29-08-2018, 12:47
(28-08-2018, 18:21)SZyMeX napisał(a): No spoko
Ja jeszcze nie mam nic ponumerowane ale to się ogarnie po powrocie
W mieście póki co mam 5 linii tramwajowych i 2 autobusowe. Autobusowych by było więcej ale centrum miasta to starówka przez którą z wiadomych względów autobusy nie będą jeździć a do okoła są już linie tramwajowe więc póki co po prostu nie ma potrzeby na kolejne linie. Ale w miarę rozwoju miasta na pewno sieć będzie się rozrastać a w przyszłości planuje również linię kolejową do lotniska i może portu pasażerskiego (o ile taki zrobię )
A co do TLM to od jakiegoś czasu chciałem się na niego przesiąść ale cały czas miasta zaczynałem z IPT a przy zmianie modów zawsze były problemy. Ale ostatnio spróbowałem i się udało ale w sumie stwierdziłem że zbyt rozbudowany i "skomplikowany" (kwestia posiedzenia z modem i ogarnięcia wszystkich opcji) i wróciłem do IPT bo ma wszystko co najbardziej potrzebne
TLM jest fajny :P najlepiej w AVO zmodyfikowac pojemnosc autobusow, przyspieszenie (ja mam 0.6 dla duzych i 0.65 dla malych) i w TLM dopasowac czestotliwosc. Bez TLM autobusy jada jeden za drugim nie da sie zrobic kilku linii bo sie zakorkuja. A z TLM mam w alejach nawet 4 linie zatrzymujace sie na tym samym przystanku i jest ok :P OK zaraz bedzie update