24-03-2015, 18:32
Aby przemysł działał musisz mieć naprawdę dużo portów i kolei przeładunkowych w ich okolicy. Nie stawiaj w ich pobliżu stacji pasażerskich bo to strata miejsca (zależnie od mapy) a nie przekłada się to na sprzedaż. Inna sprawa to iż większość produkcji idzie na sklepy w mieście więc albo więcej sklepów (korki) albo więcej na eksport. Dodatkowo nie opłaca się ładować nie wiadomo jak wiele w przemysł. Poszukaj na steam workshop save game i zobacz jak to wygląda u innych. Ja nie mam problemów zbytnio... jedynie niedobory towaru w sklepach i nadmiar w fabrykach no i nie włączaj czasem możliwości zwiększonej produkcji przemysłu bo to koń trojański, sprawdza się przy małym skupisku przemysłu.
Dodam od siebie też abyś w strefach przemysłowych robił drogi 1 kierunkowe nigdy 2 bo to zabija przemysł i korki tworzy gigantyczne. Ja mam cały przemysł 1 kierunkowy na 6 pasów a i tak często się korkuje. Transport w tej grze to podstawa, więcej autobusów i metro = mniej samochodów na ulicy = mniejsze korki. Do strefy przemysłowej najlepiej doprowadzić (jeśli to możliwe) 2 drogi z różnych stron łączące przemysł z autostradą czy jak to tam jest. Transport, Transport i infrastruktura drogowa to podstawa bez tego nawet 1000 portów nie zapewni płynności.
Dodam od siebie też abyś w strefach przemysłowych robił drogi 1 kierunkowe nigdy 2 bo to zabija przemysł i korki tworzy gigantyczne. Ja mam cały przemysł 1 kierunkowy na 6 pasów a i tak często się korkuje. Transport w tej grze to podstawa, więcej autobusów i metro = mniej samochodów na ulicy = mniejsze korki. Do strefy przemysłowej najlepiej doprowadzić (jeśli to możliwe) 2 drogi z różnych stron łączące przemysł z autostradą czy jak to tam jest. Transport, Transport i infrastruktura drogowa to podstawa bez tego nawet 1000 portów nie zapewni płynności.