09-08-2019, 13:09
(09-08-2019, 12:54)SZyMeX napisał(a): Oczywiście, pierwszy blok to lata zaraz po wojnie albo i nawet przed wojną (już nie pamiętam dokładnie :P), podałem tu tylko przykład stosunkowo "nowego" remontu/rewitalizacji.ja tez sie do tego odnosze tylko stwierdzilem ze pierwszy przyklad od zawsze mial troche wiecej szczescia w renowacjach xD a co do drugiego to szokujace jest to ze bloki w nowym (troche jaskrawym) malowaniu wygladaja na "oaze" spokoju i architektonicznego ladu bo otoczenie wyglada tak jak by sie jakis mega wielki bachor bawil rozrzucil klocki po podlodze i tak to zostawil ("instamadke" prosimi o posprzatanie balaganu ) . Tak czy inaczej znienawidzona wielka plyta sensownie wyremontowana swoimi zalozeniami atchitektonicznymi moze wygladac lepiej niz otoczenie (co raczej zle swiadczy o otoczeniu )
A co do drugiego, to urbanistykę odstawmy na chwilę na bok Ja tu podałem tylko przykłady w jaki sposób aktualnie są ocieplane/malowane/rewitalizowane budynki, w nawiązaniu do twojego poprzedniego postu