31-08-2017, 11:59
To ja jeszcze dołożę impact , fajnie buduje i też pokazuje co ma w kolekcji.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Zaawansowany amator bierze Workshop na warsztat
|
31-08-2017, 11:59
To ja jeszcze dołożę impact , fajnie buduje i też pokazuje co ma w kolekcji.
31-08-2017, 17:24
(31-08-2017, 09:38)Egoista napisał(a): Jam mam takie zdanie , im mniej modów , tym lepiej dla nas i dla gry .No jasne, wiem o co chodzi. Dlatego ja na laptopie przez ostatnie lata grałem tylko z jednym, może dwoma modami. A i tak miałem pewnie z 5 fpsów ![]() Na lapku robiłem dość proste miasta, bez żadnych udziwnień. Ale jak wspominałem, myślę, że będę miał względnie niezły sprzęt w niedalekiej przyszłości. Pytanie tylko na ile gpu quadro5000 pociągnie temat, bo to jednak nie jest karta do gier. Ale o tym się przekonam, mam nadzieję, w ciągu miesiąca ![]() Pocieszające jest to, że taki McGee gra na jakiejś karcie za 500zł i robi tak zajebiste rzeczy. Fakt, że pisał, że ma ok. 10fpsów, ale to i tak dla mnie luksus ![]()
05-10-2017, 21:22
Trochę podbijam temat.
Ktoś z Was robi sobie kolekcje na steamie? Czy jest możliwe żeby usunąć przedmiot/mod z workshopu? Bo mam coś takiego, że nie mogę posortować teraz alfabetycznie/autorem kolekcji, bo mam, że 'przedmiot nie został znaleziony' i wszystko się blokuje. Trochę jest to upierdliwe w przypadku 300 przedmiotów w kolekcji, a tylko jeden jest nieznaleziony :/
20-11-2017, 22:55
Jak już pisałem na shoucie - skończyłem segregować mody i budynki. W najbliższym czasie faza testów, więc kolekcje mogą się nieco uszczuplić.
Ale skoro się tak męczyłem przez kilka miesięcy, to wrzucam link do mojego steama. Może ktoś z tu obecnych będzie chciał rzucić okiem, a może któremuś nowicjuszowi się przyda później na start ![]() http://steamcommunity.com/id/3624242624/...pid=255710
21-11-2017, 00:52
(20-11-2017, 22:55)maciov napisał(a): Jak już pisałem na shoucie - skończyłem segregować mody i budynki. W najbliższym czasie faza testów, więc kolekcje mogą się nieco uszczuplić. Bardzo przydatne dla mnie nowicjusza . Czy mógłbyś podpowiedzieć jakich sposobów / narzędzi używasz do segregacji i porządkowania . Doświadczenie mi podpowiada, że trzeba jakoś się zabezpieczyć przed chaosem jaki zapanuje, kiedy już się człowiek rozpędzi, w swojej zachłanności na takie dodatki do gry :-) W Twoich kolekcjach zauważyłem dwa mody: Improved Content Manager Assets and Mods Configuration Jest może jeszcze coś podobnego?
21-11-2017, 01:44
Jakich sposobów?
Generalnie ciężko inaczej: siedziałem parę dni jak pojebany, przeglądałem praktycznie wszystkie karty ze wszystkich 'działów' obiektów z warsztatu i subskrybowałem te, które mnie interesowały... Licząc, że później to się jakoś samo uporządkuje tematycznie... ![]() Musiałem to ogarniać trochę od dupy strony, czyli redukując subskrybcje (bo pewnie by mi kompa wysadziło, gdybym otworzył cities z tyloma subami) i tworząc w swoim koncie steam kolekcje dotyczące poszczególnych tematów. Człek się uczy całe życie. Ponad 10 lat na steamie spędziłem, a nie wiedziałem o możliwości robienia kolekcji... ![]() Co do wymienionych przez Ciebie modów - o co dokładnie chodzi? Pytasz czy są jeszcze jakieś podobne do tych? Szczerze? Nie wiem. Jak mówiłem - dopiero skończyłem robić porządki. Teraz będę sprawdzał tak naprawdę które warto używać i za co one odpowiadają, żeby zrobić już ostatni podział - must have ![]() Btw. mogą się zdarzyć mody, które są do siebie bardzo podobne albo się dublują (jeśli ktoś komuś podkradł, czy wymyślił koło na nowo) i jest wiadomym, że czasem niektóre nie chcą ze sobą współpracować. Często autorzy podają takie info, ale też można się o tym dowiedzieć z komentarzy
21-11-2017, 02:02
Generalnie chodziło mi o mody do porządkowania dodatków z warsztatu.
