Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Cities: Skylines - Czy ta gra będzie mieć swój charakter?
Witam panów tu obecnych!
Co do SC 4, dużo grałam w tą grę 5 lat, czasem całe nocy. Było super i dodatki, ale zawsze brakowało mi jakiegoś prawdziwego życia w moich miastach. Owszem dodatki pomagały, ale stanowiły tylko dekoracje miast, i było mi smutno że wszystko takie nieprawdziwe i ładne, jak w Truman Show.
Wszystko co postawisz tak i będzie stało, nie żyło prawdziwie swoim życiem. Ale nie czuło się jednak takiego opuszczenia jak w serii Cities XL, tam to dopiero miasta Widma, dosłownie.
Jedynie co trochę cieszyło oko, to tylko ruch samochodowy i wygląd budynków. :|

Jeśli Cities Skylines ma być naprawdę żywa, to bardzo dobrze, by nic nie było martwą ładną atrapą.
Natomiast strasznie mnie gnębi ten fakt, iż widzę rozmazanie w tej grze, ta ostrość nie pada na to co tuż przed oczami, lecz na to co jest na drugim planie i znów rozmazane na ostatnim, nawet w SC 2013 aż tak nie przesadzili z tym Efektownym bajkowym rozmazaniem. Zdezorientowanyhock:
Zwyczajnie nie ma możliwości zobaczyć szczegółowej detalizacji przed oczami. Czy tak trudno było pozostawić to tak jak to było w Cities in Motion?
Tam troszkę inna perspektywa widoku kamery, ale wszystko bez żadnego zadymienia i mgieł.
Mam wrażenie że gdyby tego nie było w CS, widok raczej by nas mocno zniesmaczył.
Jeszcze inny mankament w tej grze to samochody, potrafią przez siebie przejechać jak duchy, i bez szwanku kontynuować dalszą jazdę tak, jak by nic się nie stało! :?
Następna rzecz, obserwując nowy filmik w sieci, widziałam jak gracz wybudował miescinę na kilka tys. mieszkańców i postanowił postawić wysypisko. I stamtąd wyjechało 6 śmieciarek, dużo mówiły o symulacji oraz o tym że każdy woź wybiera swoja odpowiednia drogę, wedle jego zadania, myślałam że każdy z nich pojedzie w inną część miasta, to logiczne i racjonalne, tak się dzieje w realu. I myślicie że tak się stało?! Nie! One ciurkiem pojechały, jeden za drugiem gęsiego, tą samą drogą. Ręce mi opadły... :roll:
To na jakiem racjonalizmie ma polegać ta symulacja? Ja nie wiem...
Może ktoś z was zna odpowiedzi na te moje pytania?
Czy ktoś z was zauważył to samo, czy inne dziwne i nie dopracowane rzeczy, czy coś, co tnie oko?
Dzielcie się swoimi spostrzeżeniami odnoście tej gry. Wink
  Odpowiedz

Witaj na Cities Skylines PL!
Aby dodać odpowiedź zaloguj się, lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach

Szybka rejestracja

Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości