Również witam na forum 
Co do komputera, tak jak mówiłeś, nie jest najgorszy. Aczkolwiek ta gra ma to do siebie że zżera baaardzo dużo RAMu. Ja mam 16GB i przy 1900 obiektach, 60 modach i 90 tys mieście zużycie sięga 98% przy wyłączonych większości procesów w tle. Więc 8GB powinno starczeć ale na pewno nie na taką ilość modów
Wiele z nich i tak jest nie potrzebnych ale to później.
Najpierw kwestia ładowania gry: Jak skrócić ładowanie gry?
Dzięki temu gra jak i save powinny ci się wczytywać w zaledwie kilka minut. 2-3 a może i mniej. Przy moim mieście i ilości obiektów/modów z workshopa save ładuje się w 3-4 minuty.
Teraz kwestia modów, myślę że do wyrzucenia są:
Dodatkowo jest parę takich które możesz mieć ale nie musisz, wszystko zależy od tego jak grasz:
Wiem że dużo wyznaczyłem tych modów do wywalenia, ale uwierz, im więcej modów tym gorzej z wydajnością. Paru tysięczne miasto i już gra na 5 FPS a potem informacje o utracie pamięci
Szczególnie przy "tylko" 8GB RAMu.

Co do komputera, tak jak mówiłeś, nie jest najgorszy. Aczkolwiek ta gra ma to do siebie że zżera baaardzo dużo RAMu. Ja mam 16GB i przy 1900 obiektach, 60 modach i 90 tys mieście zużycie sięga 98% przy wyłączonych większości procesów w tle. Więc 8GB powinno starczeć ale na pewno nie na taką ilość modów

Najpierw kwestia ładowania gry: Jak skrócić ładowanie gry?
Dzięki temu gra jak i save powinny ci się wczytywać w zaledwie kilka minut. 2-3 a może i mniej. Przy moim mieście i ilości obiektów/modów z workshopa save ładuje się w 3-4 minuty.
Teraz kwestia modów, myślę że do wyrzucenia są:
- Remove Road Textures - Blank Roads [BETA]
- Remove Road Props
- Employ Overeducated Workers (1.8+)
- Adjustable Business Consumption
- Panorama
- Assets and Mods Configuration (Beta)
- IPTv2 albo TLM 6.0.2 (nie współgrają ze sobą)
- Phantom Lane Remover
- Remove Street Arrows
- PropRotating Params
- Improve FPS ! - Hide Districts [ALPHA]
- AnimUV Params
- City Drive
- Extended Building Information
- Track My Time
- SpeedSlider
- Transport Lines Manager - END nie mam pojęcia co ten mod robi na liście, jest już dawno nie wspierany i aż dziwne że nie "krzaczy" gry
- Traffic Report Mod: Updated - funkcja jest już zawarta w grze
- Cinematic Camera Extended
Dodatkowo jest parę takich które możesz mieć ale nie musisz, wszystko zależy od tego jak grasz:
- No Seagulls
- Catenary Replacer
- CSL music
- Roads United