25-08-2018, 00:36
wariant 1 wydaje sie sensowniejszy choc nie wiem jak realistyczne jest to rozwiazanie ze wzgledu na koszty (most lub tunel... ). A moze promy?
Projekt "Atol"
|
||||
25-08-2018, 00:36
wariant 1 wydaje sie sensowniejszy choc nie wiem jak realistyczne jest to rozwiazanie ze wzgledu na koszty (most lub tunel... ). A moze promy?
(25-08-2018, 00:36)garfield napisał(a): wariant 1 wydaje sie sensowniejszy choc nie wiem jak realistyczne jest to rozwiazanie ze wzgledu na koszty (most lub tunel... ). A moze promy? Pieniądze w rządowej kasie na tą inwestycję już są A koszta obydwu wariantów są moim zdaniem porównywalne. W pierwszym tunel nie jest wcale taki długi, na oko ma mieć około kilometra, a most nie musi być wysoki bo statki będą pływały nad tunelem. Wariant 2 jest prostszy z inzynieryjnego punktu widzenia, ale za to jest długi i mimo wszystko wymaga dwóch mostów. A promy swoją drogą też kiedyś będą, ale raczej jako dodatek a nie główny środek transportu.
25-08-2018, 08:48
Ja również obstawiał bym wariant 1. Taka autostrada biegnąca przez te wszystkie wsie przez cały atol zepsulaby cały klimat :P
28-08-2018, 23:30
Idź się zastrzel! Jak można robić takie ładne miasta ?!
SZyMeX Banuj pana! i to prędko xd A tak na serio to świetne miasto, rzadko na YT widziałem miasta na ATOL'u, tylko tak dalej.
29-08-2018, 16:44
Ze względu na mam nadzieję chwilowy brak chęci i pomysłu na kolejne blokowiska, zacząłem nowe miasto na drugiej największej wyspie. Nie chciałem go zbudować tak jakby było zmniejszoną wersją stolicy więc zacząłem kombinować XD I tak oto powstał zalążek miasta, będącego historyczną stolicą atolu, a także jego najstarszą osadą. Miasto to posiada bardzo dobrze zachowaną starówkę i zabytkowe mury. Jego historia sięga XVI wieku kiedy to archipelag został skolonizowany.
A oto i stare miasto w całej okazałości: Widoki na nabrzeże: Rynek główny: Ujęcia z różnych uliczek i placów: Poza starówką zacząłem też budowe nowej autostrady to powstającego miasta, według wariantu pierwszego. Zbudowany został nowy most i tennel: A tu widok satelitarny na nową trasę:
29-08-2018, 16:54
Super, fajny klimat takiego kolonialnego miasteczka
Tak trzymaj!
29-08-2018, 17:04
super jak zwykle swietnie wszystko dopasowane do siebie, masz wyczucie stylu. BTW ta katedre to ja pamietam zaszalales z tris
Dziś zaprezentuje pierwsze egzemplarze nowszej zabudowy w mieście ze starówką. Jest to na razie tylko kilka gotowych ulic, ale lepsze to niż nic
Na początek główna aleja i widok na centrum od strony południa: Północny wjazd do miasta: Dworzec autobusowy, hub dla autobusów miejskich i regionalnych: A tu stacja międzywyspowej kolejki, powstała ona mimo że nie była planowana, jednak okazała się potrzebna. Na autobusy regionalne czekało czasem nawet po 1000 cimów: Główny plac nowego miasta: I jeszcze kilka ogólnych widoków: Na zakończenie satelitka nowego miasta i panorama całego archipelagu:
05-09-2018, 00:37
wow dosk wielkomiejsko zaczyna sie robic swietny update jak zawsze aa i widze ze tam sobie van hool'e hulaja :P i nowy mall od vladalexsh tez jest
|
Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach
Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.