17-02-2015, 01:44
Marcin65 napisał(a):Pochodzilem dzis po miescie i posluchalem wiadmosci i tak na zasadzie skojarzen mi wyszlo co chcialbym zobaczyc jeszcze w grze.
Jak wiecie domy ktore powstaja maja jakas animacje rusztowania czy samej budowy i sobie budyneczek rosnie az sie zbuduje i nic......
Chcilabym zeby sie starzal,jesli dzielnica mialaby kase na renowacje to remontuje jesli nie to dzielnica podupada.
Mosty i wiadukty mamy w grze.
Na zasadzie ostatnich informacji o moscie w Wawie..dlaczego nie ma animacji budowy mostu czy wiaduktu czy chocby drogi.Stawialoby sie pasek drogi i przyjechaliby robotnicy i zaczeli ja budowac.
Jakas namiastke tego mialo SC4 w postaci psucia sie drogi jak nie finansowalo sie transportu ale to byly tylko dziury ktore samoistnie znikaly a cos takiego byloby fajne a i gre troche utrudnialo.
Wyobrazcie sobie ze macie tip top dzialajace miasto i nagle peka rura wodociagowa.przyjezdzaja ludkowie zalatac dziure a potem spece od drogi...miasto stoi w korku jesli to na jakiejs glownej arterii...wymiana asfaltu na moscie i juz nastepny problem do rozwiazania.
Mysle tez o tym ze fajnie byloby miec trzy rodzaje centrow handlowych.Male,srednie i olbrzymie jak w USA typu Wallmart polaczony z innymi sieciowkami w jednym wielkim budynku z parkingiem na iles tam samochodow i innymi dodatkami.przykladowo.male podobne do Lidla czy Aldi a srednie jak Carefur czy inny wymysl swiata zachodniego
Co do szkolnictwa przydalby sie przykladowo Uniwersytet jako osobny budynek z mozliwoscia wynajdywania jakis wynalazkow (nie wiem co napisalem )
Teraz jednak mozna sobie pomarzyc,gre juz kupilem wiec w sumie reszta w rekach zespolu ktory ja tworzyl i w rekach moderow
Mi się bardzo podoba ogólnie pomysł z drogami, awariami, a co to remontów budynków, wydaję się będzie to bardzo czasochłonne dla nas samych, ponieważ w mieście będą setki budynków, prościej mieć w dzielnicach budżet na remonty i renowacje. ale wizytówki miasta można własnoręcznie remontować, nawet główne aleje gdzie jest piękna architektura.
To byłoby bardzo realistycznie.