@garfield Wiem, że z pl. Defilad to nie taka prosta sprawa i zanim miasto dojdzie do ładu z tymi działkami i ich właścicielami minie sporo czasu. Jakiś czas temu miasto ogłosiło konkurs na zagospodarowanie placu. Oczywiście wygrała najgorsza koncepcja z betonowym placem i sadzawką na meneli. Wg mnie powinna wygrać praca prezentująca pierzeje odbudowanych kamienic (coś jak w Paryżu) wzdłuż Marszałkowskiej i odtworzenia siatki ulic z przed wojny. Ja dodatkowo od siebie zaproponowałbym wyburzenie rozlazłych i zaburzających urbanistykę "odnóg" Pałacu, rozłażących się we wszystkie strony, które w tym momencie uniemożliwiają odtworzenie ulic na placu. Jednocześnie zabudowując plac, przeniósłbym Kinoteke, Sale Kongresową i inne przybytki mieszczące się obecnie w odnogach do nowo powstałych i okazałych budynków, które wyróżniałyby się architekturą ale wpasowywałyby się w tkankę miejską. A propos Twojego projektu Książ to śledzę go i podziwiam, naprawdę kawał dobrej roboty Ten czerwony most wiszący tyle że zmodyfikowany modem Procedural Objects użyłem w obecnym projekcie skupiającym się wokół centralnej linii kolejowej i odchodzących od niej linii podmiejskich i towarowych bocznic - coś na kształt makiety kolejowej. Używam do tego kolekcji torów i obiektów kolejowych od Ronyx69.
@SZyMeX Ok, zresetuje ustawienia subskrypcji i zobaczę czy pomogło jakby co to odezwę się na PW
A wracając do głównego wątku, prezentuje moje osiedle Kopernika z lotu ptaka w całej okazałości. W kolejnych postach będę pokazywał ujęcia z bliska, w tym ujęcie mojego bloku
@SZyMeX Ok, zresetuje ustawienia subskrypcji i zobaczę czy pomogło jakby co to odezwę się na PW
A wracając do głównego wątku, prezentuje moje osiedle Kopernika z lotu ptaka w całej okazałości. W kolejnych postach będę pokazywał ujęcia z bliska, w tym ujęcie mojego bloku