03-04-2018, 16:44
Hmmm. Początkowo chciałem napisać 2, ale po namyśle muszę przyznać rację, że chyba 3 wariant jest najlepszy. Przede wszystkim uważam, że akurat wschodnia część od tej autostrady północ-południe nadaje się na osiedle domków jednorodzinnych. Ponadto w gruncie rzeczy nadal jest to blisko centrum, a zwłaszcza dobre połączenie z autostradą. Popieram również wniosek, że umiejscowienie lotniska w 3 wariancie wymusi inwestycje w ten region co samo przez siebie wpłynie na rozwój tej strefy. Skrzyżowanie obu autostrad jest dobrym miejscem na budowę jakieś dzielnicy biurowców. Z drugiej strony lotnisko nadal będzie w centralnym punkcie mapy i nie wiem czy przypadkiem nie spowoduje problemów z ogromnym ruchem samochodów, zwłaszcza w tak bliskiej odległości od skrzyżowania. Do tego lotniska powstają zazwyczaj na uboczu miast, a umiejscowienie go w centralnym punkcie mapy spowoduje, że dość szybko zostanie otoczone zabudową. Wydaje mi się także, że w okolicach lotniska nie powinno być zabudowy (możliwa katastrofa samolotu, hałas) co może także wywołać efekt takiej pustyni na środku mapy. Ciężka decyzja.