego nie robi się dla ulubionej gry , można przemeczyć te 20 min
(02-07-2017, 21:50)Egoista napisał(a): Hehe pewnie by tak było, jak nie dłużej
Ale to trochę dziwne, że przy tak małej kolekcji musisz czekać tyle czasu . Ja kiedy miałem taką ilość wystarczyło 10 min może mniej i byłem w grze . Ale czego nie robi się dla ulubionej gry , można przemeczyć te 20 min
Kurcze nie wypada nawet by dziewczyna siedziała w grach, ale tak kocham urbanizacje tworzenie budowanie i projektowanie miast, ze nie mogę sobie odmówić sobie tego.
tak to jest najlepsza gra w tej kategorii za wiele wiele lat.
03-07-2017, 01:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2017, 01:12 przez liberator1968.)
(02-07-2017, 16:30)Gabrielle napisał(a): Cześć
Mam problem z bardzo dziwnym błędem nie wiem jak go zwalczyć, a nie to co go powoduje.
Instalowałam ponownie grę dwa razy nic nie dało, ręce mi opadają i nie wiem co robić.
Wyskakuje ona jako komunikat w ramce standardowo, po zamknięciu pojawia się co chwila raz za razem,
i co dziwne powoduje że nie można budować żadnych budynków ze wszystkich służb miejskich.
niby się stawiają ale są nie widocznie w ogolę, nawet dla statystyk.
Object reference not set to an instance of on object.
System.nullreferenceException
proszę pomoc wyjawić co możne być przyczyną tego błędu,
w końcu każdy z nas może paść ofiara tęgiego błędu.
Na początek kup oryginalną wersję gry, następnie popracuj nad ortografią i gramatyką.
Liberator1968 zapomniałeś o jednej ważnej sprawie , to jest wersja steam.
A to oznacza że ma mody i obiekty a piraty tego nie przyjmują . Taki jest sposób walki paradaxu z piractwem .
Polecam czytanie ze zrozumieniem na przyszłość .
A co do ortografii , jeśli cię tak kuje w oczy , to możesz być moderatorem .
(03-07-2017, 01:10)liberator1968 napisał(a): (02-07-2017, 16:30)Gabrielle napisał(a): Cześć
Mam problem z bardzo dziwnym błędem nie wiem jak go zwalczyć, a nie to co go powoduje.
Instalowałam ponownie grę dwa razy nic nie dało, ręce mi opadają i nie wiem co robić.
Wyskakuje ona jako komunikat w ramce standardowo, po zamknięciu pojawia się co chwila raz za razem,
i co dziwne powoduje że nie można budować żadnych budynków ze wszystkich służb miejskich.
niby się stawiają ale są nie widocznie w ogolę, nawet dla statystyk.
Object reference not set to an instance of on object.
System.nullreferenceException
proszę pomoc wyjawić co możne być przyczyną tego błędu,
w końcu każdy z nas może paść ofiara tęgiego błędu.
Na początek kup oryginalną wersję gry, następnie popracuj nad ortografią i gramatyką.
Nie pytałam cię o moją ortografię i gramatykę, piszę z telefonu i zapewne każdemu sie zdarza wycisnąć nie właściwą klawisze . Trzecia sprawą ze polski to moj trzeci Jezyk i nie ojczysty. A twoje uwagi i podejrzenia że mam piracką kopię gry jest zwyczajnie nie kulturalne. Jestes złośliwym człowiekiem, skoro na dzien dobry tak piszesz.
Co do długiego wczytywania polecam less steam czy jakoś tak i loading screen mod. Ja korzystam sam nie wiem czemu ale tylko z drugiego (czas to zmienić )
Pierwszy z nich przyspiesza włączanie się gry jako takiej a drugi przyspiesza (i to znacznie!) ładowanie save-a. Mi z 15-20 min czekania dzięki temu modowi zrobiły się 3
(02-07-2017, 21:50)Egoista napisał(a): Hehe pewnie by tak było, jak nie dłużej
Już wiem że ten błąd powoduje Ploppable Rico, a bez tego modu nie będę mogła budować tych wszystkich budynków mieszkalnych i nie tylko, jakie są do tego modu.
One teraz działają jako Grovable.
Kopiowane budynki niestety znikają, i ogólnie gra bez Ploppable Rico jest depresyjna i ograniczona... ((
03-07-2017, 20:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2017, 20:57 przez Egoista.)
Wiem coś o tym . Gra wydaje się wtedy bardzo powtarzalna i po jakimś czasie nudna . Ja tak grałem tylko na początku , kiedy Jeszcze nie wiedziałem o warsztacie .
Gabrielle teraz jest już prostej drodze , musisz teraz tylko znaleźć wadliwy element i go usunąć z kolekcji .
Wiem że to jest jak szukanie, igły w stoku siana ale już prawie koniec
Przy Rico, ważne żebyś miała włączonego tylko jego budynki, żeby nie tracić czasu na wczytywanie.
Tylko jest taki mały szkopuł trzeba to zrobić ręcznie , zaznaczyć obiekty dla Rico.
Mam nadzieję że już nie długo będziesz mogła cieszyć się rozgrywką
|