14-02-2018, 19:29
No oczywiście Na pierwszym screenie mniej więcej po środku lekko widoczne jest boisko, poza tym na osiedlu są trzy sklepy, 1 park (może dodam więcej) oraz 2 mniejsze przyszkolne boiska-place zabaw.
Szczecin
|
||
14-02-2018, 19:29
No oczywiście Na pierwszym screenie mniej więcej po środku lekko widoczne jest boisko, poza tym na osiedlu są trzy sklepy, 1 park (może dodam więcej) oraz 2 mniejsze przyszkolne boiska-place zabaw.
18-02-2018, 20:34
Kolejna porcja screenów, tym razem z HUDem ponieważ po 2 godzinach gry kamery pierwszoosobowe nie chciały za bardzo współpracować
W związku z planowaną inwestycją utworzenia kolei regionalnych w Szczecinie powstał nowy przystanek kolejowy - Szczecin Rembertów a parę innych przeszło gruntowny remont. Dodatkowo przy każdej stacji/przystanku znajdują się parkingi Park&Ride mające zachęcić do przesiadania się z samochodu na kolej. Szczecin Rembertów Szczecin Chylonia. Tu przy okazji widać nowo powstałe osiedla. A tutaj trasa przyszłej kolei regionalnej. Jednotorówka z mijankami ale pozwoli obsłużyć okoliczne wsie i miasteczka położone wzdłuż brzegu
22-02-2018, 22:27
Z dniem dzisiejszym ogłaszam wszem i wobec uruchomienie Szczecińskiej Kolei Regionalnej! (SKR)
Zyskali na tym mieszkańcy wsi i miast położonych wzdłuż brzegu rzeki oraz sami Szczecinianie (poza głównym dworcem kolej zatrzymuje się jeszcze na dwóch stacjach w mieście). Aktualnie linie obsługują 4 pociągi. Na odcinku miejskim torowisko jest oddzielone od ruchu pociągów międzymiastowych, za miastem są to głównie jednotorówki z mijankami. Ale od początku, kolej rozpoczyna swoją podróż od głównej stacji w mieście, z peronu 4 (najdalej na prawo) Następna stacja na drodze to Szczecin Chylonia, stacja została zmodernizowana, aktualnie posiada 3 perony co pozwoliło na rozdzielenie ruchu kolei regionalnej (lewo) z koleją międzymiastową (prawo) Szczecin Rembertów - tu nic się w zasadzie nie zmieniło. W tym miejscu linia rozchodzi się na bocznicę do elektrowni oraz trasę naszej kolei. W tym miejscu trasa wiedzie lasami na zboczu góry, stąd czasami jest dość kręto ale pociągi dają rade Pierwsza stacja już na właściwej trasie - "Brzeg PKP" Pociąg bliżej zmierza do Szczecina, ten na stacji kieruje się ku (...) Plaża w Brzegu Od tego miejsca zmienia się nieco klimat, kolej przebiega blisko jeziora przez pola i małe lasy A to już ostatnia stacja (póki co) a jest nią .... No właśnie. Jaką nazwę nadać tej mieścinie? A tak wygląda teren z góry. Trasa w planach zostanie przedłużona jeszcze bardziej na północ (dół zdjęcia) oraz być może na południe (prawy górny róg). Zachęcam do komentowania!
22-02-2018, 22:56
Niesamowite miasto... cóż więcej można powiedzieć
22-02-2018, 23:51
Jak zrobiłeś, że ten pociąg jedzie po jednym torze i nie ma kolizji? Ja kombinowałem z ustawieniem świateł i zablokowaniu toru na czas przejazdu w przeciwnym kierunku, ale musiałem zrezygnować, bo korki się tworzyły.
Są mody na używanie jednego tory dwukierunkowo.
23-02-2018, 11:40
(22-02-2018, 23:51)matthew94s napisał(a): Jak zrobiłeś, że ten pociąg jedzie po jednym torze i nie ma kolizji? Ja kombinowałem z ustawieniem świateł i zablokowaniu toru na czas przejazdu w przeciwnym kierunku, ale musiałem zrezygnować, bo korki się tworzyły. Mod SingleTrainTrackAI
23-02-2018, 12:13
ile kosztuje bilet za przejazd?
23-02-2018, 15:25
Cena z pewnością zachęca do przesiadki z auta na pociąg
A co do modu, tak, jest to SingleTrainTrackAI + One-Way Train Tracks. Już nawet kiedyś o tym połączeniu pisałem tutaj na forum http://citiesskylines.pl/temat-One-Way-T...90#pid9890
24-02-2018, 15:00
Ostatnie miasto na trasie SKR, jeszcze w trakcie budowy więc tylko jeden screen
|
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.