(13-01-2022, 12:44)SZyMeX napisał(a): Stacja uzdatniania wody w dalszym ciągu produkuje ścieki, które muszą być gdzieś wyrzucane - albo do rzeki albo morza, nigdy do zamkniętego zbiornika wodnego (bo po prostu go przelejesz). Ten obiekt to tak naprawdę coś w stylu oczyszczalni ścieków, ale też nie pełnej. O ile dobrze pamiętam to być może część wody ściekowej (już oczyszczona oczywiście) wraca do obiegu wody pitnej i stąd może ta lekko myląca nazwa. W każdym razie, w całym mieście masz jedną sieć kanalizacyjną, nie rozdzielasz tego na wodną i ściekową. To będzie po prostu źle działać. Ten budynek, tak jak już mówiłem, stawiasz najlepiej na brzegu rzeki tak, aby ścieki nie zanieczyszczały pomp, i do tego podpinasz sieć kanalizacyjną z miasta. Tylko tyle i aż tyle.
Już to ogarnąłem. Stacja uzdatniania wody, jest tak naprawdę rurą ściekową, z funkcją czyszczenia. należy ją podłączyć identycznie, jak rurę ściekową - tylko do systemu wod-kan. Odpływ skierowany do rzeki. Tu też sam, odpowiem sobie na swoje wcześniejsze pytanie, może komuś raczkującemu w Cities, się przyda. Stację uzdatniania wody, warto stawiać, nawet gdy nie ma problemu z wodą. Rury ściekowe, mocno zanieczyszczają ścieki. Zastąpiłem rury ściekowe, stacjami uzdatniania, po czasie, czystość rzeki, wróciła, do pierwotnego stanu.
(13-01-2022, 05:18)kabexxx napisał(a): No dziwię się, bo to proste. Jednocześnie do rur i rzeki xDDziwiłeś się wszystkiemu, tylko nie mojemu pytaniu.
A co do podłączenia, to jednak nie należy go podłączać i do rzeki i do systemu wod-kan. Niby proste, ale takie podłączenie, może spowodować, zalanie miasta.
A odnośnie tych prostych pytań. Wydawało mi się, że to forum i ten dział, po to właśnie jest, aby na takie proste pytania, raczkujący i zieloni jak ja, mogli znaleźć odpowiedź.
Jak się mylę, to mnie popraw.