17-05-2019, 20:18
Wow! Dzięki SZyMeX za awans W ogóle mam coś zwalone chyba w ustawieniach bo niby mam subskrybowany wątek abym dostawał powiadomienia na maila gdy pojawią się nowe odpowiedzi, a z tego co widzę to wcale tak nie jest O ostatnich nowych wiadomościach w wątku nie dostałem żadnego powiadomienia i gdyby nie przypadek to w ogóle bym się dowiedział o nowych wpisach i awansie Wracając do tematu żenującego poziomu urbanistyki i estetyki naszych miast to wiele razy wyobrażałem sobie, że zasiadam na jakimś ważnym stanowisku w ratuszu stolicy i pierwszym moim poleceniem/dyrektywą jest bezwzględne zdarcie wszystkich szmat i jakichkolwiek wielkoformatowych banerów reklamowych aby odsłonić elewację budynków. Zakładam tak jak Garfield napisał, że i tak producenci nie zauważyliby jakichkolwiek strat w sprzedaży tych produktów bo wystarczy, że w TV karmią nas tymi samymi śmieciowymi reklamami, których mam wrażenie ostatnio jest w TV więcej niż samej ramówki. Jako np burmistrz przeznaczyłbym odpowiednie fundusze na oczyszczenie tych odsłoniętych elewacji tak jak na tarasie widokowym Pałacu Kultury czy kamienic wzdłuż al. Jerozolimskich w stolicy. W ogóle wg mnie Pałac Kultury już dawno powinien zostać porządnie umyty, oczyszczony z tego całego syfu, który nagromadził się na elewacji od czasów Stalina. Dzięki temu zyskałby nowy "blask" i zdecydowanie lepiej prezentowałby się na i tak już tragicznym Pl. Defilad, który również jest wielką porażką ratusza na przestrzeni ostatnich dekad. Ale to już zupełnie inny temat