W niektórych grach są fajne narzędzia do tego np. Content Manager do gier TRS xxxx Ale tu faktycznie, dopiero teraz przyjrzałem się możliwości tworzenia kolekcji i chyba pójdę tym tropem zanim rozwali mi kompa.
21-11-2017, 02:22
Ah... No to one działają tylko z tymi dodatkami, które już wcześniej zasubskrybowałeś. Nie ma tak letko
![]()
Dobra koledzy urbaniści... Dawno nie grałem w C:S ale tylko dlatego ze od dwóch miesięcy nie miałem czasu siąść i przejrzeć subskrybowane mody. Zrobiłem kolekcje modów, czyli posegregowałem je i zostało 365 subskrybcji plus 50 subskrypcji jeszcze nie przejrzanych. Długo nie grałem, a dotychczas grałem bez modów, więc proszę o wasze opinie i sugestie. Później skleję z tego podsumowanie co jest obowiązkowe, co warto mieć, itp.
Co wywalić? Co się dubluje? Lista modów: [1] 81 Tiles (Fixed for 1.2+) [2] Advanced Road Anarchy [3] Advanced Vehicle Options (AVO) [4] All 25 Areas purchasable [5] All Spaces Unlockable [6] Building Eyedropper Tool [7] Catenary Replacer [8] Cimtographer (updated for Natural Disasters) [9] City Vitals Watch [10] City Web Server [11] Control Building Level Up v0.4 [12] Crossings [13] Decal Prop Fix [14] Extra Landscaping Tools [15] Extra Train Station Tracks ( ETST ) [16] Find It! [17] Fine Road Tool [18] IPT - Improved Public Transport 3.8.10 [19] Improved Public Transport 2 (r4.1.1) [20] Loading Screen Mod [21] Local-Only Transport Stations (obsolete) [22] Mesh Info [23] Modern Lighting Pack [24] More Beautification [25] Move It! [26] Move It! Extra Filters [27] Multi-Track Station Enabler 1.2.0 [28] Network Extensions 2 [29] Network Extensions Project [30] Network Skins (Mass Transit compatible) [31] NoPillars ( v1.1+ compatible ) [32] One-Way Train Tracks [33] Ploppable Asphalt [34] Ploppable RICO [UPDATED] [35] Precision Engineering [36] Prop & Tree Anarchy [37] Prop Line Tool [PLT] (vAlpha) [38] Prop Precision [39] Prop Snapping [40] Quay Anarchy [41] Roads United: Core+ [42] Roads United: Europe [43] Rush Hour [Beta] [44] Sharp Junction Angles [45] SingleTrainTrackAI [46] Surface Painter [47] Traffic Manager: President Edition [48] Traffic++ V2 [49] Transparency LODs Fix + Cloud Assets Enabler [50] Tree Brush np. mod [32] jest chyba nie potrzebny, bo pojedyncze tory sa juz w grze, a kiedys nie bylo
29-12-2017, 17:13
4,5 - masz już 81 tiles
7 - move it-em możesz przenosić co chcesz, gdzie chcesz. 18 - IPT TYLKO W WERSJI DRUGIEJ!!!!! Bez tego nie będzie ci działać gra 29 - masz wersje 2 i tylko ona będzie działać 48 - zdecydowanie NIE! Tylko TM:PE ![]() No i to w zasadzie chyba tyle. Masz też dużo modów które dla mnie byłyby bezużyteczne/niepotrzebne ale nie wiem co chcesz osiągnąć. A mod One Way Train Tracks wraz z SingleTrainTrackAI daje duuuużo nowych możliwości które można w ciekawy sposób wykorzystać (np. moja jednotorowa linia Sopot - Wejherowo w poprzednim mieście) ![]() |
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.