Przygoda z modami była jak lekkie trzęsienie ziemi w dolinie. Główne straty dotknęły centrum, a konkretnie budynków mieszkalnych i otaczających ich alejek. Powstała dzięki temu działka do zagospodarowania w najdroższym punkcie miasta. Frajda, ale postanowiłem po tym wszystkim wyjść z miasta...
Dziś najnowsza z dzielnic Ferrara mieszcząca się na południowy-wschód od centrum.
Dojazd z miasta jest wylotówką od dworca kolejowego przez Czerwony Most (dlaczego czerwony? to w kolejnych odsłonach)
Wjeżdżając do strefy napotkamy jej dwa główne ośrodki: Centrum Poboru Wody oraz Główną Sortownię
W samym centrum strefy znajdują się dwa małe sklepiki
Na lewo u podnóża góry są rezydencje średnio zamożnych mieszkańców, zajmujących się głównie agroturystyką
Prawa strona to gospodarstwa przetwórstwa konopnego
Na drugim brzegu kilka zabudowań mieszkalnych wraz z pastwiskami
Musiałem trochę do natury złapać oddech
tereny rekreacyjne
za sortownią jest miejscówka, którą tutejsi nazywają Magicznym Źródłem; stąd też zaczyna się szlak na pobliską górę
Na końcu jest malowniczy cypel ze sklepikami, pętlą autobusową plażami i placami zabaw
Przechodząc przez most wchodzimy do dzikiego parku
i tereny z boiskami dla młodzieży
Dziś najnowsza z dzielnic Ferrara mieszcząca się na południowy-wschód od centrum.
Dojazd z miasta jest wylotówką od dworca kolejowego przez Czerwony Most (dlaczego czerwony? to w kolejnych odsłonach)
Wjeżdżając do strefy napotkamy jej dwa główne ośrodki: Centrum Poboru Wody oraz Główną Sortownię
W samym centrum strefy znajdują się dwa małe sklepiki
Na lewo u podnóża góry są rezydencje średnio zamożnych mieszkańców, zajmujących się głównie agroturystyką
Prawa strona to gospodarstwa przetwórstwa konopnego
Na drugim brzegu kilka zabudowań mieszkalnych wraz z pastwiskami
Musiałem trochę do natury złapać oddech
tereny rekreacyjne
za sortownią jest miejscówka, którą tutejsi nazywają Magicznym Źródłem; stąd też zaczyna się szlak na pobliską górę
Na końcu jest malowniczy cypel ze sklepikami, pętlą autobusową plażami i placami zabaw
Przechodząc przez most wchodzimy do dzikiego parku
i tereny z boiskami dla młodzieży