12-05-2015, 16:27
gerth napisał(a):Naprawdę podobają Ci się te autostrady ROZCINAJĄCE miasto?Te dwie nie burzą aż tak estetyki w mieście autostradowe spaghetti jak w poprzednim Zresztą, chyba już za daleko zaszedłem, "sklejenie" miasta wyglądałoby nienaturalnie tj. zamiast autostrad miałbym np. albo budynki poustawiane w idealnej linii (co w tym konkretnym przypadku nie wyglądałoby zbyt ciekawie) albo Inne drogi o mniejszej randze, efekt wizualny byłby niemal taki sam.
gerth napisał(a):Tym bardziej zdziwiłem się że stosujesz jakąś komunikację miejską i poczwórne (sic!) tory kolejowe.Żebyśmy się dobrze zrozumieli: "poczwórne tory" to dwie nitki a jak wiadomo na każdej rysowanej nitce są dwa tory. Tak to wygląda:
gerth napisał(a):Nie mam teraz niestety czasu by grać ale może uda mi się za parę dni odpalić swoje miasto by zupełnie usunąć jedyną autostradę w mieście - a właściwie nie tyle w mieście co na skraju mapy - półobwodnicę (jej znaczenie jest właściwie marginalne) i pokazać że się da nie tylko wywalić autostradę tam gdzie jej miejsce - na obrzeża miasta, jako obwodnicę itp ale wręcz usunąć.Ok a jaką masz w mieście relację rejonów mieszkalnych do rejonów handlowych, biurowych i przemysłowych? Ja mam ok 25k rejonów mieszkalnych i po ok 15k rejonów handlowych i biurowych i 5k przemysłu. Z tego co zdążyłem się zorientować to rejony handlowe (oprócz przemysłu) generują największy ruch w mieście. Widziałem miasta budowane w oparciu o biura i np. miasto ze 180k mieszkańców ma 40k rejonów mieszkalnych, tyle samo biurowych i 12k handlu czyli (mniej niż ja) a ruch uliczny praktycznie nie istnieje (wszystkie skrzyżowania białe ). U mnie "wycięcie" autoban sprawiłoby masakrę drogową, zwłaszcza w rejonach przemysłowych. No chyba, że zaniecham rozwoju handlu na rzecz biur, to jest jakaś opcja
gerth napisał(a):Te ronda zrobione z autostrady to też wirtualny koszmarek - w realu nie kojarzę, może w Stanach...To rondo ma tylko sam ruch okrężny i wjazdy w postaci autostrad, jak zamieniłem je na 6-pasmówkę to się buguje i wygląda jak popękane:
gerth napisał(a):Poza miasto nawet OK, ale te autostrady w mieście to lipa.Dzięki
Skyfall napisał(a):Ja proponowałbym poprowadzić te tory po pasach zieleni między autostradą.W kilku miejscach tak nawet mam z tymże stacje zlokalizowane obok autostrad obsługują niestety mniej pasażerów. Dzięki za feedback