13-03-2015, 02:06
Jak najbardziej, może tylko mi przeszkadza zbytnie "rozdrobnienie" forum a dla innych taka dokładna katalogizacja jest pomocna (jak widziałem też "Moje miasto w grze" jest mocno porozdzielane na podkategorie).
Dla mnie osobiście ideałem forum jest np http://forums.civ.org.pl/index.php?lang=Poll gdzie mimo iż dotyczy rozbudowanych gier (Civ IV, V itd) kategorii jest kilka a najważniejsze tematy są przypięte. Mimo niektórych wielostronicowych wątków zawsze znajduje tam to czego akurat szukam, łatwiej też brać udział w dyskusjach na interesujący nas temat (wystarczy parę klików by mieć długą listę tematów - tutaj trzeba się sporo przeklikać przez podkategorie)
"Nasze" forum widziałbym tak (działy)
Ogólnie o forum
Cities Skylines
-Aktualności
-Pytania, porady, faq, info/filmy od devów
-Nasze miasta (tu opisy, filmiki, streaming itp)
-Modowanie (w tym kody)
-Problemy techniczne, wymagania itp
Inne city-buidery/podobne gry (jako jedno podforum lub z podkategoriami jak poniżej)
-Tropico
-City in Motion 1 i 2
-Simcity?
-Cities XXL
Hyde Park
Dobra to tyle. Generalnie dziękuje za dobrą robotę a jeśli moje uwagi Was denerwują to po prostu usuńcie ten wpis.
Dla mnie osobiście ideałem forum jest np http://forums.civ.org.pl/index.php?lang=Poll gdzie mimo iż dotyczy rozbudowanych gier (Civ IV, V itd) kategorii jest kilka a najważniejsze tematy są przypięte. Mimo niektórych wielostronicowych wątków zawsze znajduje tam to czego akurat szukam, łatwiej też brać udział w dyskusjach na interesujący nas temat (wystarczy parę klików by mieć długą listę tematów - tutaj trzeba się sporo przeklikać przez podkategorie)
"Nasze" forum widziałbym tak (działy)
Ogólnie o forum
Cities Skylines
-Aktualności
-Pytania, porady, faq, info/filmy od devów
-Nasze miasta (tu opisy, filmiki, streaming itp)
-Modowanie (w tym kody)
-Problemy techniczne, wymagania itp
Inne city-buidery/podobne gry (jako jedno podforum lub z podkategoriami jak poniżej)
-Tropico
-City in Motion 1 i 2
-Simcity?
-Cities XXL
Hyde Park
Dobra to tyle. Generalnie dziękuje za dobrą robotę a jeśli moje uwagi Was denerwują to po prostu usuńcie ten wpis.