13-03-2015, 17:53
RusskieEmperor napisał(a):Miałem 32K mieszkańców, przemysły generalny i wyspecjalizowany, połączenia drogowe i kolejowe ale przez brak popytu na żadną ze stref populacja spadła mi do 19K, fabryki upadły przez brak sklepów które się nie budowały mimo wyznaczonych stref więc wyburzyłem miasto ale i tak gdy zacząłem budować od nowa nic się nie budowało.
Nie potrafię pomóc, nie wiem co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Ciężko stwierdzić, czy to jest bug, czy nie, musiałoby więcej osób wypowiedzieć się na podobny temat.
Jeszcze moja wypowiedź z podobnego tematu, która może Ci nieco pomoże:
No właśnie to trzeba balansować. Nie można mieć rolnictwa, leśnictwa i brudnego przemysłu i bogatych ludzi, bo oni tam pracować wszyscy nie pójdą w związku z tym przemysł zacznie upadać, popyt na handel spadnie i miasto zacznie plajtować. Ja mam 30 tys mieszkańców, ale uniwerku jeszcze nie stawiam. Nie mam parków co dwie ulice i mnóstwo budynków użyteczności publicznej, bo ludzie zaczną się bogacić a przemysł póki co jest maksymalnie na 2 poziomie rozwoju. Jak zacznę inwestować za bardzo w edukację itd, to nie będzie miał kto pracować, bo bogaci tam nie pójdą. Rozwój miasta należy stopniować, przynajmniej z tego co zauważyłem, ale tak tez jest w realnym świecie.