No wiec ten tego, tak jak napisalem wczesniej, probowalem odtworzyc moj dom w grze xD oczywiscie nie znalazlem dokladnie takiego samego budynku, najblizej byl dom z european suburbia creators pack by Avanya, i pomimo ze dorobilem balkon drzwi okno i tak rozklad okien nie do konca sie zgadza. Generalnie nigdy nie spedzilem tyle czasu nad tak malym obszarem i nigdy wiecej sie nie pokusze. Ja jestem przyzwyczajony do bawienia sie z terenem, podnoszenia budynkow, obnizania, wbijania w teren ale to sa wieksze budynki, plus mam dowolnosc i moge wszystkie uwypuklenia zakryc jak chce, tutaj nie moglem, musialem sie trzymac rozkladu roslinosci etc zgodnego ze stanem faktycznym , to brzydkie cos na scianie nad garazem to okno, musialem je dorobic bo ma 3,2m na 2,1m i jest chyba najbardziej widocznym elementem, balkon na gorze jest dorobiony tez sie nie zgadza ze stanem faktycznym (w "realu" jest loggia czyli na polowie szerokosci budynku na wysokosci 1 pietra sciana jest cofnieta i ten balkon/loggia jest poprostu nad salonem i nie wystaje poza obrys budynku). Osiwetlenie kamery etc tez staralem sie rozmiescic tak jak w "realu" niestety niektore lampy swieca zbyt mocno zeby osiagnac naturalny efekt musialbym miec oswietlenie z modem additive shader. Tak czy pierwszy i ostatni raz cos takiego robie w grze :P wieksze budynki czy dowolnosc w plopowaniu ploppable pavement, grass etc ok ale nie to mam dosc gry na dzis :P aaa oczko probowalem zrobic z prawdziwej wody, ale narzedzia dostepne w grze nie lubia tak malej glebokosci obnizen, po zalaniu okolicy 3 razy postawilem na oczko w formie budynku.
Aglomeracja Polbrowska
|
Witaj na Cities Skylines PL!
Aby dodać odpowiedź zaloguj się, lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Szybka rejestracja
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości